Workshop Triggerpoints & Myofascial Release

Tijdens deze workshop kun je ervaren hoe je lichaam en geest na een (loop)inspanning kunnen ontspannen met massageoefeningen met (tennis)ballen. De oefeningen dragen bij aan het vergroten van je flexibiliteit en verkleinen de kans op (loop)blessures. Ook helpen de oefeningen het herstel van blessures te bevorderen.

Tijdens deze 2 uur durende Triggerpoint en Myofsciale release workshop leer je hoe triggerpoints (spierknopen) ontstaan en hoe je je lichaam na inspanning, blessure of stress weer kan ontspannen en het herstel va je lichaam kan bevorderen. Door middel van massage-oefeningen met (tennis)ballen. De oefeningen dragen bij aan het vergroten van je flexibiliteit en verkleinen de kans op terugkeer van (andere) blessures. Ook helpen de oefeningen het herstel van blessures te bevorderen.

Triggerpoints (spierknopen) zijn verhardingen in de spieren die niet meer kunnen ontspannen. De verhardingen zorgen voor een slechte doorbloeding, waardoor afvalstoffen zich ophopen en gaan samenkleven. De gevolgen van triggerpoints variëren van beperkingen in bewegingen, stijfheid, pijn of krachtverlies. Ook hebben triggerpoints een groot uitstralingsgebied. Zo kan bijvoorbeeld een triggerpoints in de bil klachten veroorzaken tot in de enkel.

Door middel van myofasciale massage deze triggerpoints (en andere delen van je lichaam) met tennisballen laat ik je ervaren hoe je de triggerpoints kunt opheffen en algemene ontspanning na inspanning kan ervaren.

Lokatie Yoga4running studio Kleine Loo 364 mariahoeve den haag

Tijd 14.00-16.00 uur

Kosten van de workshop:
€ 17,50,-

Meer informatie of inschrijven via: info@yoga4running.nl