De Diepe Hel

Met de bus richting Holten naar de start nabij Woody’s. De lucht was blauw, de zon scheen en het was 6 graden. Heerlijk loopweer. Ik draaide me als een bergmarmot
richting zon en wachtte zo lang mogelijk met uitdoen van de lange kleding. Maar flink  inlopen warmt ook. In korte tight en hemdje met handschoentjes aan de start.

Na het startschot snelde ik net als de andere dames hard weg en liep meteen achter Ingrid Prigge aan als tweede dame in mijn categorie. De eerste kilometers waren vlak en dalend en gingen als een speer. De 500 meter Diepe Hel klim was even bikkelen, maar ik ervoer m als minder zwaar dan op de racefiets. Daarna lekker weer vlak met wat tegenwind, nog een lichte klim over de hei tot aan de bosgrens.

Daarna was het weer vlak en dalen. Clubgenootje Hester met wie ik drie kilometer stuivertje gewisseld had, liep bij me weg en zou ik niet meer inhalen. Toch kon ik ook zelf goed doortrekken en finishte in 39.33 met een gemiddelde snelheid van 15.2km/u naar een tweede plaats. Zeer tevreden en op naar de 7heuvelenloop.

IJsselloop, 5 kilometer

Irene is in training voor de Boston Marathon. In de laatste week voor een marathon moet je rust houden. Lees hieronder hoe Irene dat doet … met als resultaat een mooie podiumplek op de IJsselloop!

De laatste loodjes voor Boston: een 15 km duurloop in 1.10 u 4 uur later gevolgd door de 5 km IJsselloop wedstrijd in 19.49 min. Uitslag 5e overall, 1e V40.

Afgelopen zondagochtend de laatste duurloop voor de marathon gelopen. En omdat het de dag van de IJsselloop is de 15 km route gelopen terwijl de vrijwilligers al druk bezig waren met dranghekken plaatsen, waterposten en de finish op de Brink inrichten. Het begon al aangenaam warm te worden.
Thuis douchen, eten en het wedstrijdtenue aan voor de 5 km start om 14.30.
De finish van de 10 km kijken op de Brink en na een stuk banaan, een slok water en een korte stop voor de dixies naar de Boreel voor het startschot. Meteen de Wilhelminabrug op aangemoedigd door de vele toeschouwers over de Worp, de spoorbrug op, een draai naar de Wellekade en het lange rechte eind over de Welle naar de Brink. Heerlijk zo’n 5 km; geen stop bij de waterposten en in een mum zit je op km 4 en mag je de eindsprint al weer inzetten.

Deze week afbouwen, zaterdag het vliegtuig in en maandag op St Patriotsday fit en uitgerust in het startvak in Hopkinton voor de 42 km lange heuvelachtige weg naar Boston.

Geweldig gedaan, Irene! Goede reis naar de VS en veel succes in Boston!

Run2Day Deventer atlete Irene Kalter IJsselloop

Jutbergtrail te Dieren 21 km

Zaterdag 10 februari. Zes dagen na de Asselronde alweer het volgende loopje. 21 Km trail vanaf Dieren over de Veluwe met de nodige hoogtemeters. Nog vermoeide benen van het vals plat rond Apeldoorn, echter er moeten kilometers gemaakt worden met nog 9 weken te gaan voor de Boston marathon.

Lag het tempo op de 25 km Asselronde op 14 km/u, nu kom ik door het onverharde sterk glooiende bos niet hoger uit dan een gem. van 12 km/u. De sporen over de bospaden zijn zeer oneffen en hard bevroren, niet vriendelijk voor de enkels, er moet veel geklommen worden en er liggen aardig wat bomen over de weg, nog van de storm van enkele weken geleden.

Ik laat naast loopmaatjes Ronald en Johan ook de eerste dames gaan en finish na een lekker gelopen trail in 1.46.

http://www.avgelre.nl/evenementen/jutbergtrailRun2Day Deventer atlete Irene Kalter Jutbergloop te Dieren

 

Asselronde Midwintermarathon 25 km te Apeldoorn
1e dame in categorie 45+ en 12e dame overall.

9.30 thuis: Het is 2 graden boven nul en er ligt een dun laagje sneeuw. Wat doe je dan aan?
11.00 Orpheus: aan de koffie en krentenwegge. Gekozen voor een korte broek, compressiekousen en ondershirt met lange mouwen. De blote knieën in de vaseline. Op naar de start.
11.45 de Loolaan: het startschot valt en we snellen weg. Door de bossen omhoog naar Hoog Soeren, afdalen over de heide van Assel. De zon schijnt maar de wind is venijnig koud. Nog een drankpost en de laatste afslag naar de Amersfoortseweg. Nu wordt het bikkelen. Lange rechte weg en vals plat omhoog.

Nog 10 km te gaan en we liggen op een schema voor rond de 1.50. Na 2 km klimmen zit het ergste er op. We worden ingehaald door een groep jonge nog fit uitziende politiemannen. Waar komen zij ineens vandaan. 3 km voor de finish mogen we weer omlaag, krijg ik als gewoonlijk een boost, passeer alle politiemannen en snel met Ronald richting finish. Eindelijk de laatste km. We passeren de naald, nog 500 meter versnellen en over de meet in 1.47.06.Run2Day Deventer atlete Irene Kalter Asselronde

Wisenttrail, 3 september 2017 

Run2Day Deventer atlete Irene Kalter WisenttrailMet 11 Daventrianen lopen we de 18 km Wisenttrail, genoemd naar de Europese bizon die waarschijnlijk ook ooit rondgelopen heeft op de Veluwe. Bizons hebben we niet gezien, wel werden een aantal lopers belaagd door wespen.

Run2Day Deventer atlete Irene Kalter WisenttrailIk moest de eerste vrouw meteen laten gaan en heb de gehele race als tweede gelopen. Na de drankpost bij de klimmetjes nog wel 5 mannen ingehaald en als tweede vrouw geëindigd in 1.26. Clubgenoot Hester werd tot eigen verrassing derde. De eerste wedstrijd weer na de vakantie. Nog niet heel veel snelheid in de benen, maar wel lekker gelopen.

Run2Day Deventer atlete Irene Kalter Wisenttrail

Xtrails Vaals 2017

Vaals: 3 etappe’s in 2 dagen trailrennen. In totaal 70 km en ruim 2500 hoogtemeters. Met 4 man en 2 vrouw zijn we afgevaardigd uit Deventer.

Etappe 1: 26 km door weiden en bossen van zuid Limburg rennen. Na 2.17 uur en 700 hoogtemeters in de zon, door de finish en de achtervolging, uit België op 8 minuten gezet. Douchen, eten en een middagdut. Weer eten en voorbereiding voor de avondetappe.

Etappe 2: 19 km nachttrail vanaf het Drielandenpunt. We starten om 21.45. Het lijkt nog best licht, maar eenmaal in de bossen gaat de lamp op het voorhoofd meteen aan. 3 man zie ik hard en het van pijn uitschreeuwend voor me vallen en Run2DayDeventer atlete Irene Kalter wint in Vaals xtrailsik besluit niet vol risico te rennen. Moet nog wel aan de bak nadat ik op km 9 voorbijgelopen wordt door de 2e dame uit het klassement. De Belgische. Maar na 2 km achtervolging geeft ze het weer op. Na toch fors door mijn enkel gezwikt te zijn en na ruim 1000 hoogtemeters door drie landen, bijgeschenen door Ronald met de betere borstlamp, met zere bovenbenen de trappen op van de Wilhelmina toren om boven te finishen. Heb nu 12 minuten voorsprong op de achtervolgers.

Etappe 3: met ingetapete enkel en tenen de Vaalserbergtrail van 23 km met 850 meter klimmen en ook weer dalen. Eerst mogen we ruim 5 km in de zinderende hitte, het is met de start om 12.00 uur al 30 graden, klimmen naar het drielandenpunt. Daar gelukkig de eerste verzorgingspost. Meegenomen bekertje uitklappen, trails zijn doorgaans zeer milieubewust, 2x vullen met sportdrank en hup de bossen weer in. Loopmaatjes Arnold en Ronald moet ik laten gaan, maar Remco komt mee tot ik ingehaald word door een nog onbekende Belgische loopster. Zij doet als losse loper mee, dus niet voor het klassement, maar om nou zomaar de dagoverwinning aan mijn neus voorbij te laten gaan. Dus ik zet toch maar, ondanks gevoelige dikke enkel en stramme bovenbenen en kuiten, de achtervolging weer in. En ook zij geeft het op na enkele kilometers. De zon schijnt genadeloos, de heuvels lijken steeds steiler, maar de finish komt dichtbij. Een laatste klim en afdaling door het bos van Vijlen, heerlijke afdaling door het weiland, laatste kilometers over de weg, door de wijngaard en langs de Landal huisjes naar de boog. Na 2.26 uur de finish door. Derde dag overwinning en daarmee ook met in totaal 6.38 uur gerend te hebben ook de klassementsoverwinning weer op zak. Weer een huisje op Landal gewonnen. Maar of ik daar na 3 jaar winnen en 1x een 2e plaats, weer gebruik van maak, daar mag ik moe en voldaan, gelukkig nog een jaar over nadenken.

http://www.sportevents.be/portfolios/derde-editie-scott-xtrails-vaals/

Bunkercross

Hardloopspeciaalzaak Run2DayDeventer atlete Irene Kalter wint BunkercrossOp 26 februari werd Irene eerste dame overall op de 10 km Bunkercross.

Lees hier haar verslag:
De Bunkercross bestaat uit 4 rondes van 2.6 km door bos, weiland en een klimmetje over de bunkers. Dit jaar geen modder, geen regen of sneeuw. EIrene Kalter Run2DayDeventer wint Bunkercrossn toch is de cross al vanouds lekker zwaar. Na de eerste ronde de te snel vertrokken jonge dame ingehaald, om aangemoedigd door mijn loopmaatjes en Deventer publiek en altijd
enthousiast speaker Henk Borgmeier, de verkregen eerste plek in de volgende ronden niet meer uit handen te geven en na 43 minuten moe en opgelucht over de finish te komen.

Leestencross

Vandaag (12 feb. 2017) 15 km door de sneeuw gebanjerd bij de Leestencross. Het ging best lekker ondanks kou en de verse sneeuw. Ik was erg blij met mn crossschoenen en durfde daarmee ondanks de gladheid hard omhoog en omlaag te rennen. De rondes waren door de gladheid op het parcours iets ingekort tot 4.5 km. Bij de 3e ronde voelde ik de Asselronde van een week geleden nog best in de benen. Finishte als eerste dame, het was trouwens wel een prestatieloop in een oké tijd van 62 minuten.Run2DayDeventer sponsoratlete Irene Kalter Leestencross AsselrondeVorige week (bij de Asselronde) was het andere koek. Zacht, droog en windstil weer waardoor er lekker gelopen kon worden in korte broek en shirt.
En er werd dus ook hard gelopen. Was mijn plan om 4. 30 per km te lopen, maar dat was vanaf de start al 4.15 en bleef zo. Hard doorgerend ook op het vals plat van de Amersfoortse weg en met nog 3 km voor de finish lekker doorgetrokken en nog drie dames gepasseerd. Prima uitgangspunt dus voor de marathon in april.

Xtrails Vaals 27-29 mei

Run2DayDeventer atlete Irene Kalter wint in VaalsMet de hardloopvierdaagse als warming-up is het twee weken later zover: de Xtrails in Vaals. Drie dagen hardlopen over onverharde steile paden door bos en weide over de heuvels van Zuid-Limburg. Het landschap is ademloos en evenzo de etappes. En het is nooit eens vlak; ofwel we klimmen, moeten zelfs wandelen of het is keihard afdalen.

4 etappes in 3 dagen. De proloog van 8 km eindigt bovenop de toren van het drielandenpunt. Waarop ik de winst pak om deze, met 2 Belgische dames op m’n hielen, niet meer uit handen te geven in de volgende etappes. De 26 km ‘s ochtends gaat lekker, gevolgd door de nighttrail van 16 km met de noodzakelijke felle lamp op het voorhoofd en als afsluiter de lange zware 39 km met 1100 hoogtemeters, wat best veel is voor een trail in Nederland.

image3Enfin na 3 dagen rennen met in totaal 90 km afgelegd met ruim 2000 hoogtemeters in een totaaltijd van 8.29 met naast veel plezier met m’n loopmaatjes, 4 beurse tenen, de winst bij de dames en een 6e plek overall bij de mannen, ga ik moe en voldaan weer naar het vlakke Deventer.

2e Plaats overall en 1e bij de dames 40+ voor R2D Deventer atlete Irene Kalter op de halve marathon van de IJsselloop

Lees hier haar verslag:

We mochten vroeg starten om 11.15 meteen na de 1 km voor de kinderen. Het was nog lekker fris, handschoenenweer, aan de start in mn korte short en hemdje. Start bij de Boreel en finishen na 2 rondes ouderwets op de Brink. Meteen de Wilhelminabrug op, een lekker klimmetje, ik was wakker en Lotte liep meteen van me weg. Zij zal finishen als 1e dame in 1.26. Ik hield Saskia de 3e dame in de gaten, zij bleef 50 meter achter me de eerste ronde maar kon het tempo niet handhaven in de 2e ronde en finishte 4 minuten na me.Irene Kalter gesponsord door Run2Day Deventer 2e bij halve marathon IJsselloop 2016
Over de Worp, langs de ijssel en door het Sterrenbos, over het Zwarte pad en de spoorbrug, langs de Wellekade en via de Bokkingshang de Wilhelminabrug weer op voor ronde 2.

Ik liep met loopmaatje Thijs en nog 4 man op de hielen waarop het publiek opmerkte dat ik voor mn pacers uitliep. Tot het 16 kilometerpunt waar ik volgens de mannen ging versnellen, een negatieve split lopen is mijn handelsmerk, en ze allemaal moesten lossen. Alleen dus de laatste 5 kilometers, nog 2 man ingehaald en fantastisch aangemoedigd door eigen publiek en kinderen met: ‘Je bent het 2e meisje.’ op naar de finish nog net in, net als vorig jaar, 1.28.
‘s Middags na de prijsuitreiking met een biertje in de zon op de Boreel. De IJsselloop 2016 was weer genieten!

Cross League Oost

Na 5 mooie zware crossen zit de cross League oost en daarmee het crossseizoen er weer op. Met een 2e plaats op de Haarleberg, een 2e plaats op de Nijverdalseberg, 3e op de Raaltecrossloop en wederom een 2e plaats op de modderige Bunkercross kom ik uit op een 3e plek overall en ben daarmee na zware strijd dik tevreden. Hardloopwinkel Run2Day Deventer atlete Irene Kalter
De cross league oost is een competitie voor de oostelijke topatleten, waarmee het bestuur van het Salland cross circuit tegemoet is gekomen aan de behoefte onder wedstrijdatleten om in competitieverband met elkaar de strijd aan te gaan. En na het vervallen van een aparte mastercategorie bij de dames moest er gelopen worden tegen de jonkies en werd het dus ook een mooie strijd.

En nu op naar de halve marathon op de IJsselloop.

Marathon van Berlijn

Supertrots zijn wij op onze sponsoratlete Irene Kalter. Ze is zevende geworden in haar leeftijdscategorie op de marathon van Berlijn … heel bijzonder.

Dit is wat Irene er zelf over zegt: “Heb de marathon van Berlijn gelopen in 3.02. Ging vanzelfsprekend weg op 3.00, maar vond het tempo van de pacers wat te hoog. Kwam halverwege door op 1.31, voelde al een grote blaar onder mn voet knappen. Was toch met een wat gevoelige voet in staat om de 2e helft even hard rennen. Finishte naar tevredenheid dus net boven de 3 uur en was 7e in mijn leeftijdscategorie ook leuk op zo’n grote marathon.”

Run2Day Deventer atlete Irene Kalter 7de in haar leeftijdscategorie op de Marathon van Berlijn

X-trails, Vaals

Hardloopwinkel Run2Day Deventer atlete Irene Kalter tweede op X-trails Vaals

In 3 dagen 81 km afleggen bij de Xtrails in Vaals en dan als tweede eindigen: dan mag je trots en gelukkig poseren vanaf de uitkijktoren op het drielandenpunt.

Irene, geweldig gedaan!

Hardloopvierdaagse

En de hardloopvierdaagse, het leukste cadeautje voor jezelf met Pinksteren, is van start gegaan. Dit jaar heb ik gekozen voor de 60 km in 4 dagen en niet de 100 want over 2 weken alweer volgt een de 3 daagse Xtrails in Vaals.

De H4D is een van de leukste hardloopevenementen van het jaar. Mooie parcoursen over de Veluwe, met ook lekker veel rennen over onverharde paden  en veel gezelligheid, want je komt er elkaar natuurlijk iedere dag weer tegen.

Gister dus de 1e etappe van 17.1 km, vertrek vanaf het Orderbos te Apeldoorn. Een mooie heuvelachtige route over Hoog Soeren en langs de echoput.  Geprobeerd me in te houden, er volgen nog 3 etappe’s. Voorbij gelopen door 6 man, waarvan ik er in de laatste kilometers weer 4 heb opgeveegd. Gefinished als 11e loper en als 1e dame in een tijd van 1.11 met een gemiddelde snelheid van 14.38 km/u. Dus een mooi begin. Snel onder de warme douche de kuiten rekken die nogal kramperig aanvoelden en daarna als vaste beloning op de 1e dag pannekoeken.

Uiteindelijk wordt Irene 14de overall en eerste dame met een totaaltijd van 4:15:00.

http://www.hardloop4daagse.nl/uitslag-2015.html

10 mijl van Epe

Ruim drie weken na de halve marathon van Deventer waar ik voor eigen publiek heel lekker liep, kan niet anders met zoveel aanmoedigingen,  1.28 neerzette en 2e overall werd (1e in leeftijdsklasse) was het weer tijd voor een wedstrijdje.

Dit maal de 10 mijl van Epe. Mooi rondje door de bossen, lange fietspaden, met slechts 3x rechtsaf slaan, nog 3 man inhalen op het laatste rechte stuk, een negatieve split lopen gaat eigenlijk altijd vanzelf, de laatste kilometer onverhard door het bos en finishen op de atletiekbaan. En weer lekker gelopen, gefinisht in 1.06 en ook weer 2e overall (1e in leeftijdsklasse).  Gemiddelde loopsnelheid was 14.5 km/u.

Hoop binnenkort weer een 1.04 te lopen, oftewel 15 km/u, want weet dan dat dat perspectief biedt voor een tijd van 3 uur op de marathon van Berlijn in september. Nog even doortrainen:-)

Intussen ook geslaagd voor het jury starter examen. Mag voortaan op het schavot staan bij de Daventriawedstrijden en de atleten wegschieten.

Afgelopen vrijdag Raalte aan me voorbij laten gaan; was ook wel erg snel na Epe. Gefeliciteerd Dames met de overwinning op de 5km teamloop en de heren met de 2e plaats!

Vrijdag starten met de eerste etappe van de Hardloop4daagse. Heb er zin in.

Hardloop4daagse 2014 

Vier dagen rennen tijdens Pinksteren over de Veluwe in de zon  over grotendeels onverharde paden.

9 weken na de stressfractuur, een spontaan breukje in mijn middenvoetsbeentje, loop ik wel weer, maar nog niet hard, laat staan ver.De vierdaagse ga ik daarom in met het vooruitzicht van een mooie training en vier dagen gezelligheid met 7 loopmaatjes en veel bekenden.

Bestempeld als favoriet op de 60km begint het toch wel te kriebelen. En als ik dan ‘de gele trui’ overhandigd krijg na de winst op de eerste dag na 17 km, besluit ik er toch maar echt voor te gaan. De tweede etappe van 14 km over de Loenermark is heet en er moet flink geklommen worden. Arnold haalt me halverwege in en zegt me aan te haken. Mijn voorsprong vergroot ik met 2 minuten.

Bij de mannen staat Gert-Jan Liefers aan kop en op de 100 km Ilonka van den Hengel en Zac Freudenburg. Op dag 3 is de tijdsloop van ruim 8 km door berg en Bos. We starten 30 seconden achter elkaar uit de paardentrailer waarbij de snelste loper als laatste start. Het is een prachtige race tegen elkaar. Ik zie geen dame maar wordt maar liefst door 5 mannen voorbij gespurt. Inderdaad nog geen snelheid in de benen. Dag vier starten we in Vaassen en lopen een mooie 20 km route over het Kroondomein. De zon brandt, gelukkig bieden de verversingsposten verkoeling door en een bekertje leeg te drinken en er eentje over het hoofd te kieperen. Henk waarschuwt dat dame 2 op dertig seconden zit en drijft het tempo op. Mijn voorsprong in tijd is inmiddels opgebouwd tot zo´n 7 minuten maar het is natuurlijk een uitdaging om ook deze laatste etappe eerder te finishen in het Orderbos. En na 4.30 uur rennen mag ik voor de laatste keer de gele trui aantrekken evenals Gert Jan en op de 100km Ilonka en Zac. Waarbij laatstgenoemde het parcoursrecord met 10 minuten verbetert en uitkomt op de voortreffelijke tijd van 5.43 uur. Voor mij de uitdaging om volgend jaar het parcoursrecord op de 100km  van 7.15 uur te verbreken.

Irene

http://www.hardloopnieuws.nl/action/news/item/24412/hardloopvierdaagse-apeldoorn-snelheid-hitte-en-records…..html

De Appelloop in Olst, 18 september

Met de vermoeidheid van 100km en zo’n 2400 hoogtemeters rond Epen nog in de benen toch maar richting Olst. De Appelloop een jaarlijkse traditie zo dicht bij huis kun je eigenlijk niet overslaan. Het scheen dat je vroeger je gewicht in appels kreeg maar nu is de eerste prijs een verse appeltaart. Ook een reden om te lopen trouwens.

Twee rondjes door Olst dus. Altijd gezellig. Half Daventria staat aan de start. De vijf en tien kilmometer starten gelijk. Voldoende hazen dus; ik ga voor de tien.  Het begint al mooi met de kopgroep die verkeerd loopt. Daar zat ik gelukkig net achter. Maar na zo’n twee kilometer is t gedaan met mijn geluk; ik maak op t enige stukje onverhard terrein een mooie sliding en lig languit in de modder. Oeps, vergeten dat ik geen trailschoenen met bijbehorend profielzool meer aan de voeten heb.

Na enige seconden liggend de schade opgenomen te hebben, vooral heel veel modder op mn benen toch besloten op te staan en weer verder te rennen. Ook geen man die je dan in de benen helpt. Oke t is een wedstrijd.

Enfin op naar de doorkomst voor ronde nummer twee waar ook nog geen vijf kilometer loopster te bekennen is, had ik nou met een tweede startnummer de appeltaart voor vijf kilometer mee naar huis mogen nemen? Dat zouden ze morgen op de club wel waarderen. Dit overpeinzend naast of ik niet zal stoppen want mijn knie steekt toch wel roept Henk Borgmeier als vanouds “Kaltertje uit Kampen” is er weer bij en besluit ik nog maar een rondje door te rennen. Om na een hoge 38 met inmiddels bloedende knie de appeltaart in ontvangst te nemen.

http://www.appelloop.nl/

De Xtrails in Epen op 6, 7 en 8 september 2013

In drie dagen in vier etappes 100 kilometer trail rennen. Met Kim Baner, Johan Kats en Tjerk van Beersum uit Deventer en nog zo’n 80 andere lopers. Door het prachtige heuvelachtige landschap van Zuidlimburg.Alles onverhard, over paden, door bossen en weilanden. En altijd heuvel op, heuvel af, nauwelijks een stukje vlak terrein om weer in je vertrouwde loopritme te komen. Een weekend bestaande uit alleen maar lopen, eten en rusten.

Vrijdagmiddag in de hitte, het was meer dan 30 graden, 32 km trail vanuit Epen naar Gulpen en weer terug. Ik liep voor de eerste keer met een rugzakje op met 1 liter water in de camelbag en had die bij de finish ook, ondanks de 2 drankposten, helemaal leeg. Ik was eigenlijk niet zo bezig met de klassering tot ik hoorde dat ik op 1 minuut van de eerste dame Anne binnen was gekomen. Kim moest met knieklachten het helaas voor gezien houden. Johan was ondanks een aanrijding met een atb’er en een paar keer mislopen toch derde geworden.

Zaterdagochtend was het en 10 graden koeler, heb het rugzakje maar meteen aan de kant gegooid, en we hoefden maar 28 km te rennen, dit keer een mooie trail over het drielandenpunt. Heerlijk gelopen, slechts 1 keer misgelopen, en met een kwartier voorsprong voor de concurrentie gefinisht. Nog geen tijd voor een biertje want ‘s avonds moesten we weer aan de bak.

Met hoofdlamp op 13 km in het pikkedonker rennen over smalle zeer steile rotsige bospaadjes. Best moeilijk maar gelukkig kwam Tjerk me achterop met z’n enorm felle koplamp en zijn we samen verder gerend. De derde dame in het klassement, Ines moest zelfs afhaken omdat ze het te spannend en risicovol vond in het donker. Anne zat weer goed in haar vel en was al 2.5 minuut eerder binnen dan wij. Maar met een voorsprong van nog ruim 11 minuten op 2e dame Anne gingen we de laatste en mooiste etappe in. 30 kilometer over Slenaken.

Inmiddels stond Johan ook eerste in het klassement. Hij bleef veilig bij Bert die de omgeving goed kent, om niet weer mis te lopen, en ik kon me van tijd tot tijd aansluiten bij een groepje mannen maar liep ook veel alleen. Eerst me maar richten op drankpost 1 op 12 km. Ik liep ondanks zere tenen en blaren toch nog lekker. Geen concurrentie te bekennen en vervolgens op post 2 op 24 km wist ik het zeker, als ik m uitloop, heb ik de winst binnen. Ines had op me ingelopen, ze arriveerde bij de post terwijl ik deze verliet, met de woorden: ” ik ben er helemaal klaar mee”, wat mij weer nieuwe energie gaf. ik zat er onderhand ook wel doorheen, maar hoefde alleen nog maar naar de finish te lopen. En even later stonden er twee Daventrianen uit het vlakke IJssellandschap op het podium.

Irene Kalter