Afgelopen weekend werd Anita 2e dame 50+ op de 10 Engelse mijl van de Vitalcentre Raalterun. Mooie prestatie weer he? Lees hieronder haar verslag:

Het is mijn 1e wedstrijd na de marathon van Enschede. We zijn vanaf onze voorseizoenplek in Drenthe naar Raalte gekomen. Hans ging weer mee als sportfotograaf. In Raalte is het altijd weer thuiskomen vind ik. Veel lopers die ik ken. Mijn dochter Chantal kwam samen met Herman een loopmaatje uit Deventer naar Raalte. Zij voor de 5. Herman voor de 10.

Ik ben voorin gestart. De 1e km ging wat te hard. Maar het lukte makkelijk om in een tempo van 4:40 per km te lopen. Een aantal dames gingen mij voorbij. Het nadeel van deze wedstrijd is dat de 10 tegelijk start met de 16.1. Op een gegeven moment kwam ik bij 2 senioren te lopen en er reed een fietser met een bordje op zijn fiets voor de 2 dames. Ik liep dus achter de 1e 2 dames van de 10. Ff een twijfel, ga ik niet te hard? 1 dame kon het tempo niet aan en liet zich afzakken. Ik heb het tempo ook iets losgelaten. Maar ze bleef zo’n 300 m voormij lopen. Zij finishte in 45:33. Ik kwam in 46:04 door. Nog 6 km te gaan. Tempo iets laten zakken. Maar kon toch weer 4:40 per km lopen en ben gefinished in 1:16:04. 2 dame 50. Ben zeer tevreden met het resultaat.

Run2Day Deventer atlete Anita Spieker op de Vital Centre Run Raalte

Foto’s: spiekersportfotografie.nl