SCC: Jumbo Kamphuis Crossloop te Hoonhorst

VV Hoonhorst heeft op 30 december 2017 de tweede editie van de Jumbo Kamphuis Crossloop te Hoonhorst georganiseerd. Het betrof de zevende cross uit een serie 10 van het Sallands Cross Circuit. Een deelnemer dient aan tenminste 7 crossen te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen. Start en finish waren op sportpark de Potkamp aan de Kerkstraat 24 te Dalfsen.

De omstandigheden waren uitermate zwaar. Een en al modder, blubber en plassen water.  Men diende zeer alert en voorzichtig te lopen. Een heus modderfestijn en waterballet. De hel van Hoonhorst.  Het regende en er stond een stevige en koud aanvoelende wind. Een extreem zware cross gezien de slechte gesteldheid van het parcours en de pittige weeromstandigheden.

Onze sponsoratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 5,5 kilometer als losse loper buiten de competitie om. In 2016 werd Van de Pol derde overall in 18.58. Het lukte Van de Pol om klasseconcurrent Bertil Krukkert uit Nijverdal vlak achter zich te houden maar de Nijverdalse atleet wist in de vierde kilometer te ontsnappen waarop de Apeldoornse atleet geen antwoord had. In de slotfase van de race kon Van de Pol nog bijna aanklampen. Krukkert finishde 14 seconden voor Van de Pol die tweede werd in de categorie heren 50+ in een geregistreerde eindtijd van 22.43.Sallands Cross Circuit Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.sallandscrosscircuit.nl

Van Bank tot Bankloop Heerde

Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol wint Bank tot Bankoop HeerdeAtletiekvereniging De Gemzen uit Heerde heeft op 1 juli 2017 de 16de editie van de Van Bank tot Bankloop te Heerde georganiseerd.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 10 kilometer. Na circa 1 kilometer formeerde zich een kopgroep met Van de Pol, Dennis Koetsier van av’34 te Apeldoorn, Gertjan de Jong van av Athlos te Harderwijk en Ronald Nooteboom uit Apeldoorn.

Van de Pol liep op kop en bepaalde het tempo. Na circa 4 kilometer moesten Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol wint Bank tot Bankloop HeerdeKoetsier en Nooteboom lossen en op de helft van de race bedroeg de voorsprong op De Jong slechts circa 10 meter. Van de Pol verhoogde zijn tempo in de zesde kilometer en bouwde zijn voorsprong op De Jong geleidelijk aan uit.

Uiteindelijk finishte de 50-jarige Apeldoorner overall als eerste in een geregistreerde eindtijd van 36.06. De Jong tweede in 36.38 en Koetsier derde in 36.52. Van de Pol kon tevreden terugblikken op zijn in een second split en nagenoeg http://www.banktotbank.nl

 

Rondje om Ederveen

OpRun2Day Deventer atleet Melchior van de Pol wint Rondje om Ederveen 10 juni 2017 heeft de zevende editie van de Atrium Rondje om Ederveen te Ederveen plaatsgevonden. Melchior verscheen op de 5 kilometer JOALPE loop.

Er formeerde zich een vijfkoppige kopgroep met Van de Pol, Laurens Kersten uit Ede, Gert Jan Tichelaar uit Oldebroek en twee jonge senioren. Na ruim 1 kilometer versnelden Van de Pol en Kersten waardoor de rest moest lossen.  Om en om werd kopwerk verricht.

In de vierde kilometer viel Kersten wat terug. Bij het ingaan van de laatste kilometer bedroeg het verschil slechts circa 5 meter. Op de Munnikendijk plaatste de inmiddels 50-jarige Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol wint Rondje om EderveenApeldoorner eerst een korte versnelling om vervolgens,  met nog circa 500 meter voor de boeg, middels een temposprint als winnaar overall te finishen in een gerealiseerde eindtijd van 17.29. Kersten finishte 16 seconden hierachter.

http://www.atriumrondjeomederveen.nl

Crossloop Zuidwolde

Run2Day Deventeratleet Melchior van de Pol wint Lexis Crossloop te ZuidwoldeOp 6 mei 2017 heeft de vijftiende editie van de Lexis Crossloop te Zuidwolde plaatsgevonden met als organisator Loopgroep Zuidwolde.

Run2DayDeventeratleet Melchior van Run2Day Deventeratleet Melchior van de Pol wint Lexis Crossloop te Zuidwoldede Pol startte op de 10 kilometer. Van de Pol liep mee in de kopgroep van de 5 kilometer met Nick Marsman uit Ommen en Dave Hulsebos uit Zuidwolde. De Melchior bepaalde het tempo en verrichtte het meeste kopwerk. Marsman versnelde in de laatste kilometer en won de 5 kilometer overall. Van de Pol kwam als tweede door en moest de laatste ronde alleen lopen. Na een solo gelopen tweede ronde finishte Van de Pol als eerste overall op de 10 kilometer in een geregistreerde eindtijd van 37.51.

Met deze prestatie was de Run2Day Deventeratleet dik tevreden.

Zandstuve Bosloop XXL, Vroomshoop

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol wint in VroomshoopOp 18 februari 2017 heeft de eerste editie van de Zandstuve Bosloop XXL te Vroomshoop plaatsgevonden met als organisator Loopgroep de Zandstuve. Van de Pol won de competitie onderdeel lange cross in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+.

Run2dayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de halve marathon. Van de Pol nam snel na de start een derde positie overall in achter de snelle 11 kilometerlopers Danny Koppelman en Hilco Huisjes. Na circa 8 kilometer was er een splitspunt waarna de Apeldoornse atleet als koploper van de halve marathon zijn race solo vervolgde. Na circa 11 kilometer volgde het zwaarste stuk van het traject door het Zandstuve bos. Circa 10 kilometer vals plat en klimmetjes. Bochtig en wortelig. Van de Pol wist zijn tempo te handhaven en liep onbedreigd naar de winst overall op de halve in een geklokte eindtijd van 1.22.12. Tevredenheid overheerste bij Van de Pol na afloop. Zege en rappe tijd op een lange en zware cross.

ACO Van Elderen Crossloop, Ommen

Run2DayDeventer atleet Melchior van de Pol Acco van Elderen CrossloopOp 4 februari 2017 heeft de derde boscross van de ACO Van Elderen crosslopen te Ommen plaatsgevonden. Het parcours was geheel onverhard en voer grotendeels over onverharde bospaden, landwegen en een stuk zompig grasveld binnen de atletiekbaan bij de start- en finishlocatie. Het betrof een zeer bochtige ronde met veel vals plat en diverse klimmetjes. Een zeer pittig en crosswaardig parcours door de Ommense Bossen nabij het buurtschap Arrien. Met een temperatuur van circa 10 graden en een zonnetje was het aangenaam loopweer.

Van de Pol doet mee aan de Run2Day Vechtdal Crosscompetitie onderdeel lange cross en won eerder de Oldemeyercross te Hardenberg, de eerste Zandstuve Boslopen te Vroomshoop en de eerste en tweede ACO Van Elderen crosslopen in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+. Door deze vier klassezeges was de Apeldoornse atleet al verzekerd van de eindwinst in het klassement van het VCC H40+ onderdeel lange cross.

Run2DayDeventer atleet Melchior van de Pol Acco van Elderen CrossloopVan de Pol was afgereisd naar Ommen voor de huldiging van het VCC en besloot de korte cross over 4950 meter te lopen. Van de Pol won de 4950 meter in zijn klasse masters 40+ in een geregistreerde eindtijd van 18.37. Na afloop van de individuele loopnummers vond de prijsuitreiking van de klassementswinnaars van het VCC onderdeel lange cross plaats in de kantine van Atletiekclub Ommen.

Ten Broeke Crossloop, Lemelerveld

Op 22 januari 2017 heeft de 10de editie van de Ten Broeke Crossloop te Lemelerveld plaatsgevonden. Het betrof de twaalfde cross van het Sallands Cross Circuit, een serie van 15 crosslopen in het Sallandse waarbij een deelnemer aan tenminste 8 crossen dient te hebben deelgenomen om in het eindklassement te komen. Het voelde koud en guur aan bij een temperatuur van rond het vriespunt.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn doet mee aan de competitie onderdeel korte cross.Van de Pol won eerder de korte crossen in Haarle, Marienheem, Laag Zuthem, Lettele, Nieuw Heeten, Hoonhorst en Heeten in de leeftijdsklasse H40+.

In de eerste kilometer werd Van de Pol op voet gevolgd door klasseconcurrent Jean Seane uit Zwolle. De Apeldoornse atleet liep in de tweede kilometer wat weg maar na circa 2,5 kilometer in het Heidepark wist Seane weer bijna aan te klampen. Bij het verlaten van het Heidepark na 3,5 kilometer voerde Van de Pol zijn tempo wat op en sloeg een beslissend gat met Seane om uiteindelijk als vierde overall en eerste in zijn klasse masters 40+ te finishen in een geregistreerde eindtijd van 18.21. Seane finishde 10 seconden hierachter.

Met de  achtste klassezege werd Van de Pol de eindwinnaar in het klassement van het SCC H40+ onderdeel korte cross. Eerder pakte Van de Pol de winst in het klassement van de Run2Day Vechtdal Crosscompetitie H40+ onderdeel lange cross.

Hardloopwinkel Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol wint Salland Cross Circuit SCC

Jumbo Kamphuis Crossloop, Hoonhorst

Op 31 december 2016 heeft de Jumbo Kamphuis Crossloop te Hoonhorst plaatsgevonden met als organisator VV Hoonhorst. Het betrof de achtste cross van het Sallands Cross Circuit.Run2Day Deventer sponsoratleet Melchior van de Pol op Sallands Cross Circuit

Melchior  won reeds de korte crossen in Haarle, Marienheem, Lettele, Laag Zuthem en Nieuw Heeten in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+. Na een behouden eerste kilometer wist Van de Pol in de derde kilometer op te rukken naar een vierde positie overall. In de slotfase wist de Apeldoornse atleet nog Mark Groot Bronsvoort uit Mariënheem te passeren om uiteindelijk als derde overall een eerste in de masterklasse 40+ te finishen in een geregistreerde eindtijd van 18.58. Het betekende de zesde categoriezege in de competitie van het SCC onderdeel korte cross.

================

Runningclub Lierderholthuis heeft op 10 december 2016 de Den Alerdinckloop te Laag Zuthem georganiseerd. Het betrof alweer de vijfde wedstrijd van het Sallands Cross Circuit. De Den Alerdinckloop is één van de mooiste crossen van het SCC waarvan de organisatie het volgende beweert:  “ Zoals een gelovige Lourdes of  Mekka aandoet, een wielrenner de Alpe d’huez beklimt, een schaatser de elf steden overwint, elke regionaal ooit kruudmoes proeft, zo loopt elke crossliefhebber in Salland tenminste de Den Alerdinckloop. Once in a lifetime “.

Het parcours voer over onverharde bospaden over over landgoed Den Alerdinck. Na een aanloop van enige honderden meters over kasseien rolde het lopersveld zich uit over het landschap aan de zuidkant van Laag Zuthem. Het betrof een bochtig parcours met her en der wat drassige passages. Het parcours staat bekend als redelijk snel en was op 1 korte steile beklimming nagenoeg geheel vlak. Het betrof een nieuw parcours waarbij de passage over landgoed De Kolckhof  werd geschrapt.

Melchior van de Pol doet mee aan de competitie van het SCC H40+ onderdeel korte cross en won eerder in Haarle, Marienheem en Lettele. In Laag Zuthem ging Van de Pol behouden van start en kwam na circa 2 kilometer op dreef en wist daarna zijn klasseconcurrent Jean Seine uit Zwolle op grotere afstand te zetten. Van de Pol finishte in een eindtijd van 18.29 wat voldoende was voor de zege in de mastersklasse 40+. Het betekende de vierde zege voor de door Run2Day Deventer gesponsorde atleet in de competitie van het SCC.

Den Alerdinckloop SCC Run2Day Deventer================

Op 19 november 2016  heeft de eerste boscross van de ACO Van Elderen crosslopen te Ommen plaatsgevonden. De organisatie van deze crosslopen was in handen van atletiekvereniging ACO van Elderen uit Ommen. Sinds de editie 2015/2016 maakten de drie boscrosslopen te Ommen deel uit van de Vechtdal Crosscompetitie welke bestaat uit een zevental crossen. Naast de drie crossen in Ommen zijn er drie Zandstuve boslopen in Vroomshoop en de reeds plaatsgevonden Oldemeijercross in Hardenberg. Deelnemers dienen aan tenminste vier van de zeven crossen te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen. Tot de editie 2015/2016 maakten de drie identieke boscrossen deel uit van de ACO Van Elderen boscrossloopcompetitie waarbij een deelnemer aan tenminste twee van de drie crossen moest  hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen.

Melchior van de Pol won deze crossdrieluik editie 2010/2011, 2013/2014 en 2015/2016 in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40 tot en met 49 jaar op onderdeel korte cross 5,3 kilometer. Het parcours was geheel onverhard en voer grotendeels over onverharde bospaden, landwegen en een stuk zompig grasveld binnen de atletiekbaan bij de start- en finishlocatie. Het betrof een zeer bochtige ronde met veel vals plat en diverse pittige klimmetjes met singletracks. De bospaden waren soms glibberig en drassig vanwege de vele regenval van de afgelopen week maar goed begaanbaar. Een zeer pittig en crosswaardig parcours door de Ommense Bossennabij het buurtschap Arrien. Het voelde koud en guur aan bij een temperatuur van circa 6 graden.

Melchior verscheen aan de start van de 9930 meter lange cross. Van de Pol doet mee aan de Run2Day Vechtdal Crosscompetitie Op 19 november 2016 heeft de eerste boscross van de ACO Van Elderen crosslopen te Ommen plaatsgevonden. De organisatie van deze crosslopen was in handen van atletiekvereniging ACO van Elderen uit Ommen. Sinds de editie 2015/2016 maakten de drie boscrosslopen te Ommen deel uit van de Vechtdal Crosscompetitie welke bestaat uit een zevental crossen. Naast de drie crossen in Ommen zijn er drie Zandstuve boslopen in Vroomshoop en de reeds plaatsgevonden Oldemeijercross in Hardenberg. Deelnemers dienen aan tenminste vier van de zeven crossen te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen. Tot de editie 2015/2016 maakten de drie identieke boscrossen deel uit van de ACO Van Elderen boscrossloopcompetitie waarbij een deelnemer aan tenminste twee van de drie crossen moest hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen. Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn won deze crossdrieluik editie 2010/2011, 2013/2014 en 2015/2016 in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40 tot en met 49 jaar op onderdeel korte cross 5,3 kilometer. Start en finish waren op de atletiekbaan van ACO van Elderen op sportpark Westbroek aan de Sportlaan te Ommen/Arrien. De boscross werd met groot enthousiasme vocaal begeleidt door speaker Henk Borgmeyer uit Dalfsen. Het parcours was geheel onverhard en voer grotendeels over onverharde bospaden, landwegen en een stuk zompig grasveld binnen de atletiekbaan bij de start- en finishlocatie. Het betrof een zeer bochtige ronde met veel vals plat en diverse pittige klimmetjes met singletracks. De bospaden waren soms glibberig en drassig vanwege de vele regenval van de afgelopen week maar goed begaanbaar. Een zeer pittig en crosswaardig parcours door de Ommense Bossennabij het buurtschap Arrien. Het voelde koud en guur aan bij een temperatuur van circa 6 graden. Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 9930 meter lange cross. Van de Pol doet mee aan de Run2Day Vechtdal Crosscompetitie onderdeel lange cross en won reeds de Oldemeyercross te Hardenberg in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+. In de eerste boscross te Ommen was Van de Pol ongenaakbaar in de veteranenklasse 40+ en won de 9930 meter lange cross in een geregistreerde eindtijd van 38.27. Het betekende de tweede zege in het klassement van het VCC. Een pittige boscross met een trailachtig karakter. Hilco Huisjes van ACO Van Elderen won bij de heren overall de lange cross in 36.24 en bij de dames won Saskia Schutte uit Veessen overall in 43.04 de langste afstand.onderdeel lange cross en won reeds de Oldemeyercross te Hardenberg in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+. In de eerste boscross te Ommen was Van de Pol ongenaakbaar in de veteranenklasse 40+ en won de 9930 meter lange cross in een geregistreerde eindtijd van 38.27. Het betekende de tweede zege in het klassement van het VCC. Een pittige boscross met een trailachtig karakter.

=============

Op 13 november 2016 heeft de 7de editie van de Haarlerbergloop te Haarle plaatsgevonden. Het betrof de openingsloop Van de 15 jublieumeditie van het Sallands Cross Circuit. Vanwege dit jublieum bestaat het SCC deze editie uit 15 crossen in het Sallandse in plaats van de gebruikelijke 11. Deze editie dient een deelnemer aan tenminste 8 crossen te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen.

Melchior won het klassement heren veteranen 40+ onderdeel korte cross van de edities 2014/2015 en 2015/2016. Deze editie doet de door Run2Day Deventer gesponsorde atleet wederom mee aan de competitie van het SCC onderdeel korte cross.

Van de Pol ging rustig van start. Direct na de start volgde een Atleet Melchior van de Pol Salland Cross Circuit gesponstord door hardloopwinkel Run2Day Deventerbeklimming over een akkerveld gevolgd door een onverharde en vrij vlakke passage waarbij door een schaapskooi werd gelopen. Na circa 2 kilometer volgde de lange en op het laatst steile beklimming van de Haarlerberg. Pas op de top kwam de Apeldoornse atleet op dreef met concurrent Wim Ritsema uit Dieren vlak daarachter. Circa 300 meter voor de finish sprintte Van de Pol weg en wist de eindzege te behalen in de leeftijdscategorie heren veteranen 40+ in een geregistreerde eindtijd van 18.57 met Ritsema slechts twee seconden daarachter.

Het betekende de eerste winst voor Van de Pol in het Sallands Cross Circuit in de klasse heren masters 40+ onderdeel korte cross.

============

Sportvereniging “ Renswouw “ en de Veenendaalse Atletiek Vereniging hebben op 5 november 2016 de 32ste editie van de Rabobank Halve Marathon van Renswoude te Renswoude georganiseerd.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 10,5 kilometer. Vrij snel na de start formeerde zich een kopgroep met Van de Pol, senior Gert Jan de Kleuver uit Veenendaal en klassegenoot Eric Wolsing uit Rhenen. In de tweede kilometer versnelden de twee VAV-atleten waardoor een gaatje ontstond. Gedurende het verdere verloop van de race zouden de onderlinge verschillen klein blijven.  De Apeldoornse atleet lukte het niet het gat te dichten en finishte als derde overall en tweede in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 35+ in een geregistreerde eindtijd van 38.17.

============

Op 22 oktober 2016 heeft de 11de editie van de Zwarte Dennen Cross te Staphorst plaatsgevonden met als organisator Bos Bedden Loopgroep AG’85.

Run2DayDeventer atleet Melchior van de Pol crossloopMelchior won in 2010, 2011, 2013 en 2015 de 5 kilometer in zijn leeftijdscategorie heren masters 40+ in respectievelijk 18.11, 18.14, 17.48 en 18.49. In 2014 werd Van de Pol derde overall en tweede in zijn leeftijdsklasse in 18.00.

Run2DayDeventer atleeet Melchior van de Pol crossloopVan de Pol gaf in 2016 wederom acte de présence op de 5 kilometer korte cross. De atleet kwam wat traag op gang. Na de derde kilometer door mul zand over een heuvelachtig ruiterpad raakte Van de Pol op dreef om uiteindelijk als eerste in zijn leeftijdsklasse 40+ te finishen in een geregistreerde eindtijd van 18.30.Van de Pol kon tevreden terugblikken op een succesvolle eerste cross van het nieuwe crossseizoen.

=========

Op 15 oktober 2016 heeft de 12de Oldemeijercross te Hardenberg plaatsgevonden met als organisator atletiekvereniging Spurt’88 te Hardenberg.Hardloopwinkel Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol crossloop

De Oldemeijercross is de tweede cross van de Run2Day Vechtdal Crosscompetitie. Deze competitie bestaat uit 7 crossen waarbij een deelnemer aan tenminste 4 crossen dient te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen. Er is een klassement voor de korte en lange cross met diverse leeftijdscategorieën. Naast de Oldemeijercross zijn er drie Aco van Elderen Crosslopen in Ommen en drie Zandstuve Boslopen te Vroomshoop.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 9 kilometer. Van de Pol startte op de 9 kilometer lange cross. Hij wist de drie identieke ronden te overbruggen in een geregistreerde eindtijd van 36.16 wat goed was voor een tweede positie in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+ en een eerste plaats in dezelfde categorie de Run2Day Vechtdal Crosscompetitie onderdeel lange cross.

=========

Op 25 september 2016 heeft de 22ste editie van de Posbankloop te Velp plaatsgevonden. De klassieke afstanden 6,2 en 15 kilometer waren deze editie gewijzigd in 4 EM en 10 EM.

Het parcours van de 4 EM voer de eerste twee kilometers door Velp-Noord, alvorens via de Beekhuizerweg het bosrijke buitengebied werd aangedaan. Het hoogtepunt na circa 3 kilometer was letterlijk de 85 meter hoge Emmapiramide met een stijgingspercentage van circa  7 %. Een steile en lastig te beklimmen heuvel met twee haarspeldbochten. Het betrof een beklimming van circa 500 meter met tijdsregistratie aan het begin en op de top van de bult. Op de dag van de Posbankloop heet de Emmapiramide de Muur van Aalbers. Voor de tussensprint bergopwaarts wordt speciaal een klassement opgemaakt met diverse leeftijdscategorieen.Posbankloop hardlopen hoogteverschil

Onze atleet Melchior van de Pol werd in 2012, 2013,2014 en 2015 respectievelijk tweede, eerste, tweede en derde in zijn leeftijdsklasse heren masters 45+  in respectievelijk 21.56, 22.18, 22.11 en 22.52 op de 6,2 kilometer.

 

Van de Pol raffelde het zware traject van de 4 EMaf in een geregistreerde eindtijd van 21.34 en genereerde hiermee een tweede postitie in zijn leeftijdsklasse masters 45+.

Het parcours bleek achteraf een lengte te hebben van 5,8 kilometer hetgeen waarschijnlijk  te wijten was aan een verkeerde wegafzetting.

Voor meer informatie en uitslagen:

http://www.posbankloop.nl

===========

Loopgroep Bunnik heeft op 3 september 2016 de tiende feestelijke editie van Bunniks Mooiste georganiseerd.

Het grotendeels verharde parcours voer over asfaltwegen, onverharde landwegen en klinkers in het centrum. Na een aanloop van een paar honderd meter werd het prachtige buitengebied van Bunnik aangedaan. Na circa 4 kilometer werd het beboste buitengebied weer verlaten om vervolgens over geasfalteerde fietspaden en klinkers weer het start- en finishgebied te bereiken. Deelnemers aan de 12 kilometer moesten tweemaal deze mooie ronde overbruggen. Het voelde benauwd en broeierig aan bij een temperatuur van ruim 20 graden.Hardloopwinkel Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol

Direct na de start vormde zich een kopgroep met Ad Sluijter uit Utrecht en Bernard Roelen uit Utrecht. Bij een drankpost rond het driekilometerpunt sloeg dit tweetal een gaatje dat Van de Pol niet kon dichten. Na ruim 7 kilometer passeerde Niels Bajet die de jacht opende op de kopgroep. Na circa 8 kilometer klampte Maarten van Vulpen uit Odijk aan bij Van de Pol. De Apeldoornse atleet plaatste circa 300 meter voor de finish een forse versnelling om uiteindelijk als vierde overall te finishen in een geregistreerde eindtijd van 45.04.

Het betekende een podiumpositie voor de gerealiseerde tweede positie in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+. Van de Pol kwam 15 seconden tekort voor de categoriezege.

===============

SVA Salzbergen e.V, Abteilung Inliner-Laufen-Walken heeft op 27 augustus 2016 de twaalfde editie van de Raffinerielauf te Salzbergen georganiseerd.

Het parcours was geheel geasfalteerd en voer over heuvelachtig terrein met een paar lange beklimmingen. Een gedeelte van het parcours voer over het terrein van een grote indrukwekkende monumentale olieraffinaderij. Het evenement vond plaats onder tropische omstandigheden. Met een temperatuur van circa 30 graden voelde het klam en benauwd aan.

Melchior van de Pol verscheen aan de start van de 5 kilometer Jedermannslauf. In 2013 en 2015 werd Van de Pol respectievelijk tweede en derde overall in respectievelijk 16.52 en 17.51. Tevens twee keer winst in de leeftijdscategorie veteranen 45+.

Twee jonge Keniaanse asielzoekers gingen er als een speer vandoor. Van de Pol kon deze atleten na circa 700 meter heuvelopwaarts inhalen en de koppositie veroveren. Andre Dehoust van SV Union Meppen klampte na circa 1400 meter aan. Van de Pol bepaalde het tempo en kon de 25-jarige Duitser niet lossen. In de laatste kilometer sloeg Dehoust een klein gaatje wat Van de Pol niet meer kon dichten. Dehoust won overall in 17.32. Van de Pol werd tweede overall en eerste in zijn leeftijdsklasse heren masters 45+ in een geregistreerde eindtijd van 17.48.

http://www.raffinerielauf.deMelchior van de Pol van hardloopspeciaalzaak Run2Day Deventer tweede overall en eerste in zijn leeftijdscategorie bij de Raffinerielauf

=============

Op zaterdag 20 augustus 2016 heeft de zevende editie van de Nunspeetse Heideloop te Nunspeet plaatsgevonden met als organisator Gemeentebelang. Het parcours was nagenoeg geheel onverhard en voer over en langs de in bloei staande Nunspeetse heide en over onverharde bospaden in de bosrijke omgeving. Veel mul zand en talrijke beklimmingen kenmerkten deze loodzware bos- en heidecross. Met een temperatuur van circa 23 graden en een zonnetje was het prima loopweer. Op de open vlakten van de heide voelde het broeierig aan.Hardloopwinkel Run2Day Deventer Melchior van de Pol wint Heideloop 2016

Melchior van de Pol won de 15 kilometer overall in 2013.Tijdens de editie van 2013 waren er zeer tropische omstandigheden met een temperatuur van circa 34 graden en konden de deelnemers aan de 15 kilometer na circa 5 kilometer op het splitspunt nog besluiten de route van de 10 kilometer te lopen. Sinds 2014 zijn de starttijden vervroegd naar de ochtenduren om situaties als in 2014 zoveel mogelijk proberen te voorkomen. In 2014 en 2015 was er wederom overall winst op de langste afstand in respectievelijk 57.30 en 58.22.

Van de Pol veroverde kort na de start de koppositie op de voet gevolgd door twee 10 kilometerlopers. De eerste vijf kilometer over de heide was zwaar met stevige wind tegen en veel klimwerk over lastig te belopen hobbelige paden met veel mul zand. Op het splitspunt na circa 5 kilometer had hij een ruime voorsprong op de concurrentie en liep de race verder solo

uit om uiteindelijk overall te zegevieren in een geklokte eindtijd van 57.05. Dit betekende automatisch winst in de categorie heren tot en met 54 jaar.

Van de Pol was tevreden met de vierde zege rij op een pittig traject met vele natuurlijke obstakels.

Voor meer informatie en uitslagen:

http://www.nunspeetseheideloop.nl

===============

Op 6 augustus 2016 startte Melchior in de 36ste editie van de Kolkloop in het voormalige Zuiderzeestadje Blokzijl.

Het parcours van de 5,4 kilometer was geheel verhard en voer om en door het kleine centrum van Blokzijl langs de fraaie schilderachtige havenkolk. Na een korte aanloopronde van circa 400 meter bestond het parcours vervolgens uit vier identieke ronden van circa 1250 meter. De winnaar wordt traditioneel bejubeld met een aubade aan scheepstoeters in de havenkolk.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn werd in 2014 en 2015 respectievelijk tweede en eerste in respectievelijk 19.02 en 18.56 op de 5,4 kilometer.

In 2016 verscheen Van de Pol wederom op de 5,4 kilometer. Gert Jan Tichelaar uit Oldebroek en Van de Pol pakten de koppositie. In de tweede ronde liep de Apeldoornse atleet iets weg bij Tichelaar. De voorsprong werd in de volgende 3 ronden steeds groter zodat deze bijna 50-jarige master uiteindelijk als overall winnaar finishte  in een handmatig geklokte eindtijd van 19.06

Hardloopwinkel Run2DayDeventer atleet Melchior van de Pol wint in Blokzijl.

===============

Melchior van de heeft het Heuvelrug Loopcircuit gewonnen in in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+.Run2DayDeventer atleet Melchior van de Pol zet het Heuvelrug Circuit op zijn naam

Vier bestaande hardloopevenementen hadden hun krachten gebundeld om zowel de recreatieve loper als de competitive hardloper een nieuwe en mooie sportieve uitdaging aan te bieden:het “ Heuvelrug Loopcircuit “ bestaande uit de volgende vier hardloopevenementen:

  • 23-04-2016: Jan van de Pol Voorjaarsloop te Rhenen
  • 28-05-2016: Ameronger Koploop te Amerongen
  • 04-06-2016: Cuneraloop te Rhenen
  • 18-04-2016: Heuvelrugloop te Maarn.

Een deelnemer diende aan tenminste aan drie van de vier wedstrijden te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen. De drie beste tijden waren bepalend. Er was alleen een klassement voor de afstand 10 kilometer. De winnaar kreeg 20 punten, de nummer twee 19 punten, etc.

Van de Pol won de Jan van de Pol Voorjaarsloop en de Ameronger Koploop overall en werd bij de Cuneraloopderde overall. De drie categoriezeges waren voldoende voor de eindzege in de veteranenklasse van het Heuvelrug Loopcircuit. In Maarn liep de atleet de 4,2 kilometer in een geregistreerde eindtijd van 14.57 wat goed was voor de winst in de mastersklasse 40+.

Van de Pol kon terugblikken op een succesvolle deelname aan vier prachtige heuvellopen op de Utrechtse Heuvelrug.

http://www.heuvelrugloop.nl/HLC.htm

http://www.heuvelrugsport/loopcircuit/

=========

Op 28 mei 2016 liep onze atleet Melchior van de Pol de Ameronger Koploop te Amerongen. Een zeer pittige klimcross met broeierig en drukkend weer.Hardloopwinkel Run2DayDeventer atleet Melchior van de Pol wint in Amerongen

Melchior werd in 2015 tweede overall en eerste in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+ in een eindtijd van 38.36. Van de Pol verscheen in 2016 wederom aan de start van de bijna 10,5 kilometer. Abraham Zewdie van Loopgroep Aart Stigter, houder van het parcoursrecord stammend uit 1991, ging rap van start en pakte een ruime voorsprong op Van de Pol. In de eerste lange beklimming na ruim 1 kilmeter wist Van de Pol op de top aan te klampen bij Zewdie. De snellere afdaler Zewdie liep in de afdalingen steeds weg maar werd in de beklimmingen steeds weer ingehaald door de sterkere klimmer Van de Pol. Een scenario wat bijna de hele wedstrijd zou voortduren.

In de laatste en steilste beklimming verslapte Zewdie en de daardoor ontstane voorsprong kon Zewdie niet meer dichten zodat Van de Pol in de afsluitende afdaling afstevende op de overall winst en klassewinst heren masters40+ in een eindtijd van 40.21. Zewdie werd tweede in 41.07. Een mooie strijd op een loodzwaar parcours die in de laatste beklimming werd beslist.

=========

Op zondag 10 april met team Run2DayDeventer deelgenomen aan de 5 kilometer van de IJsselloop te Deventer. Het bedrijventeam bestond dit jaar uit mijzelf, Patrick Bos en Shehradaze de Zwager.

Team Run2DayDeventer op IJsselloopSamen met Patrick om en om kopwerk verricht waarbij Patrick uiteindelijk in een mooie 17.13 finishde en ikzelf in 17.23 wat tevens een tweede positie betekende in mijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+. Shehr klokte 23.39.

Met deze prachtige individuele prestaties werden we derde met ons team in het bedrijvenklassement. Helaas konden we de titels van de afgelopen jaren niet prolongeren ivm de aanwezigheid van twee sterkere teams.

We hebben een mooie strijd gelevert en kunnen terugblikken op een succesvolle en sportieve deelname aan de IJsselloop met mooie individuele prestaties en een goede teamprestatie.

Na afloop nog gezellig wat nageborreld bij de Boreel.

Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol halve marathon

Op 27 februari 2016 heeft de jaarlijkse Knotwilgenloop te

Woerden plaatsgevonden. Het weer voelde guur aan en er stond een stevige en koud aanvoelende wind waar men op de grotendeels open vlakten flink wat hinder van ondervondt.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol verscheen aan de start van de 21,1 kilometer halve marathon KNAU wedstrijdloop.Van de Pol liep vrij snel na de start naar een derde positie en wist deze te behouden totdat hij in de twintigste kilometer werd ingehaald door een jonge atleet. Het resulteerde uiteindelijk in een vierde positie overall en een eerste stek in de leeftijdscategorie heren veteranen 45+ voor de Van de Pol na een vrijwel solo gelopen race.

http://www.clytoneus.nl

============

Op 13 februari 2016 heeft de derde boscross van de ACO Van Elderen crosslopen te Ommen plaatsgevonden. Naast het voor eerst opnemen van de boscrossen van Ommen in de Vechtdal Crosscompetitie was ook een nieuw en zwaarder parcours in de Ommense bossen uitgezet. Dit parcours was geheel onverhard en voer grotendeels over onverharde bospaden, landwegen en een stuk zompig grasveld binnen de atletiekbaan bij de start- en finishlocatie. Het Run2DayDeventer atleet Melchior van de Pol wint Aco van Elderen Crossloopbetrof een zeer bochtige ronde met veel vals plat en diverse pittige klimmetjes met singletracks. De bospaden waren glibberig en drassig vanwege de vele regenval van de afgelopen week. Een zeer pittig en crosswaardig parcours. Het weer was guur en er stond een stevige en koude wind.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de derde en laatste boscross. In de laatste boscross was Van de Pol ongenaakbaar in de veteranenklasse 40+ en won de 4950 korte cross in een geregistreerde eindtijd van 18.49.

=====

Op 31 januari 2016 heeft de negende editie van de Safarirun te Arnhem plaatsgevonden met als organisator DE LOPER.

Als try-out voor de tiende feestelijke editie in 2017 organiseerde DE LOPER voor het eerst de Safaria Trail op 30 januari 2016 waarbij men kon kiezen uit de afstanden 11 of 22 kilometer. Het parcours van deze trail voer door de bossen en over de hei van landgoed Schaarsbergen, Koningsheide en Waterberg. Brede bospaden, slingerende singletracks ruiterpaden, modder en bosgrond en mul zand wisselen elkaar af.Het eindtraject nabij het Openlucht Museum kende een aantal pittige en uitdagende klimmetjes.

De Safari Run en de Safari Trail maken beiden deel uit van het Safari Weekend met de Trail op zaterdag en de Run op zondag. Start en finish waren bij parkeerplaats De Kattenberg.

Het parcours van de Safari Run voer op landgoed Schaarsbergen in de bossen van Arnhem-Noord. Het betrof een volledig onverhard parcours waarbij het hoogteverschil tussen het hoogste en laagste punt ongeveer 35 meter was.

De bossen op het landgoed waren zeer gevarieerd. Hogeschool van Hall Larenstein had op verschillende percelen verschillen typen bos aangelegd wat men diverse manieren van onderhoud liet zien. Ondanks de zware regenval van afgelopen zaterdag waren de bospaden goed begaanbaar met her en der wat blubberige passages.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 5 kilometer Leeuwenloop. In 2013 en 2014 werd Van de Pol derde in zijn leeftijdscategorie heren 45+ in respectievelijk 18.40 en 18.16. In 2015 was er winst in dezelfde klasse op een vanwege ijzel wat ingekort parcours in 17.40.

In de editie van 2016 finishde de Apeldoornse masteratleet als tweede in de leeftijdsklasse heren 45+ in een geregistreerde eindtijd van 18.21 achter klassewinnaar Gaby van de Gaulil van CIKO’66 Arnhem die ook overall won in 16.54.

=======

Op zaterdag 23 januari 2016 heeft de eerste editie van de Kwintelooyen Winterrun te Rhenen plaatsgevonden. Start en finish waren op het dagrecreatieterrein De Kwintelooyen aan de Oude Veensegrindweg te Rhenen.

Het dagrecreatieterrein Kwintelooyen ligt in de driehoek Rhenen – Veenendaal – Elst en ligt ingesloten tussen drie particuliere landgoederen: Prattenburg, de Dikkenberg en Remmerstein. Daaraan grenzend liggen de Stadsbossen van Rhenen en de Plantage Willem III van Stichting Het Utrechts Landschap. Het gehele gebied strekt zich uit van de noordoever van de Rijn tot de Gelderse Vallei. Karakteristiek in het gebied zijn de diepe erosiedalen, de prehistorische grafheuvels, wallen, beukenlanen en de overgangen tussen heuvelrug en valleien. Opvallend is het grote hoogteverschil van vijftig meter op Kwintelooyen; van zeer nat ( veen en moeras ) naar droog ( heidevelden ).Melchior van de Pol Run2DayDeventer

Het parcours had een lengte van 5 kilometer en voer vanaf de start ruim 1 kilometer over zompige en natte gras- en zandpaden waarna een lange en stevige beklimming volgde van circa 1 kilometer naar de top van de voormalige zandafgraving met prachtige vergezichten over de Gelderse Vallei. Na de beklimming slingerde het parcours zich over drassige en modderige bospaden dalend en met nog wat klimmetjes naar beneden om uiteindelijk te eindigen bij de start- en finishlocatie op de Kwintelooyen. Het betrof een zeer zware klimcross over 100 % onverhard bos- en zandpaden heuvelachtig parcours.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 5 kilometer. Van de Pol wist na de start snel een tweede positie te veroveren maar de achtervolging op Dirk van Sijpveld uit Kesteren was tevergeefs. Sijpveld won overall in 17.48. In de derde kilometer na de lange en zware klim naar de top van de zandafgraving wist Arnoud Runia Van de Pol nog te passeren. De Apeldoornse atleet finishde uiteindelijk als derde overall in een geregistreerde eindtijd van 18.52 wat net genoeg was voor een podiumpositie daar er geen onderscheid in leeftijd werd gemaakt vwb uitslagverwerkingen prijsuitreiking.

========

Onze sponsoratleet Melchior van de Pol heeft het ook dit jaar super goed gedaan in het Salland Cross Circuit. In dit verslag beschrijft hij zijn ervaringen:

In 2009, 2010, 2011 en 2012 won ik de competitie van het SCC in mijn leeftijdscategorie heren veteranen onderdeel 5 kilometer korte cross. In 2013 werd ik tweede in deze klasse en op hetzelfde onderdeel. Moest toen mijn meerdere erkennen in Bertil Krukkert uit Nijverdal. De edtie van 2014 wederom winst in de competitie met zeven klassezeges op rij op de korte cross.

Hardloopwinkel Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol Salland Cross CircuitBesloten om in 2015 wederom deel te nemen aan de competitie korte cross waarbij ik de eerste cross in Haarle verstek liet gaan.De tweede en derde cross in Marienheem en Raalte vonden plaats onder erbarmelijke omstandigheden. Veel blubber, zware regenval en Forse wind betekende op kracht lopen waarbij de snelheid er bij in schoot. Wist hier twee keer tweede overall Te finishen en twee klassezeges te pakken. Klasseconcurrent Patrick Dijk uit Raalte finishde hier slechts enkele seconden achter mij dus met deze atleet moest serieus rekening worden gehouden.Bij de Den Alerdinckloop in Laag Zuthem hetzelfde scenario. Klassewinst en Dijk weer enkele seconden daarachter.

Hardloopwinkel Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol Salland Cross CircuitOp het grotendeels verharde en snelle parcours in Lemelerveld en betere weersomstandigheden wist ik een snelle tijd te realiseren en Dijk op ruime afstand te houden. Hetzelfde geschiedde bij de cross in Nieuw Heeten op Tweede Kerstdag en de eerste cross van 2016 in Heeten. In Nieuw Heeten tweede overall.
Met 6 klassezeges in de pocket was een derde positie in mijn categorie in Heino voldoende voor de competitiewinst. Uiteindelijk hier een mooie overall zege behaald en de felbegeerde zege in de competitie van het SCC. De laatste twee crossen van de elf niet meegedaan.

Ik kan terugblikken op een zeer geslaagde deelname vwb de competitie van hetHardloopwinkel Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol Salland Cross CircuitSCC onderdeel korte cross. Met zeven klassezeges, drie keer tweede overall en 1 overallzege ben ik zeer tevreden.

Het was weer een mooie editie van het SCC met de unieke crossen in en rondom diverse Sallandse dorpen. Ook een zware editie met veel modder,blubber, regenval en wind. Hard moeten werken voor uiteindelijk een mooi resultaat.

Mooie woorden van een geweldige atleet. Melchior, we zijn trots op je!

Team Run2Day

============

Het Sallands Cross Circuit vordert en gaat komend weekeinde een dubbelslag maken in Heino en Broekland.Deze tweeklapper legt in deze fase van de competitie extra druk op de klassementlopers, waarbij het eindklassement zich steeds meer gaat aftekenen. De snelle loop in Heino en de dag er op de geenszins gemakkelijke crossloop in Broekland. De loper wikt en weegt: allebei of toch een gerichte keuze maken ?

Van de Pol pakte snel na de start de koppositie op de voet gevolgd door Frank Eggink uit Zwolle en Stan Heetkamp uit Matienheem. In het stuk bosparcours liep Van de Pol wat verder weg van zijn belagers om vervolgens in de vierde kilometer over een lang stuk zandpad beslissend te demarreren.Klasseconcurrent Patrick Dijk uit Raalte werd knap tweede overall in 17.49. De Apeldoornse atleet won uiteindelijk de 5 kilometer overall in een geregistreerde eindtijd van 17.37. Het betekende automatisch ook de winst in de leeftijdsklasse heren veteranen 40+. Tevens voor de zevende keer op rij categoriewinst in Heino.

Na 7 zeges op rij in de leeftijdsklasse is Van de Pol nu officieel winnaar van de competitie van het SCC onderdeel korte cross. Met 7 punten en voldaan aan de 7 uit 11 eis is de competitie voor Van de Pol voorbij en kan teruggekeken worden op een succesvolle crossreeks in het mooie Salland.

============

Op 26 december 2015 heeft SV Nieuw Heeten de 37ste editie van de De Belte Kerstcrossloop te Nieuw Heeten georganiseerd. De zevende wedstrijd van het Sallands Cross Circuit Hoewel straatnamen als Zwarteweg en Vagevuursweg angstaanjagend in de oren klinken, hoeven mensen die daags tevoren zwaar getafeld hebben geen klamme handjes te krijgen bij de aanmelding van de Kerstcrossloop. Ja natuurlijk zal tijdens de warming up de eerste kilometer ongemakkelijk aanvoelen. Maar eenmaal warm gedraaid kan elke loper op dit afwisselende parcours uitstekend uit de voeten. Lekker meedravend in de buik van het peleton; rennend over schouwpaden, stukken asfalt, bospaden en landweggetjes. Ook de klassementlopers zullen dit parcours prima gaan verteren. Voor met name de snelle lopers biedt dit parcours een extra voordeel, omdat de moeilijkheidsgraad niet in vergelijking staat met voorgaande crossen in Marienheem, Raalte of Luttenberg.Het beruchte maisveld, waarbij de lopers bij zware regenval soms tot hun enkels in de modder verdwenen, was dit jaar voor het eerst niet in het traject opgenomen. Een geruststellende gedachte.

Het was de warmste Kerstcrossloop ooit. Met een temperatuur van circa 15 graden en een zonnetje was het perfect loopweer.

Run2Day Deventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn doet mee aan de competitie korte cross en won eerder in Marienheem, Raalte, Laag Zuthem en Lemelerveld in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40 tot en met 49 jaar. In Nieuw Heeten lukte het Van de Pol voor de zesde keer op rij de zege te bemachtigen in zijn leeftijdsklasse. Van de Pol klokte 17.48 op de 5 kilometer en werd hiermee derde overall. Voor Van de Pol de vijfde categoriezege op rij in het SCC.

In het klassement verstevigde Van de Pol zijn koppositie ten opzichte van concurrent Patrick Dijk uit Raalte. Bij klassewinst op 3 januari 2016 bij de 45ste Midwintercross in Heeten kan de competitiezege Van de Pol haast niet meer ontglippen.

=============

Op 17 oktober 2015 heeft de 10de editie van de Zwarte Dennen Cross te Staphorst plaatsgevonden.

Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn won in 2010, 2011 en 2013 de 5 kilometer in zijn leeftijdscategorie heren masters 40+ in respectievelijk 18.11, 18.14 en 17.48. In 2014 werd Van de Pol derde overall en tweede in zijn leeftijdsklasse in 18.00.

Van de Pol liep geruime tijd vierde positie maar wist in de tweede kilometer twee jongere concurrenten in te halen. Het gat met Bert de Boer uit Staphorst was te groot zodat De Boer overall won in 17.53. Van de Pol wist beslag te leggen op een tweede positie overall en eerste in zijn leeftijdsklasse heren masters 40+ in een geregistreerde wat geflatteerde eindtijd van 18.49.Van de Pol kon tevreden terugblikken op een succesvolle eerste cross van het nieuwe crossseizoen.

hardloopwinekl Run2Day Deventer atleet Melchior van de Pol

Voor meer informatie en uitslagen:

http://www.uitslagen.nl

http://www.ag85.nl

===========

Club Physique heeft op 12 oktober 2015 de elfde editie van het

Rondje om De Koepel georganiseerd. Start en finish waren in het centrum van het Veluwse dorp Lunteren

Het parcours voer over de weg, landwegen, fietspaden en door het bos. De eerste circa drie kilometer betrof een verharde aanloop met veel vals plat en diverse beklimmingen richting de de Goudsberg. Een zeer pittige en lange beklimming met daarna een afdaling. Na circa 5,5 kilometer werd het Lunterse Buurtbos aangedaan met een beklimming over bospaden richting de 25 meter hoge uitkijktoren De Koepel. Een korte maar zeer felle beklimming. Na circa 7,5 kilometer was het parcours weer verhard en voer over landwegen richting de Dorpstraat in het centrum van Lunteren. Kortom, het was een loodzwaar parcours. Het was prima loopweer met een temperatuur van circa 17graden, een zonnetje en een fris windje.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn won in 2010 en 2012 de 10,5 kilometer in respectievelijk 37.35 en 38.00. In 2013 en 2014 won Van de Pol de 21,1 kilometer overall in respectievelijk 1.21.21 en 1.21.09. In 2015 wist Van de Pol in Lunteren zijn eerste halve marathon van dit jaar overall te winnen. Na een vrijwel solo gelopen race werd uiteindelijk 1.21.18 geklokt en voltooide de 48-jarige Apeldoornse atleet een trilogie.

http://www.rondjeomdekoepel.nl

=================

Op 3 oktober 2015 heeft de tweede editie van de OnderdijksRun te Kampen plaatsgevonden.

Er stond vrij veel wind en het voelde wat benauwd aan. Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn liep op de afstand 15 kilometer onbedreigd solo naar de winst in een geregistreerde eindtijd van 56.41 wat tevens een parcoursrecord betekende. Van de Pol kampte vorige weekeinde met een verzuurde linkerkuit welke deze dag zeer goed stand hield na een accupunctuurbehandeling afgelopen week. Met enkel wat lichte gevoeligheid verliep de race soepel.

http://www.onderdijksrun.nl

========

Loopgroep 2000 heeft op 26 september 2015 de 12ste editie van deWolderwijdloop te Zeewolde georganiseerd. De Wolderwijdloop is de tweede wedstrijd uit een serie van vijf najaarslopen te weten:

  • 05-09-2015: Heideloop te Ermelo
  • 26-09-2015: Wolderwijdloop te Zeewolde
  • 17-10-2015: Herfstloop te Lelystad
  • 07-11-2015: Zandenplasloop te Nunspeet
  • 12-12-2015: Koude Polderloop te Nijkerk.

Het geheel verharde parcours voer over fietspaden vanaf de zorgboederij richting de Wolderwijd, rechtsaf naar Kwelder, linksaf langs de Wolderwijd en voer vervolgens via Polderwijk weer terug naar de zorgboederij. Een mooi parcours met prachtige vergezichten langs de boorden van de Wolderwijd over het Veluwemeer.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn won in 2006 en 2008 de 10 kilometer overall. In 2012 was er winst in de klasse heren veteranen 40 + voor Van de Pol in 17.34 op de 5 kilometer en een derde positie overall. In 2014 zegevierdeVan de Pol op de 5 kilometer in zijn leeftijdscategorie heren masters 40+ in 17.32 en werd hiermee vierde overall. Van de Pol werd in 2015 wederom vierde overall en eerste in zijn leeftijdscategorie heren masters 40+ in een geregistreerde eindtijd van 17.38.

http://www.loopgroep2000.nl

========

Op 26 september 2015 heeft de 21ste editie van de Posbankloop te Velp plaatsgevonden met als organisator Stichting Posbankloop Velp.

Melchior van de Pol werd in 2012, 2013 en 2014 tweede, eerste en tweede in zijn leeftijdsklasse heren masters 45+ in respectievelijk 21.56, 22.18 en 22.11.

Tijdens de editie van 2015 werd Van de Pol derde in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 45+ in een wat geflatteerde eindtijd van 22.52. De Apeldoornse atleet liep met een verzuurde linkerkuit en moest zich voor en na de wedstrijd fysiotherapeutisch laten behandelen.

http://www.posbankloop.nl

========