De sportdrank van Maurten wordt al een tijdje door grote atleten gebruikt en als revolutionair  bestempeld. Top-lopers als Eliud Kipchoge, Wilson Kipsang en de Nederlands recordouder Abdi Nageeye drinken niets anders meer tijdens de trainingen en wedstrijden.

Maurten sportdrank is gebaseerd op een nieuwe methode om koolhydraten en elektrolyten in te kapselen. In een conventionele sportdrank moet de koolhydraatconcentratie relatief laag blijven, omdat een hogere concentratie de maaglediging vertraagt.

Een drank met veel suiker leidt tot maag- en darmklachten, terwijl de suiker ook nog eens met grote vertraging wordt opgenomen, want dat gebeurt pas in de dunne darm. Om die reden zijn de gebruikelijke sportdranken dan ook isotoon. Ze leveren geen maagklachten, maar ook slechts een bescheiden hoeveelheid koolhydraten. Te weinig om echt een boost van te mogen verwachten.

In Maurten producten zijn de koolhydraten – per formule in varierende concentraties en verhoudingen glucose, fructose en maltodextrine – verpakt in PH-gevoelige biopolymeren. Die lossen alleen op bij een bepaalde zuurgraad.

In de zure maag blijven de koolhydraten verpakt, waardoor de normale maaglediging niet wordt verstoord. De drank wordt in feite doorgelaten als water. Eenmaal in de dunne darm stijgt de pH waarop de polymeer-buffers hun geconcentreerde lading koolhydraten prijsgeven. De dunne darm kan ze vervolgens moeiteloos opnemen.

Het resultaat is dat de atleet met iedere slok snel een relatief grote hoeveelheid koolhydraten in circulatie brengt, zonder dat het tot maag- en darmklachten leidt. Als je de inname slim organiseert, kun je tijdens lange duurinspanningen op de cruciale momenten extra, direct beschikbare, energie tanken.

Instructies

Mix de inhoud van een sachet met 500ml water en mix deze tot het volledig is opgelost. Consumeer Maurten drankmix voor, tijdens en/of direct na de inspanning.

Hoeveelheid energie

Studies hebben aangetoond dat het menselijk lichaam tot 90 gram koolhydraten per uur kan opnemen. Een Maurten drinkmix 320 sachet, gemixt met 500ml water, bevat 80 gram koolhydraten die volledig in de dunne darm worden opgenomen.

We zijn er zelf al heel erg enthousiast over en Maurten is uiteraard bij ons  volop verkrijgbaar!

 

#Runlikeapro #maurten