Hardlopen
Het principe en deelname is eenvoudig. De loopgroep2000 start altijd op vaste tijden en op vaste locaties in Zeewolde, Ermelo, Nunspeet, Nijkerk en Lelystad. Daar waar mogelijk wordt de hei, het bos, de zandenplas opgezocht terwijl in de winteravonden getraind wordt op de straat, fietspaden of op parkeerplaatsen.

De trainingen zijn zeer afwisselend en iedereen loopt op zijn eigen tempo. Loop eens mee en ervaar de gezelligheid. Je kunt ook deelnemen aan een proefles of een achtweekse beginnerscursus. Inschrijven voor de beginnerscursus kan altijd middel het inschrijfformulier Beginnerscursus.

Blijkt dat dit beginnen met hardlopen is aangeslagen dan kun je natuurlijk doorgaan. Meld je dan nog even aan middels het inschrijfformulier Loopgroep2000. Je krijgt dan een speciaal ledenpasje waarmee je diverse kortingen krijgt bij onze sponsors.

Nordic Walking
Nordic Walking is een vorm van wandelen (ook wel wandelen met stokken genoemd) wat overgewaaid is uit Finland. Waarom met stokken wandelen? Het complete menselijke bewegingsapparaat wordt onder een optmale situatie ingezet en getraind. Daardoor stijgt de hartslag naar een hoger en optimaal niveau voor vetverbranding. De borst- en rugspieren worden getraind en gesterkt. Men ontlast kniegewrichten, ook bij mensen met overgewicht. Een duidelijke verbetering van fitnesswaarden zelfs bij gering tempo. Ontspant spieren in nek en schouderpartij. Geeft wat meer bewegingscontrole bij gladde, ongelijke bodems.

Nordic Walking is een complete trainingsvorm voor zowel de fysieke als mentale gesteldheid en is te beoefenen voor mensen van alle leeftijden.

Meer info: http://www.loopgroep2000.nl