Zevenheuvelenloop (15 km)

Afgelopen zondag stond ik weer aan de start van de zevenheuvelen loop in Nijmegen. Na een aantal jaren afwezigheid. In November weet je van te voren dat je met het weer alle kanten op kan gaan maar dit jaar waren de weersomstandigheden best wel goed. Bij de start scheen de zon nog lekker en was het ook zeker niet koud.Hardloopspeciaalzaak Run2Day Deventer atleet Patrick Bos Zevenheuvelenloop

Het weer bleef lekker tot het 11km punt ongeveer. Je zag al dat de lucht behoorlijk grijs aan het worden was en daarna kwam er nog een flinke bui bij. Mijn doelstelling vooraf was om een aanval te doen op mijn pr op de 15km. Die staat op dit moment op 57.20 minuten. Alleen was ik de dagen voor de zevenheuvelenloop wat grieperig geworden waardoor ik vooraf al wist dat de conditie niet optimaal was en een pr er hoogst waarschijnlijk niet in zal zitten.

Nadat het startschot was gegaan en we mochten beginnen begon ik nog wel in een goed tempo. Maar na 3km merkte ik al wel dat de hartslag te hoog werd en de benen wel heel zwaar aanvoelden. Daarna op een lager tempo door gelopen omdat ik al voelde dat een top tijd er voor mij vandaag niet in zou zitten.

Toen we op de Zevenheuvelenweg kwamen en echt wat meer omhoog moesten werd het alleen maar zwaarder en de benen voelden nog zwaarder aan. Geprobeerd in een constant tempo de heuvels op en af te lopen wat nog wel goed lukte. In de laatste paar km’s ging het parcours wat meer naar beneden en hier kon ik het tempo wel wat meer opvoeren richting de finish. Uiteindelijk gefinisht in 1.03.49.

Appelloop, Olst

Op woensdag 13 september was het tijd voor de appelloop in Olst, waar we voor het eerst met team Run2day aan gingen deelnemen. Het team bestond uit Melchior van de Pol, Age Bos en Patrick Bos. Het ging om een 5 km wedstrijd die deels onverhard is.

Nadat het bijna de hele dag had geregend viel dit bij de start heel erg mee en konden we onder droge weersomstandigheden starten. Er stond nog wel altijd een harde wind, maar tijdens de wedstrijd hadden we daar gelukkig geen last van. Na een periode wat minder getraind te hebben wist ik dat ik nog niet in topvorm aan de start stond van de Appelloop.

Nadat het startschot was gegaan in een goed tempo vertrokken en een mooi groepje gevonden waar ik in kon aansluiten. Had tijdens de wedstrijd moeite om een constant tempo vast te houden waardoor de km tijden langzaam opliepen. Uiteindelijk gefinisht in een tijd van 19.14 . Dit was wel weer een goede stap naar de komende wedstrijden toe.

Na afloop nog gezellig wat gedronken en nagepraat en tot onze grote verbazing mochten we met ons team nog naar het podium. Waar we de 1ste plaatst hadden gepakt bij de bedrijvenloop!

Appelloop Olst Run2Day Deventer hardloopspeciaalzaak running

Sponsoratleet Patrick Bos stelt zich voor:

Mijn naam is Patrick en doordeweeks sta ik op de maandag en de donderdag in de Run2Day winkel. Op de zaterdagochtend geef ik trainingen voor de lopers. Ik geef zelf training aan de gevorderde lopers en heb een diploma als KNAU looptrainer.

Zelf loop ik ook graag. Het leukste daaraan vind ik om naar evenementen toe te werken. Ik heb zelf lange tijd voornamelijk getraind voor de 5km wedstrijden en daarbij ook mooie resultaten behaald, waaronder een 2de plek op de IJsselloop in Deventer. Mijn pr op de 5km is 17.07 minuten die ik gelopen heb in Raalte.

Op dit moment ben ik mijn focus aan het verleggen naar de wat langere afstanden. Mijn doelen liggen nu op de afstanden van 10km tot de halve marathon.

Naast het hardlopen ga ik ook naar de sportschool voor krachttrainingen en 1 keer in de week een spinning les.

Mijn favoriete hardloopwedstrijden zijn:

  • Halve marathon Egmond. (Beste resultaat 1.31.00)
  • Zevenheuvelenloop in Nijmegen. (Beste resultaat 57.20 minuten)
  • IJsselloop in Deventer. (Beste resultaat 17.17 op de 5km)
  • Halve marathon Amsterdam. (Beste resultaat 1.30.46)