Maandag 2e Pinksterdag 1 Juni

Marathon langs de spaanse historie van Breda

Het parcours voor dit hardloopevenement is gebaseerd op de plaatsing van de zogeheten ‘lansen’, opvallende palen die in de grond in en rondom Breda verankerd zijn. Deze 70 palen vormen samen een cirkel van circa 42 kilometer; de afstand van de klassieke marathon. Op deze manier komt het Spaans-Nederlandse verleden al rennend tot leven. De ‘lansen’ staan namelijk op de plaatsen waar in 1624/1625 de kampementen stonden van waaruit het Spaanse leger de stad Breda heeft belegerd.

Deze belegering was uiteindelijk succesvol en de overgave van Breda werd door de Spaanse kunstenaar Diego Velázquez vastgelegd op het schilderij ‘De Overgave van Breda’. Vanwege de grote hoeveelheid afschrikkende lansen op het kunstwerk heeft het de bijnaam ‘Las Lanzas’ gekregen. Het origineel hangt in het Prado museum in Madrid, maar een reproductie hangt in het Bredase stadhuis.

Als fanatieke (marathon)loper wil je zo’n uniek en eenmalige evenement natuurlijk niet missen! De las Lanzas marathon Breda is geen wedstrijd, het blijven natuurlijk gewoon 42km en 195 meter die gelopen moeten worden. Maar hier krijg je natuurlijk een prachtige route voor terug! Er is geen tijdsregistratie en er wordt gelopen in groepen van tien lopers die begeleidt worden door voor- en achterfietsers.

Datum: 1 juni 2020

Locatie: Atletiekvereniging SPRINT

Start: 09:00 uur

Parcours

De Las Lanzas Marathon is een prachtige afwisselende route rondom Breda. Er zit zelfs een overtocht met een pondje in bij Terheijden, hoe uniek is dat?

Inschrijven:

Schrijf je hier in voor deze unieke marathon!

Het inschrijfgeld bedraagt: 20,-

Dat is inclusief een super toffe herinneringsmedaille en overtocht met pontje.

Bij de inschrijving kun je het Las Lanzas Marathon Shirt bestellen voor 15,-

Startnummers:

Startnummer en evt bestelde shirt haal je vanaf 25 mei op bij Run2Day Breda of op zondag 1 juni voorafgaand aan de start bij AV Sprint.

Herinnering:

Alle deelnemers die de marathon hebben uitgelopen ontvangen een herinneringsmedaille.

Verzorging:

Langs de route zullen verzorgingsposten worden ingericht, meer details hierover volgen later.

Parkeren:

Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van SPRINT. Gezien het beperkt aantal plaatsen  raden wij iedereen aan om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Kleedruimte/faciliteiten SPRINT:

De kleedruimtes en douches van SPRINT kunnen worden gebruikt. In de hal van het clubhuis zijn kluisjes, deze kun je gebruiken met € 1,- muntstuk. Na gebruik krijg je de munt weer terug. Aan de bar kun je zowel contant als met PIN betalen.

EHBO:

er is EHBO aanwezig bij SPRINT.

Meer info:

Run2Day Breda/076-5204072

De kleine lettertjes:

Onze algemene voorwaarden kun je via deze link teruglezen en ook bij de inschrijving.

Veiligheid:

De deelnemers maken deel uit van het verkeer en moeten de verkeersregels naleven. Op bepaalde punten staan verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden waar aandacht voor extra veiligheid gewenst is.

Het is NIET toegestaan om deel te nemen met een hond. Las Lanzas Marathon Breda is een hardloop evenement en geen wandel evenement.