Volgende week komt onze sportfysiotherapeut weer op bezoek: Marinus Winters. Hij geeft een vrijblijvend advies over jouw kwetsuur. Maak er gebruik van! Je kunt een afspraak maken met ons op 070-324 0880.

EERSTE DATUM: dinsdag 26 maart  vanaf 16 uur

Dr. Marinus Winters Sportfysiotherapeut en manueeltherapeut

Fysiotherapie Devilee

Marinus is gespecialiseerd in hardloopblessures, chronische sportblessures en langdurige pijnklachten aan het bewegingsapparaat, in het bijzonder de onderste extremiteit (benen) en de wervelkolom. Marinus rondde zijn opleiding tot fysiotherapeut af in 2010 en is sindsdien werkzaam als fysiotherapeut. Marinus heeft veel ervaring opgedaan met langdurige sportblessures en pijnklachten aan het bewegingsapparaat in praktijken in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. In 2017 promoveerde hij aan de Universiteit van Utrecht op een proefschrift over shin splints, een veelvoorkomende hardloopblessure.

Marinus is een liefhebber van een veelvoud aan sporten, vooral het hardlopen. Vroeger vooral op de baan (800/1500 meter) nu meer recreatief, 5-10km loopjes. Marinus begrijpt hoe fijn het is om pijnvrij te kunnen rennen, zeker na een blessure waar hijzelf ook wel eens mee te maken heeft (gehad). Naast het hardlopen, fietst Marinus in de zomer door de alpen en doet hij nog veel andere sporten zoals skiën, tennis, fitness en voetbal.

Naast zijn werkzaamheden in de fysiotherapiepraktijk, is Marinus voorzitter van de studiegroep ‘Inspanningsgebonden Pijnsyndromen in het Onderbeen’ van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS), en senior adjunct-hoofdredacteur bij het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift ‘British Journal of Sports Medicine’. Marinus is nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en tevens verzorgt hij cursussen voor fysiotherapeuten en sportartsen in binnen- en buitenland.