Op zaterdag 7 november aanstaande vindt dit evenement voor de 31e keer in Renswoude plaats.

De organisatie van de RABO halve marathon is ook dit jaar weer in handen van de Sportvereniging ‘Renswouw’ en de Veenendaalse Atletiek Vereniging (VAV). Maar natuurlijk kunnen we ook dit jaar weer rekenen op vele vrijwilligers.

Ook nu weer is de start en finish in op het parkeerterrein van sportpark ‘de Hokhorst’ en vinden inschrijving van deelnemers, het omkleden, douchen na afloop en de prijsuitreiking plaats in die sporthal.

Ook dit jaar kunnen de kinderen vanaf 6 jaar deelnemen aan de 1 km (de Kidsrun). Dit start om 12.30 uur.  Verder is er een prestatieloop over 5 km en een 10,5 km en een halve marathon. Alle afstanden gaan via verhard terrein.  De starttijden zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Voor meer informatie ga naar ‘programma‘. Zowel bij de 10,5 kilometer als de RABO halve marathon is er een prestatie- en wedstrijdloop.

Deelname aan de Kidsrun kost 1 euro, voor de 5 km betaal je 8 euro, voor de 10½ km. 10 euro en voor de RABO halve marathon 11 euro. Inschrijven op de dag zelf kost 1 euro extra (voor de 1 km 0,50 euro). Dit is inclusief de kosten van het registratiesysteem.

Voor de beste lopers zijn prijzen beschikbaar, zowel voor de senioren, de vrouwen en veteranen,  afhankelijk van deelname ook voor andere klassen. Er is ook nu weer een extra prijs voor de beste regioatleet uit Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude.

Voor het breken van het parcoursrecord is zowel bij de senioren alsook bij de vrouwen een extra bonusprijs beschikbaar van 100 euro.

Onder alle deelnemers, aanwezig bij de prijsuitreiking, worden extra prijzen verloot. De organisatie schenkt hieraan jaarlijks ook de nodige aandacht. Bij het voorinschrijven kunnen deelnemers een herinneringsmedaille kopen. Ook op de dag zijn nog medailles te koop (zolang de voorraard strekt).

De route bestaat voor de deelnemers aan de halve marathon uit twee ronden, die voeren over snelle en verharde wegen. Langs die route treft men ook een tweetal verversingsposten aan.

Start en finish zijn op het Sportpark ‘de Hokhorst’.

Het programma op zaterdag 7 november ziet er als volgt uit:

Kidsrun 1 km        12.30 uur  6 t/m 12 jaar
Prestatieloop 5 km 13.00 uur
Halve marathon 13.45 uur  (wedstrijd/prestatie)
Prestatieloop 10,5 km 14.00 uur  (wedstrijd/prestatie)