Ruil je oude hardloopschoenen in bij Run2Day, krijg korting én steun hiermee het goede doel Stichting112Nepal van Run2Day’er Eddie Sevink, eigenaar van Run2Day Zwolle. Stichting 112Nepal steunt projecten gericht op het welzijn en de toekomst van kinderen in Nepal, zoals het her- en verbouwen van kindertehuizen en scholen na zware aardbevingen in 2015.

Hoe werkt Shoe2Care?
Neem van 22 mei t/m 10 juni je oude schoenen mee naar Run2Day Amersfoort aan de Grote Haag 129. Jij ontvangt maar liefst 20,- tot 40,- korting op je aanschaf van een nieuw paar hardloopschoenen. De ingeleverde oude schoenen worden gesorteerd in samenwerking met Stichting 112Nepal. De nog bruikbare oude schoenen worden door Stichting 112Nepal verdeeld onder de kinderen en sherpa’s in Nepal die zich normaliter geen schoenen kunnen veroorloven.

De onbruikbare schoenen worden gerecycled. De opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan Stichting 112Nepal.

Met Shoe2Care sla je drie vliegen in één klap;

  1. je ontvangt een mooie korting op je nieuwe hardloopschoenen,
  2. je draagt bij aan de reductie van de afvalstroom
  3. en je helpt samen met Stichting112Nepal om kindertehuizen en scholen te her- en verbouwen.

HET GOEDE DOEL

Wat steunen wij met Shoe2Care?
Met deze inzameling dragen we niet alleen bij aan een beter milieu doordat we een oud paar schoenen een 2e leven geven, ook zorgen we ervoor dat er een lagere afvalstroom is. Met de opbrengst van de schoenen helpen we kinderen in Nepal. Hierbij meer informatie over stichting 112Nepal, meer is te vinden op http://112nepal.nl.

Tijdens een expeditie in april 2015 in Nepal georganiseerd door Run2Day’er Eddie Sevink vindt zich een natuurramp plaats. Net na terugkomst begint de aarde ineens te schudden. Het hotel stort in, de straten golven en de aarde gromt. Wonder boven wonder raakt niemand van het team gewond, maar om hen heen zijn vele doden en gewonden. Direct besluit Eddie zich in te gaan zetten voor het getroffen gebied. Na een 2e aardbeving een maand later blijkt het dodental op te zijn gelopen tot 8.700.

Samen met vrienden en bekenden zet Eddie Stichting 112Nepal op om geld in te zamelen voor de wederopbouw van het gebied via het organiseren van allerlei (hardloop)activiteiten. Ondanks dat de ramp in 2015 gebeurde is nog altijd veel steun nodig om het gebied weer op te bouwen. Eddie; ’Het gaat me vooral om de kinderen daar, de volwassenen van de toekomst. Zij krijgen de wederopbouw voor hun kiezen.’ Wat hem zo raakt in de Nepalezen? ‘Hun waardering voor het leven… Ze zijn zo enorm tevreden. In Nederland hebben veel mensen last van het ‘Rupsje-nooit-genoeg’-principe. Nepalezen hebben niets, maar zijn wel in staat te delen. Bij slecht weer in de bergen mag je bij hen schuilen, ook al hebben ze eigenlijk geen ruimte. Ze zetten thee voor je, al kunnen ze zich zelf nauwelijks bedruipen.’ Daarom steunen we bij Run2Day via Shoe2Care Stichting 112Nepal.

Wil je meer lezen over het verhaal van Eddie en het ontstaan van Stichting 112Nepal, lees dan hier verder https://inspiratie.run2day.nl/hardlopen-voor-nepal/.

“Pak jouw oude hardloopschoenen en ren naar je Run2Day winkel voor het beste advies, korting op je nieuwe schoenen en steun 112Nepal.”

De inzameling van onbruikbare schoenen wordt logistiek opgevolgd door organisatie Sympany, voorheen KICI. De onbruikbare schoenen worden gerecycled tot bijvoorbeeld sportondergronden. Op deze manier kent Shoe2Care louter winnaars, de kinderen en sherpa’s in Nepal, het milieu en hardlopers!