SCC Luttenberg

Vandaag de 5e cross van SCC in Luttenberg gelopen. Het was een mooie cross. Stukje verhard en een mooie ronde in het bos. Die we 2x moesten lopen met een pittig klimmetje erin. Op moment sta ik 3e in het klassement. Het is dit seizoen heel spannend voor mij of ik top 3 plek kan behouden. Maar het gaat wel beter dan in de 2 voorgaande crossen. Dus het kan nog alle kanten op.

In de eerste km ging er al een dame voorbij. Kon nog wel een tijdje bij haar blijven maar het tempo lag iets te hoog. Toch had ik de hele wedstrijd zicht op haar en zowaar kwam ik dichterbij. Maar helaas niet genoeg. Ik ben 20 sec achter haar gefinisht. 10.7 in 50,55. Dame 4 zat 1 min achter mij. Blijft spannend.

De fraaie foto’s staan op naam van spiekersportfotografie.nl

Marathon van Amsterdam

Voor de 7e keer stond ik aan de start van Marathon Amsterdam. Ik vind het een mooie marathon. Het plan was om een 3:45 te gaan lopen.
De eerste 10 km gingen te hard. Je neemt je voor omdat niet te doen. Maar toch gebeurt het. Ik weet donders goed dat alles wat je te hard start dubbel moet inleveren.
Op 15 km had ik het juiste tempo te pakken. Bij 30 km ben ik langzamer gaan lopen. Maar nog wel op schema van een eindtijd van 3:45. Was best wel werken om dat tempo vast te houden.
Op 35 kon het nog steeds. Maar weer iets langzamer gaan lopen. In het Vondelpark leek het wel een slagveld. Rekkende en wandelende lopers. Gelukkig kon ik doorlopen. Het gaf wel een kick dat ik aan het inhalen was in het langzame tempo wat ik liep. Uiteindelijk gefinished in 3:47:06.
Al met al tevreden. Het was geweldig mooi loopweer.Run2Day Deventer atleet Anita Spieker Marathon van Amsterdam

Kleine Haarloop

Ik heb meegedaan aan de 30ste tevens laatste editie van de Kleine Haarloop in de Kring van Dorth. Ik heb de 16.1 gelopen.

Ik zit nu 2 weken voor de Marathon van Amsterdam. Al mijn lange duurlopen zijn volbracht. Ik wilde nog even een snelle wedstrijd lopen en dat ging prima.
Ik kwam in een groepje mannen te lopen die het plan hadden om een 1:15 te gaan lopen. Het tempo van 4:40 per km voelde goed. Op 9 km was er een drinkpost. Tempo ging iets omlaag. Even drinken en vervolgens gingen ze harder lopen. En dat trok ik niet. Groepje losgelaten. Tempo laten zakken. Oeps ik zakte wel heel erg in.
Op 12 km tempo van 4:40 weer opgepakt en gefinisht in 1:15 50. 2edame overall.Het groepje was ook uit elkaar gevallen. De snelsten liepen een 1:14.

Al met al een mooie wedstrijd in een mooie omgeving. Jammer dat het de laatste keer was. Nu geen snelheid meer maar rustig trainen
en ook geen grote afstanden meer. Ben klaar voor NK Marathon Amsterdam.

Foto: spiekersportfotografie.nl

Dalfsen

Zaterdag 1 sept was het loopfestijn in Dalfsen. Ik heb de 21,1 gelopen. Het waren 2 verschillende mooie rondjes van 10 rondom Dalfsen. De start was gelijk met de 10 km.

Ik heb er rekening mee gehouden dat het geen toptijd zou worden, maar een 1:45 moest wel lukken. De eerste ronde was hetzelfde als de 10 km. De eerste 2 km gingen veel te hard. Als ik dat tempo door zal lopen zal het een 1:40 kunnen worden. Maar ik zat veel te hoog in de ademhaling en heb daarom het tempo aangepast. Dat voelde prima. De eerste 10 liep ik in 49 min en de tweede 10 ook. Uiteindelijk in gefinisht 1:45:30,  7e dame overall.

Munnikenslagloop

Ik heb mee gedaan aan de Munnikenslagloop in Rouveen. Een leuke dorpsloop met rondjes van 2,5 km. Ik heb de 10 km gelopen. Weer een wedstrijd in warme omstandigheden, maar heb er geen last van gehad. Het begint te wennen denk ik.

Ik ben voorin gestart met nog 2 dames. Een senior en een dame 35. Doordat er niet zoveel dames meededen waren er 2 klassementen. Senioren en dames 35.
De start ging hard. De senior was ik direct al kwijt maar dame 2 liep vlak voor mij. Haar moest ik voorbij zien te komen. Halverwege het 1e rondje kon ik haar pakken en ze ging niet met mij mee. En dan maar hopen dat ik zelf niet instort. Het ging prima. Kon het tempo goed vast houden. De eerste 5 km liep ik in 23min. Oei dacht ik misschien kan ik 46 min halen. Maar moest in het 3e rondje toch wat inleveren en kon in het laatste rondje weer wat versnellen maar niet voldoende om een 46 min te halen.

Het is 46:37 geworden. 2e dame overall en 1e dame 35.

Vijfhoekloop – 10 km

Het was de 5e editie van van de 5 hoekloop. Ik heb voor de 2e keer meegedaan. Vorig jaar ben ik 1e dame overall geworden. Doel was om dat weer te gaan doen. En het is gelukt.
De omstandigheden waren net zoals vorig jaar erg warm.Maar niet aan denken. Gewoon starten en kijken of ik het tempo kon volhouden. Ik liep direct al als 1e dame en ben dat blijven doen.
Eigenlijk heb ik de hele wedstrijd alleen gelopen, maar vond dat niet erg. Gelukkig ook nog wat in de schaduw gelopen, maar op het merendeel van de route was zon.
Op de laatste km kwamen de 5 km lopers op de route. Oei, dacht ik dat wordt zigzaggen. Maar er werd geroepen dat de 1e dame er aan kwam. Ze gingen allemaal opzij voor mij en begonnen te aplaudisseren. Ik ben gefinisht in 47:10.

Vital Centre Raalte Run

Het is mijn 1e wedstrijd na de marathon van Enschede. We zijn vanaf onze voorseizoenplek in Drenthe naar Raalte gekomen. Hans ging weer mee als sportfotograaf. In Raalte is het altijd weer thuiskomen vind ik. Veel lopers die ik ken. Mijn dochter Chantal kwam samen met Herman een loopmaatje uit Deventer naar Raalte. Zij voor de 5. Herman voor de 10.

Ik ben voorin gestart. De 1e km ging wat te hard. Maar het lukte makkelijk om in een tempo van 4:40 per km te lopen. Een aantal dames gingen mij voorbij. Het nadeel van deze wedstrijd is dat de 10 tegelijk start met de 16.1. Op een gegeven moment kwam ik bij 2 senioren te lopen en er reed een fietser met een bordje op zijn fiets voor de 2 dames. Ik liep dus achter de 1e 2 dames van de 10. Ff een twijfel, ga ik niet te hard? 1 dame kon het tempo niet aan en liet zich afzakken. Ik heb het tempo ook iets losgelaten. Maar ze bleef zo’n 300 m voormij lopen. Zij finishte in 45:33. Ik kwam in 46:04 door. Nog 6 km te gaan. Tempo iets laten zakken. Maar kon toch weer 4:40 per km lopen en ben gefinished in 1:16:04. 2 dame 50. Ben zeer tevreden met het resultaat.Run2Day Deventer atlete Anita Spieker op de Vital Centre Run Raalte

Enschede Marathon

Vanmorgen met ons drietjes vertrokken. Chantal ging de 5 km lopen en Hans ging fotograferen. Het was nog lekker koel en bewolkt. We waren lekker op tijd.Het was nog erg rustig. Omgekleed in de Van Heekgarage, tas ingeleverd. Ook daar was het rustig. Ik ben dat niet gewend. Rotterdam/Amsterdam altijd erg druk. Grote rijen bij de toiletten en in de file naar het startvak.In Enschede niks van dat alles.

Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Enschede MarathonOp mijn gemak het startvak in. En eindelijk het startschot. Ik hoopte dat ik een 3:30 zou kunnen lopen. Na 12 km besloten dat niet te doen. Veel te warm om 5 min per km te lopen. Op 13 km stond Hans te fotograveren en riep dat ik niet in moest zakken. Maar ik kon niet harder. Bij alle posten water en sportdrank gepakt. Maarja gegeven moment lukte dat niet meer hardlopend. Kleine stukjes wandelen om alles binnen te krijgen. Plotseling zag ik Ed langs te route staan. Dat was een verrassing. Ik had hem niet verwacht. Ik kon ook nog wel genieten van het publiek.Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Enschede Marathon

Het werd wel heel zwaar en warm. De hele winter verliepen de trainingen prima. Maar ja niet in warm weer. Op 34 km had ik het vreselijk warm. Bij de drankpost water over mij heen gegooid maar dat hielp maar een klein beetje. In het park op 38 km stonden Ed en Hans. Ik voelde mij erg leeg en stopte bij hun. Ed had een pakje chocomelk. Even wat anders. Het voelde in eerste instantie niet lekker in de maag maar geleidelijk aan werd het opgenomen in het lichaam. Ik kon zelfs weer wat harder lopen. Uiteindelijk gefinisht in 3:52:59.

Website Enschede Maraton

IJsselloop

Joepie 3e dame overall op de 15 km in de ijsselloop in Deventer. Helemaal niet op gerekend dat ik in de prijzen zou vallen. In mijn klassement dames 50 had ik wel een kans, maar in het totaalklassement had ik het niet verwacht.

Ik ben voorin het startvak gestart. Dan kon ik gaan tellen hoeveel dames mij voorbij zouden gaan. De 3e dame haalde ik op de brug in. Ik wist dat er nog 2 voor mij liepen en dat zij geen partij voor mij zijn. Wow, dacht ik het zal mij maar gebeuren dat ik 3e dame overall word. De hele wedstrijd gefocust gebleven. Ik liep bij een paar mannen die mij gehaast hebben. Eén ging wat te hard voor mij en de ander is tot 11 km bij mij gebleven en hij zei nu moet je het zelf doen ik kan niet meer. Ed van Beek stond op meerdere punten mij aan te moedigen en zo bleef ik doorlopen. De laatste kilometers leek het dat ik langzamer ging lopen maar dat leek maar zo. Ik voelde dat mijn benen het zwaar kregen maar de gedachte dat dame 4 mij plotseling voorbij zou gaan deed mij doorlopen. Ik ben super tevreden met eindtijd van 1:10:23.Run2Day Deventer atlete Anita Spieker 3de op ijsselloop

Achtkastelenloop

Run2Day Deventer atlete Anita Spieker AchtkastelenloopIk heb de 30 km van de Achtkastelenloop in Vorden gelopen. Het mooie weer was wel wennen. Toch leek het fris. Dus voor de lange tight gekozen, maar dat was een grote fout. Veel te warm.

Ik kwam in een groepje mannen te lopen. Ze wilden binnen de 2:30 uur lopen en dat was mijn doel ook. Ik liep er mooi tussenRun2Day Deventer atlete Anita Spieker Achtkastelenloopin en hoorde hun verhalen aan. We liepen 4:55 per km. Voelde prima. Maar gegeven moment ging tempo wat omhoog en dat voelde niet lekker en ben langzamer gaan lopen. Ik ben gefinisht in een tijd van 2:29:05. 2e dame 55. Al met al heel tevreden.

http://www.hanzesport.nl/513/wedstrijden/wegwedstrijden/achtkastelenloop.html

 

BunkercrossRun2Day Deventer atlete Anita Spieker Bunkercross

Ik heb aan de 10 km van de Bunkercross in Olst meegedaan. Een prachtig rondje volledig onverhard van 2,5 km op landgoed De Haere. Het is een pittig rondje met een paar korte klimmetjes en 1 lange klim. En een zacht weiland. Dat voor de 5 km lopers bevroren was. Door de zon was het gesmolten. Een paar stukjes met een gemeen koud windje. Verder lekker beschut. Was blij dat ik geen jasje aan Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Bunkercrossgedaan heb. Het zonnetje deed het goed.

Ik zag in het startvak dat een top3 plek niet haalbaar
was. Maar in klassement 40+ wel. En dat is gelukt. 2e dame. Dame 1 was voor mij 2 graadjes te hoog. En met een plek 4e dame overall ben ik heel tevreden.

http://www.avdaventria.nl/daventria2017/nieuws/nieuws-2018/559-prachtig-loopweer-bij-9e-bunkercross

Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Bunkercross

Groet uit Schoorl

Ik heb meegedaan aan de 30 km van de Groet uit Schoorl. Het ging prima. Ik wilde het tempo van vorige week op de 25 km doorlopen en dat is gelukt. Zelfs nog wat harder.Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Groet uit Schoorl

Er zaten een aantal lange klimmingen in de route. Met name de berekuil. En flink wat wind.Ik vond het minder leuk dat de 21.1 km kon finishen ik nog 9 km moest doorlopen en weer de berekuil door moest. Kleine dip gehad.

Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Groet uit SchoorlHans stond bij Groet en heeft een klein stukje meegefietst. En dat was ff lekker en ging er harder lopen. Zag dat ik binnen de 2:30 kon halen. Het werd 2:28:04. En 1e dame in catogorie dames 55.

http://www.groetuitschoorl.nl/

Asselronde

De crossjes zijn voorbij. Alleen de Bunker nog. Nu weer zin aan het langere werk. Voorbereiding voor marathon Enschede is begonnen.

Ik heb mee gedaan aan de Asselronde 25 km in Apeldoorn. Het was spannend wat voor tempo ik kon volhouden. Ik wilde 5:00 min per km en dat ging tot 15 km goed. 3km verval gehad. Ik zag op mijn klok dat ik op een eindtijd van 2:07 zat. Heb er een gelletje ingegooid en de turbo aangezet. En wat ging dat goed. Heb de 2 min dicht gelopen en kwam op 2:05:13 binnen. Super tevreden.

Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Asselronde

Eerste dame 50+ op 10K Sallands Cross Circuit

Het Salland Cross Circuit zit er op. 10 Weken lang ieder weekend een cross van 10 km lopen. Ik vond het een hele periode. 10 Crossen waarvan je er 7 moet lopen om aan de competitie mee te doen.

Anita Spieker van Run2Day Deventer in Sallands Cross Circuit

Ik heb er 9 gelopen. Alle 9 heb ik in mijn klassement dames 50 gewonnen. Iedere weekend je zelf weer opladen om een wedstrijd te lopen ging mij goed af. De strijd onder de lopers was erg leuk. Ik wil de organisatie en de vrijwillergers en de fotografen Hans en Sander bedanken voor deze geweldige leuke tijd!

Anita Spieker van Run2Day Deventer in Sallands Cross Circuit

Salland Cross Circuit: Hoonhorst

Ik heb aflopen weekend het oude jaar afgesloten met 2 wedstrijden. Zaterdag 30 dec in cross v/h Sallands Cross Circuit in Hoonhorst. Het was een zware cross met heel veel modder. Zoals een cross hoort te zijn. Ik heb wat rustiger gelopen met het oog op de wedstrijd van de volgende dag. Toch nog 1e dame 50 geworden.

Anita Spieker SCC Hoonhorst

Brink tot BrinkloopAnita Spieker Brink tot Brinkloop SCC Hoonhorst

Zondag 31 december aan de Brink tot Brinkloop meegedaan. Een loop v/d Brink in Deventer tot Brink in Bathmen. Eén lange rechte weg met wat bochtjes in Bathmen. Op zich geen zware wedstrijd. Lekker met de wind in de rug. Maar omdat ik in deze wedstrijd echt hard wil lopen, is het wel zwaar. Kitty, een medeloopster wilde graag mij eraf lopen. Het was best spannend. In de 1ste km liep ze al bij mij. Tot 6 km voelde ik haar achter mij. Ik merkte dat ze een gaatje liet vallen. Ik bleef allert: als ik inzak dan gaat ze mij voorbij. Aan het publiek kon ik horen hoe ver ze achter mij zat. Op een gegeven moment hoorde ik het niet meer. Maar je weet maar nooit. Toch maar doorlopen. Uiteindelijk gefinisht in een tijd van 45:29. 10e dame overall.Kitty 46:01. En 11e dame.

De Zevenheuvelenloop (15km)
Mocht in het 1e vak starten. Ik wist dat ik rekening moest houden dat ik niet met de snelle lopers moest meelopen en ook niet balen dat ik alleen maar ingehaald zou worden. Ik vond het geen probleem.
Het was heerlijk om niet te moeten zigzaggen. Kon gewoon rechtdoorlopen. Ik wilde graag onder de 1:12 lopen. Dat liep ik vorig jaar. Maar het plannetje wat ik had werkte niet. 24 op de 1e 5 en daarna wat sneller. De 1e 5 ging goed de 2e wat te langzaam en de 3e 5 moest ik flink versnellen. Dat lukte ook wel maar niet genoeg om. Ik heb er 1:12:41 over gelopen.Hardloopspeciaalzaak Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Zevenheuvelenloop
Sallands Cross Circuit 1: Haarlerbergloop
Hardloopspeciaalzaak Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Salland Cross Circuit Haarlebergloop
Op zondag 12 november is het Sallands Cross Circuit begonnen. De Haarlerbergloop bijt de spits af. Ik vind het altijd weer spannend hoe het crossen mij vergaat.
Het parcours was lekker modderig. Zoals een cross hoort te zijn. En flinke klimmetjes. Het was zwaar maar ik kon de klimmetjes goed aan en durfde vrij hard te dalen.
De trainingen op de Holterberg hebben nut gehad. Ik ben 1e dame 50 in mijn klassement geworden en tot mijn verrassing 3e dame 40.
Hardloopspeciaalzaak Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Salland Cross Circuit Haarlebergloop
 Diepe Hel Holterbergloop
Afgelopen zondag heb ik mee gedaan aan de 10 km van de Diepe Hel in Holten.2 weken na de Marathon van Amsterdam. Ik vond het spannend of mijn lijf een hoog tempo kon volhouden. En dat ging goed. Nog wat harder dan wat ik verwacht had.
Het was vreselijk druk in het startvak. Maar ik stond redelijk vooraan. Ik ging in een tempo van 4:20 per km weg. Maar voelde dat het iets te snel was. 4:30/4:40 voelde prima. De klimmingen konden mijn benen goed aan. En in de dalingen vloog ik omlaag.
Ik ben gefinisht in een tijd van 46:35.
Hardloopspeciaalzaak Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Salland Cross Circuit Haarlebergloop
NK Marathon van Amsterdam
Zondag 15 okt heb ik meegedaan aan de NK Marathon Amsterdam. Omdat het herstel van de 50 van Winschoten wat langer duurder heb ik besloten om niet volle te bak te gaan lopen.
Dan vraag je je af waarom doe je dan mee aan een NK. Ik had mij een 1/2 jaar geleden al ingeschreven en dan weet je niet hoe je er voorstaat.
Het was geweldig om in het NK vak te starten, het 2e vak. Het nadeel is wel dat je te hard start. Na 10 km lukte het mij om het tempo te lopen wat ik wilde. 5:10/ 5:20. De benen bleven goed voelen niks geen verzuring. Ik kon zo

Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Marathon van Amsterdam

maar genieten van het publiek en de bandjes onderweg. Op 38 km werd het wel zwaarder. Het was druk in het Vondelpark. Veel lopers met kramp of ze waren aan de wandel. Het was behoorlijk zigzaggen, ik kwam niet meer in de flow. Maar niet zeuren dacht ik. Je bent er bijna.
Het lukte om onder de 3:45 te blijven. Het werd een 3:44:41.Mooi meegenomen was dat ik 3e dame 55 van de NK lopers ben geworden.
Kleine Haarloop

 

Run2Day Deventer atlete Anita Spieker tweede kleine haarloopIk heb meegedaan aan de Kleine Haarloop in de Kring van Dorth. Ik heb de 16.1 gelopen. Omdat het een week voor de marathon van Amsterdam is heb ik niet volle bak gelopen. Maar ik vind het wel moeilijk om dat in een wedstrijd niet te doen. 13 km lekker makkelijk gelopen. Ik liep 2e dame. Dame 1 ging heel hard weg. Lekker laten lopen dacht ik maar het kriebelde wel. Gelukkig was ze al snel uit zicht, dus hoefde daar niet meer op te focussen. Veel stukken alleen gelopen. In de laatste 3 km ben ik gaan versnellen want ik zag dat ik onder de 1:20 kon finishen. Het werd een 1:19:30 en 2e dame overall.

Munnikenslagloop
Run2Day Deventer atlete Anita Spieker eerste in Munnikenslagloop

Rechts finisht Anita, terwijl links haar dochter Chantal de laatste ronde ingaat.

Woensdag 21 juni heb ik deelgenomen aan de Munnikenslagloop in Rouveen. Het is een gezellige dorpsloop met rondjes van 2.5 km. Het werd voor de 34e keer gehouden . Veel bewoners stonden langs de kant en kinderen met bekertjes water. 

Het was een warme avond met veel zon. Ik ben niet Run2Day Deventer atlete Anita Spieker eerste in Munnikenslagloopal te hard gestart in de hoop de laatste kilometers wat harder te kunnen. De eerste twee rondjes gingen goed de derde wilde ik harder en dat voelde ook zo maar mijn klok gaf anders aan. In rondje 4 kon ik weer wat harder. Ik wist dat ik als 3e dame overall en 1e in klassement dames 35+ liep. Dat wilde ik graag zo houden en dat is gelukt in een eindtijd van 47:30.

Vijfhoekloop

Onze sponsoratlete Anita Spieker werd vandaag eerste dame op de 10 km van de 5hoekloop. Heel goed gedaan vinden wij … lees hieronder haar verslag.Run2Day Deventer atlete Anita Spieker wint Vijfhoekloop

Vandaag heb ik meegedaan aan de 10 km van de 5 hoekloop. Een leuke loop bij ons in de regio. Ik heb er nog nooit eerder aan meegedaan. In de uitslagen van vorig jaar zag ik dat het parcoursrecord van de dames op 46:30 stond. Ik dacht dat ga ik proberen te verbreken. 5 km liep ik in 23 min. Ik voelde dat ik het tempo niet nog eens 5 km kon volhouden. Ik liep wel als 1e dame. Ook een mooi doel om dat vast te houden. En dat is gelukt. Ik kwam als 1e dame over de streep in een tijd van 47:35.

Run2Day Deventer atlete Anita Spieker wint Vijfhoekloop

Stationsloop Ommen-Dalfsen

Wo 31 mei heb ik meegedaan aan de Stationsloop. Het is een 10 Engelse mijl van station Ommen naar station Dalfsen. Een schitterend parcours door het vechtdal. Veel publiek langs de route.

Mijn benen voelden goed. Niet te hard van start gegaan. En in het verloop van de wedstrijd ben ik harden gaan lopen. Ik gokte op een 1:15 uur. Maar kreeg wat verval op 12 km. Kon het tempo weer oppakken en gefinisht in 1:16:09 en 2e dame 55.

Anita Spieker Run2DayDeventer hardloopspeciaalzaak Stationsloop Raalte

 

 

 

 

Klazinaveen

Zondag 28 mei heb ik de 1/2 marathon in Klazienaveen gelopen. Het zou een warme dag worden. Ik had besloten om niet volle bak te gaan lopen. Ik ben rustig van start gegaan. Netjes 5 min per km. De 1e ronde kwam ik door in 50 min. Het voelde goed. Ik dacht als ik dit blijf lopen wordt het een 1:45 uur. Ik kwam bij 2 jongedames te lopen. Maar dat liep niet lekker. Ze hadden geen constant tempo. Ik heb mijn Run2DayDeventer atlete Anita Spieker hardloopspeciaalzaak Klazinaveen.tempo iets verhoogt. Er even voor gelopen en al snel gingen ze mij weer voorbij. Ben er maar weer achter/naast gaan lopen. Maar ze gingen weer harder lopen. Ik kon niet meer mee en storte op de warme zonnige weg in. Wat kreeg ik het warm. Onder alle waterspuiten doorgelopen sponzen, drinken maar kon mij niet meer oppeppen. Op 17km zag ik dat ik toch weer dichter bij de 2 dames kwam.En zag ze stukjes wandelen. Ik dacht ha die zijn kapot. Ik vergat dat ik zelf ook stuk zat en begon naar ze toe te lopen. Gegeven moment fietste Hans naast mij en zei dat ik moest versnellen. Zul je net zien dat ze in de eindsprint mij weer voorbij gaan. Maar ik was ze mooi de baas.Maar ja, het verval wat ik al had kon ik niet meer goed maken. 4 min is best veel. Ik ben gefiniched in 1:49:00 5e dame 40+
Groetjes Anita

Vital Centre 10 Mijl van Raalte

Vrijdag 12 mei heb ik aan de vital centre 10 mijl van Raaltje meegedaan. De 60 van Texel was 4 weken geleden. Ik had wel weer zin in een wedstrijd. De trainingen gaan weer lekker. Alleen ik heb nog niet veel snelheidstraining gedaan. Een paar keer tempo duurloop gedaan en dat voelde goed. In Raalte veel oude bekenden van het SCC gesproken. Was weer leuk.Run2DayDeventer sponsoratlete Anita Spieker 1ste dame 50+ 10 Mijl van Raalte

Ik ben bijna voorin gestart. Zoals gewoonlijk ging dat veel te hard weg. Na een km tempo verlaagd. Maar voelde niet lekker. Tot 10 km kon ik het vasthouden. Daarna moest het tempo flink omlaag. Mijn bovenbenen gingen pijn doen. Het voelde alsof ik in de laatste 5 km van een marathon zat. Dat heb ik nog nooit op een korte afstand gehad. Het lukte nog wel 5 min per km te lopen. Grappig, ik moest nog 2 km. Publiek langs de kant riep: dat ziet er soepel uit. Ik voelde mij niet zo, maar kon toch nog iets versnellen. Ik ben 5e dame overall en 1e dame 50 geworden in een tijd van 1:19:30.

De Zestig van Texel

Dat Anita een bikkel is, dat wisten we allang. Ze bewees het gisteren nog eens toen ze de 60 van Texel liep. Lees hier haar verslag:

De 60 van Texel volbracht. Ik had niet echt het idee wat mij te wachten stond. Ik wist dat het een zware loop is. Maar zo zwaar! Nee, dat niet.Hardloopspeciaalzaak Run2DayDeventer atlete Anita Spieker op 60 van Texel

Het strand was slecht. Veel schuim, je kon niet langs de waterlijn lopen en je voeten droog houden. De hele weg langs het strand tegenwind gehad en op de koop toe nog een flinke hagelbui. Wat was dat afzien zeg.

Het plan was om in een rustig tempo langs het strand te lopen anders ben je de energie voor de harde weg kwijt. Maar het was zo zwaar dat langzaam lopen ook veel energie kostte. Kwam behoorlijk stuk van het strand af. Helaas lukte het ook niet op de weg in de flow te komen.Veel klimmen wat mij normaal makkelijk afgaat. Maar vandaag niet. Op de laatste 3 km kwam er een loopmaatje bij mij lopen. Zij heeft mij naar de finish geloodst. In een eintijd van 6:23:30.

Meer info: De Zestig van Texel

===========

Het Salland Cross Circuit

Het crossseizoen zit er weer op.5 maand bijna iedere weekend een cross van het Salland Cross Circuit gelopen. Van de 14 crossen heb ik er 10 gedaan. Het was een leuke tijd. Ik ben in mijn klassement dames 50 2e geworden. In het Hoftheater in Raalte werden de prijzen door Henk Borgmeijer uitgereikt.

Hardloopwinkel Run2DayDeventer atlete Anita Spieker tweede op SallandCrossCircuit SCCBij deze wil ik de organisatie bedanken voor het organiseren van het SCC.

==============

Zondag 20 november meegedaan aan de 7 heuvelenloop in Nijmegen. De weersvoorspelling was heel slecht. Veel wind en veel regen. Maar we hebben geen druppel regen gehad. Alleen heel veel wind.Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Zevenheuvelenloop

Ik had geen idee in wat voor tempo ik kon gaan lopen. Ik ben gestart in 4.40 per km. In de klimmingen zakte ik flink in. Ik ben niet zo’n goede klimmer. Maar ik kan wel goed en snel dalen. Iedere 5 km ben ik harder gaan lopen. De laatste klim vond ik erg zwaar. Er kwam geen eind aan.

Eindelijk de lange daling naar de finish. De laatste km voor de finish was het heel druk. Allemaal lopers die langzamer gingen lopen. Al zigzaggend de finish over gegaan in een tijd van 1:12:03.

===================

Woensdag 23 juni heb ik meegedaan aan de Run2DayDeventer atlete Anita Spieker loopt hard op MunnickenslagloopMunckenslagloop in Rouveen.
Het is een 5 en 10 km wedstrijd waar ik al een aantal jaren meedoe. Het is een gezelige dorpsloop. Ieder jaar kom je veel dezelfde lopers tegen. Het was een warme benauwde avond. Ik wilde proberen 44 min op de 10 km te lopen. Er waren 2 categorieën. Senioren en vrouwen 35. Ik ben voorin gestart. Het waren 4 rondes van 2.5 km door het dorp.

De 1e 2 rondjes gingen veel te hard. 21:30 op de 5. 3e rondje langzamer gaan lopen. Dame 1 was al snel verdwenen. Dame 2 ging ik in de 3e ronde voorbij. Ze ging niet met mij mee. Het tempo zakte behoorlijk in. Mijn man Hans stond langs de kant aan te moedigen. Ik moest het niet meer weggeven. Ik de laatste ronde kon ik het tempo weer oppakken. Ik kwam als 2e dame overall en 1e dame 35 in een tijd van 46:03 over de finish.

Run2DayDeventer atlete Anita Spieker loopt hard op Munnickenslagloop

Raalte en Klazienaveen
De Vital Centre 10 Mijl van Raalte was mijn 1e wedstrijd weer na marathon Rotterdam. Geen idee hoe het zou gaan.
In het startvak veel bekenden van het crosscircuit. Ook de dame die in al de crossjes voor mij eindigde.Het startsein klonk en al snel liepen we bij elkaar. De eerste km ging veel te hard en dat riepen we de hele weg. Op 13 km kreeg ik het erg zwaar. Maar het lukte om bij haar te blijven.In de laatste km ging ze versnellen naar een eindsprint. Het lukte om mee te gaan. Maar helaas ze had nog iets over en was 4 sec voor mij over de finish. Ik had een mooie eindtijd van 1:14:30 uur. 3e dame overall en 2e dame 50.

Zondag 29 mei deelgenomen aan Univé Drenthe Marathon. Ik heb de 21.1 km gelopen.
Het waren 2 rondes van 10.1 km. Ik wist dat ik bij de masters niet 1e kon worden. Maar wel 2e.
Het waren 2 rondes van 10.1 km. In de eerste ronde liep ik al snel op de 3e plek. Tjonge wat liepen ze hard. Maar snel mijn eigen tempo gepakt. Maar wat ging dat zwaar. Het was vreselijk benauwd. Het leek wel of ik tegen het asfalt werd gedrukt. Ik had een petje op voor de voorspelde regen. Maar wat niet kwam. Op 7.5 had mijn horloge er geen zin meer in. Ik vond het al zo lang duren voor ik op 8 km zat.. Aan het begin van de 2e ronde. stond mijn trainer te schreeuwen.dat ik een beetje harder moest lopen. Oef. Hans mijn man,coach stond iets verder met een gel. Pet en horloge afgegeven. Wilde ff stoppen. Nee hoor kreeg de kans niet.
Door de finish. Daar werd ook omgeroepen door de speaker en dat geeft vleugels. Plotseling ging er een dame voorbij. Oei, dat is een master. Daar moet ik bij blijven. Tempo omhoog. We bleven strak bij elkaar lopen. Op 19 km hoorde ik dat ze zwaarder ging ademen.Maar ik vond het te vroeg om van haar weg te lopen. Zoveel,had ik ook niet meer. Op 20 km zag ik dame master 3 lopen. Die moet ik voorbij 2e plek is mooier. Yes! ze zakte iets in. Maar in een bochtje zag ze mij en zette de eindsprint in. Ik mee. In de laatste bocht ging ze te ruim langs de dranghekken. Ik schoot er zonder bij na te denken binnen door voorbij. En kon voor haar blijven. De andere dame was al los. Wat een spannende wedstrijd was dat. 2e dame masters en 5e dame overall. Eindtijd:
1:38:37 uur

Hardloopschoenen en hardloopkleding Run2DayDeventer atlete Anita Spieker

Onze atlete Anita Spieker deed ook dit jaar weer mee aan het Salland Cross Circuit. Zij startte op de 10 kilometer in de categorie dames 50+. Hieronder lees je haar verslag:

Het scc is weer voorbij. 12weken bijna ieder weekend in cross in Salland. En een keer een dubbeldecker. Ik vond het erg leuk om te doen. Wel pittig om je iedere keer weer op te laden. Maar dat ging goed. Gewoon de trainingen in de week niet vollebak lopen. Alle energie bewaren voor de wedstrijden.

Het vorige seizoen ben ik 1e dame in mijn klassement dames 50 gewonden. Leuk doel voor dit seizoen..Maar het veld was te sterk. Dame 1 liep iedere wedstrijd 1 min voor mij en dame 3 een min achter mij. Ik kon de min niet dicht lopen op dame 1. Maar dame 3 kwam gevaarlijk dicht bij. Gelukkig haf ik genoeg 2tjes gehaald. Maar het is niet leuk om in de wedstrijd 3e te worden. Helaas is ze mij 3 voorbij gegaan. In het eind klassement ben ik 2e dame geworden. Al met al toch tevreden.

Wij van Run2Day feliciteren onze sponsoratlete met dit mooie resultaat. Je kunt gewoon niet altijd de beste zijn. Succes met je voorbereiding op het NK marathon in Rotterdam Anita!

Team Run2Day

Anita Spieker Salland Cross Circuit hardloopwinkel Run2Day Deventer

==========

Zaterdag 12 september 2015 heb ik meegedaan aan de 40e Run Winschoten. Er was een 100km een 50 km en 10×10 estafette. Ik heb meegedaan aan de 50 km. 5 rondes van 10 km in Winschoten. Mijn doel was winnen.

1 x ben ik 2e geworden achter een Belgische dame en een keer 4e achter 3 Duitse dames. Dit jaar deden deze dames mee aan de 100km. Daar had ik dus geen last van. Ik maakte wel een kans om te winnen. Maar je weet het nooit. Ik ben gestart in rondjes van 12 km km per uur. Als ik dat kon vast houden zou ik op een 4:10.00 uitkomen. Tot 30 km liep het heerlijk. Toen kwam er helaas iets verval in de km. Maar ik liep mooi op kop. Geen idee waar dame 2 zat. Ik had wel een vermoeden wie het kon zijn. En wist dat ze aan het eind toch nog voor een verrassing kon zorgen. Dus koppie erbij houden en proberen het verval zo klein mogelijk te houden. Het is gelukt. Ik ben 1e dame geworden in een tijd van 4:16.00.

Hardloopwinkel Run2Day Deventer atlete Anita Spieker wint 50 km WinschotenHardloopwinkel Run2Day Deventer atlete Anita Spieker wint 50 km Winschoten
=======

Anita Spieker, Melchior van de Pol en Patrick Bos, oftewel team Run2Day Deventer won op 19 april de 5 km bedrijvenloop van de IJsselloop.

Patrick verbeterde zich en zette een strakke 17.17 neer en verbeterde hiermee zijn pr met bijna een minuut (!). Anita, kersverse tweede op het NK marathon in de leeftijdsklasse 50+, vond de race zwaar. Tot 3 km. ging het prima, daarna kwam het verval en werden de benen zwaarder toch liep ze 22 minuten blank: een prima resultaat voor deze lange afstandsloopster! Melchior is ook zeer tevreden over zijn prestatie: 17.30.

Anita Spieker wint met Run2DayDeventer de IJsselloop

Alle drie kijken ze uit naar de Vijf van Raalte, waar ze hopen deze prestatie te evenaren. Hierbij zal Run2Day Deventer eigenaar Age Bos dan aansluiten als vierde man. De beker staat inmiddels weer te glimmen in de etalage aan de Nieuwstraat en wij zien uit naar Raalte!

Team Run2Day Deventer wint 5 km bedrijvenloop IJsselloop

 

Tweede op NK Marathon!

Zondag 12 april heb ik deelgenomen aan de Marathon  Rotterdam. Dit jaar was er een NK.
Mijn doel was om een 3:22:30 uur te gaan lopen..Een makkelijk rekensommetje elke 5 km in 24min. Dat lijkt heel gemakkelijk. Omdat ik aan de NK meedeed mocht in voor in het vak starten. Best wel eng want je weet dat je dan door veel lopers ingehaald wordt. Maar het voordeel is dat je niet hoeft te zigzaggen. De eerste 5 gingen en tikkelje te hard en de tweede ook. Op 15 km zat ik op het goede schema. Het voelde prima. Op 30 km begon het iets zwaarder te worden maar het lukte prima om op schema te blijven lopen.Ik kreeg een jubel gevoel van binnen. Als het zo doorgaat dan haal ik die3:22:30. Op 35 km kregen we een flinke tegen wind. Poeh, het werd best wel zwaar. Mijn bovenbenen gingen vreselijk pijn doen het het tempo zakte in. Zodra ik harder wilde lopen gingen mijn benen slingeren. Wat baalde ik. In mijn kop zat het helemaal goed. Maar mijn benen niet. Ik wilde de schade zo beperkt mogelijk houden. Toch proberen om binnen de 3:30 uur te finischen. Het publiek op de Coolsingel moedigde mij flink aan. Ik kwam in een eindtijd van 3:28:24 binnen. Niet helemaal tevreden ben ik aan een hek gaan hangen. De speaker riep van alles om. Gegeven moment hoorde ik iets van een prijsuitreiking en mijn naam. Verhip dat ik zei ik tegen een loper. Ik ben naar de prijsuitreiking gestrompeld. Wat deden mijn benen pijn. Ik ben 2e dame in mijn leeftijdscategorie 50 geworden. Een heel bijzondere ervaring om op een NK podium te staan. Ik heb van Roelof Veld en Gerard Nijboer een zilveren medaille in ontvangst mogen nemen. Mijn dag kon niet meer stuk.

Run2Day Deventer atlete Anita Spieker tweede op NK marathon 2015 in Rotterdam

Sallands Cross Circuit

De eerste prijs van 2015 is binnen. In Raalte vond de prijsuitreiking plaats van het Sallands cross circuit. Anita werd de eerste dame in de 50+ categorie. Geweldig gedaan!

Deventer atlete Anita Spieker eerste dame in 50+ categorie Sallands Crosscircuit, gesponsord door hardloopwinkel Run2Day Deventer

Asselronde

Zondag 1 februari heb ik mee gedaan aan de Asselronde 25km in Apeldoorn. De weersomstandigheden waren prima.
Ik had als doel om binnen de 2 uur te finishen.
Ik ben voorin gestart. Het ging voorspoedig. Klimmetjes waren pittig en mijn tempo was goed. Op 8 km kwam de pacergroep van 1:55 bij mij te lopen. Ik heb 2km met ze meegelopen. Maar wat ging dat hard. Ze liepen op een schema van 1: 50. Ik dacht dat gaat mij te hard. Ik heb ze losgelaten en ben mijn eigen race  gaan lopen . Moest even herstellen van die 2 snelle km. Toen de draad weer op gepakt. Op de Asselsehei had ik het zwaar. Op de Amerfoortseweg ging het licht weer aan. Wat liep ik daar goed.Veel lopers die mij ingehaald hebben voorbij.
Tjonge, dat is kicken. Op de Loolaan kon ik nog harder. Resultaat 1:57:05.

Sallands Cross Circuit

Ik heb afgelopen weekend (3&4 januari 2015) 2 crossjes v/h Sallandscrosscircuit gedaan. Ik Heino en in Heeten. Heino was niet een zware cross.Ik liep op de 2e plek v/d dames. Helaas ging op 4 km dame 3 mij voorbij. En op 8 km dame 4. Dame 5 deed ook een poging. Ik dacht dat gaat mij niet nog een keer gebeuren. Echt alles uit de kast gehaald om haar voor te blijven. En dat is gelukt. Zelfs nog een paar mannen verslagen die in de buurt liepen.

De volgende dag op naar Heeten. Ik had geen idee of ik weer kon presteren, maar dat is goed gelukt.Ik werd daar 2e dame overall. In beide wedstrijden werd ik 1e dame in mijn klassement vrouwen 50.

Ik heb nu 7 wedstrijden gelopen. En alle 7 gewonnen in mijn klassement. In principe ben ik klaar. Je moet er 7 lopen om aan de competitie mee te kunnen doen. Maar ik ga er nog 1 doen a.s. zondag in Broekland.

Brink tot Brinkloop

Zondag 28dec heb ik met de Brink tot brinkloop meegedaan. Ik was benieuwd hoe het zou gaan na al die crosjes. Heerlijk harde weg. Ik ben voorin gestart. Ik vind voorin starten prettig. Dan kan ik zien door hoeveel dames ik word ingehaald. Ik ben in een hoog tempo van start gegaan. Als snel werd ik door een dame ingehaald. Op +- 4km werd ik weer door in dame ingehaald. Ik ken haar v/d Sallands Cross competitie. We zijn aan elkaar gewaagd. Ik hield haar goed inzicht. Het gat werd niet kleiner. Op 7km kwam ik dichter bij. Yes het gaat mij lukken. Maar helaas kon ik het tempo niet meer volgen. Dus ik moest er voor zorgen om  mijn 3e plek te behouden. Ik had geen idee waar de 4e dame zat. Dus ik moest het tempo vast zien te houden. En dat is gelukt in een tijd van 43:43.

Anita Spieker, gesponsord door Run2Day Deventer, derde dame bij de Brink tot Brinkloop Anita Spieker, gesponsord door Run2Day Deventer, derde dame bij de Brink tot Brinkloop

Munickenslagloop

Anita Spieker gesponsord door Run2Day DeventerOp woensdag 25 juni heb ik mee gedaan aan de 10km van de Munickenslagloop in Rouveen.

De  weers-omstandigheden waren prima. Ik was best wel nerveus.Ik heb de laatste tijd veel lange duurlopen gedaan ter voorbereiding voor de 50 van Assen.

Dit was wel even andere koek.

Het waren 4 rondjes van 2.5 km door het dorp. Ik ben voorin gestart. Het eerste rondje ging veel te snel.

Ook het tweede rondje ging te snel. Poeh 5 km in 21:40.Tja, in het derde rondje ging de kaars iets uit. En zowaar ik kon in het laatste rondje de draad weer oppakken. De schade kon ik niet meer goed maken.

Toch nog een eind tijd van 43.59. 4e dame overall en 2e dame vrouwen 35. Het was een leuke avond met veel lopers die ik ken van de voorgaande jaren.

Ik heb er voor de 4e keer aan meegedaan.

 

Drenths Loopfestijn in Klazienaveen

Ik heb zondag 25 mei mee gedaan met  het DrenthsLoopfestijn in Klazienaveen.

Ik heb daar de 1/2 marathon gedaan. Het was een warme dag met veel zon.

Ik ben voorin gestart. Met 3 senioren en  2 dames masters. De rest stond achter ons.

We gingen hard weg. Wat een tempo! Ik had het met 1 km al bekeken. Dat gaat te hard.

Ik heb mijn eigen tempo op gezocht. Zo’n 13 km per uur. Op 8 km kreeg ik een kleine inzinking.

Ik had het warm en mijn ademhaling ging te zwaar. Tempo terug en een gelletje genomen. Wel erg vroeg. Ik moest nog zo ver.  Gelukkig knapte ik daar van op en kon ik weer harder lopen. Ik liep alleen. Maar ik kon mij toch in de verte richten op een paar lopers.

Op 13 km deed mijn sporthorloge het niet meer. Lichte paniek. Ik keek naar iedere km hoe hard ik hem liep. En dat kon nu niet meer.

Maar het is gelukt op gevoel door te lopen, En ben het groepje voorbij gegaan, Helaas kon ik niet bij de dames komen. Zij liepen veel te hard.

Mijn eindtijd is 1:38:35. 6 de dame overall en 3 de dame masters.

Team Run2Day Deventer Age Bos, Patrick Bos, Melchior van de Pol, Anita Spieker eerste plaats 5 km loopwedstrijd Vital Centre Av Salland Raalte.

Winst in Raalte voor team Run2Day Deventer

Het was perfect loopweer in Raalte op 16 mei. Vital Centre en AV Salland organiseerden een mooi loopevenement met, naast kortere afstanden voor de jeugd, een 5 en 10 km en 10 Engelse mijl wedstrijd. Team Run2Day trad aan op de 5 km met nieuwe aanwinst Anita Spieker en oudgedienden Melchior van de Pol, Patrick Bos en Age Bos. Anita was in eerste instantie wat huiverig voor de 5 km: zij is gespecialiseerd in de langere afstanden, maar finishte met een mooi pr (21.?). Daarmee eindigde zij als tweede dame in haar categorie. Maar zij was niet de enige: ook Patrick liep weer een pr (18.20) en zowel Age (20.03) als Melchior (17.20) werden ook tweede in hun categorie.Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat team Run2Day Deventer met de mooie wisselbeker en een heerlijke meter krentenwegge naar huis kon.

Eerste overall in Zwiggelte

Ik heb een mooie 1/2 marathon in Zwiggelte gelopen. Het parcours hebben ze veranderd van bospaden in harde weg. Het werd 200m meer.

De bospaden waren te slecht om op te lopen vanwege de vele regen.Helemaal mijn ding. Ik ben een echte asfaltvreter.

De eerste 10 km met Hans Spieker en Niels Nijhof gelopen. Hans en Nils namen wat gas terug. Op 16 km kreeg ik het zwaar. Hans was al snel bij mij. We kregen flinke tegenwind en het ging nog harder regenen. Ik had nog 3 km te gaan. Hans ging voor mij lopen en zei mee en niet loslaten. Het lukte nog om de laatste km te versnellen. We zijn samen over de finish gekomen in een tijd van 138:33.

Ik ben eerste dame overall geworden.

Run2Day Deventer atlete Anita Spieker eerste overall in Zwiggelte

Run2Day Deventer hardloopwinkel atlete Anita Spieker eerste overall in Zwiggelte

========================

Nieuwe sponsoratlete: Anita Spieker uit Deventer

Wij zijn verheugd te melden dat we in april 2014 een sponsorcontract sloten met Deventer atlete Anita Spieker. Anita traint bij Marathonplus in Deventer en staat regelmatig op het podium op de langere afstanden. Op deze pagina zal zij regelmatig verslag doen van haar ervaringen. Veel leesplezier!

Team Run2Day