De Zante-modellen worden ervaren als lichte en veelzijdige trainers die uptempo-hardlopen en lange runs aankunnen. Bij de New Balance Fresh Foam Zante v4 hebben de ontwerpers deze ervaring voortgezet met kleine aanpassingen om de totale prestaties, het gevoel en de pasvorm te verbeteren.

Uitgaande van de prestaties, bevat de Zante v4 een tussenzool van vers schuim met bijgewerkte geometrische patronen die voor een soepelere run zorgen. Convex patronen langs de binnenkant van de schoen moeten resulteren in een iets steviger gevoel dat een lichte ondersteuning geeft tegen overpronatie, terwijl concave patronen langs de buitenkant soepel inveren voor betere demping. Lasergraveringen zijn toegevoegd in de tussenzool aan de buitenkant van de voorvoet, wat een lichte toename van de flexibiliteit van de voorvoet zou moeten opleveren. Bovendien moet een verbetering van de slijtzool in betere grip resulteren.

De bovenkant van de Zante v4 is ook vernieuwd met een bijgewerkte jacquard-mesh-voorvoet voor ademend vermogen en een nieuwe met Hyposkin-gevormde hielkap. Hyposkin, dat is ontworpen om te passen als een tweede huid voor een meer natuurlijke grip. Het is een nieuwe technologie. Om het ademend vermogen te behouden, bevat de Hyposkin van het bovenwerk laserperforaties.

De Fresh Foam zante V4 is iets zachter en lichter zijn dan zijn voorganger.