Amsterdam Marathon (halve)

Op zondag 21 oktober mochten we op uitnodiging van Mizuno meedoen aan de halve marathon van Amsterdam. Vooraf aan deze wedstrijd had ik niet echt een doel. Ik wilde vooral lekker lopen. En voor mij was dit een mooie start voor de voorbereiding op de marathon van Rotterdam.

De weersomstandigheden waren ideaal om lekker te kunnen lopen. Vooraf had ik me al wel voorgenomen om rustig te starten. Omdat het vlak na de start behoorlijk druk is op het parcours en ik niet teveel energie wilde verspillen met het inhalen van mensen heb ik de eerste 5km rustig gelopen op een gemiddelde van 4.35 per km ongeveer. Run2Day Deventer atleet Patrick Bos Halve marathon van Amsterdam
Daarna kwam er meer ruimte op het parcours en kon ik wat versnellen naar ongeveer 4.15 per km.
Dit tempo kon ik goed volhouden tot de finish in het Olympisch stadion.
Uiteindelijk gefinisht in 1.31.31.

Zeer tevreden met de wedstrijd. EN vooral het constante tempo wat ik kon aanhouden. Dit was een goed begin voor de voorbereiding naar Rotterdam toe!

IJsselloop

Op zondag 8 April was het weer tijd voor het hardloopevenement van Deventer. De ijsselloop. Dit jaar stond ik aan de start van de 10km. Dit was voor mij de eerste keer dat ik de 10km liep tijdens de IJsselloop.

De 10km is een leuke ronde om te lopen waarbij de na de start gelijk de Whilhelmina brug opgaat om om vervolgens door het park de worp te lopen. Na het park ga je over de dijk na de uiterwaarden en via het zwarte pad kom je uiteindelijk weer uit bij de spoorbrug. Daarna is het via de wellen langs de ijssel naar de brink toe voor de finish. Mijn doelstelling vooraf was om mijn pr op de 10 km te verbeteren. En voor het eerst onder de 38 minuten te lopen.

Zoals het wel vaker het geval is was het weer erg warm tijdens de ijsselloop. Hierdoor was ik al wat bang dat ik hem mijn tijd niet zou gaan halen. Nadat het startschot was gegaan vertrok ik in een goed tempo met kilometer tijden van ongeveer 3.45 per km. Dit was wat ik vooraf in gedachten had ook. Maar na 5km merkte ik dat de benen wel heel erg zwaar begonnen aan te voelen. En hierdoor moest ik helaas mijn tempo minderen om toch de finish nog te halen. Door hele zware benen werden de laatste 5km een gevecht met mezelf naar de finish toe.

Uiteindelijk de finish over gekomen in 40.03 minuten. Niet de tijd waar ik op had gehoopt, maar wel erg genoten van het mooie parcours en publiek. Nu op naar de volgende wedstrijden en nieuwe kansen om de 10km onder 38 minuten te gaan lopen.

Groet uit Schoorl

Vandaag 11 februari stond voor mij de tweede halve marathon van dit jaar op het Run2Day Deventer atleet Patrick Bos Groet uit Schoorlprogramma. De halve marathon van Schoorl wat voor mij de eerste keer was dat ik hier liep. De weersvoorspellingen zagen er vooraf niet gunstig uit. Maar dit viel heel erg mee gelukkig, de zon scheen veelvuldig. Er stond alleen wel een stevige wind. Vooraf had ik geen doelstelling voor een tijd. Ik wilde vooral lekker lopen en ondertussen genieten van de omgeving.

Na de start rustig begonnen in een heel relaxed tempo. Na een aantal km gingen we de duinen van Schoorl in. Ik liep nog altijd heel ontspannen en soepel en kon daardoor mijn tempo steeds wat verder omhoog krijgen. In de duinen merkte je wel steeds meer dat er veel wind was. Maar ondanks de wind bleef ik makkelijk lopen.

Run2Day Deventer atleet Patrick Bos Groet uit SchoorlNadat we van de duinen afkwamen was het nog een klein stukje lopen door Schoorl lopen na de finish toe. Uiteindelijk gefinisht in 1.39.15, een tijd die voor vandaag prima was. Het was weer een leuke loop en onderweg genoten van het lopen.

http://www.groetuitschoorl.nl/

Zevenheuvelenloop (15 km)

Afgelopen zondag stond ik weer aan de start van de zevenheuvelen loop in Nijmegen. Na een aantal jaren afwezigheid. In November weet je van te voren dat je met het weer alle kanten op kan gaan maar dit jaar waren de weersomstandigheden best wel goed. Bij de start scheen de zon nog lekker en was het ook zeker niet koud.Hardloopspeciaalzaak Run2Day Deventer atleet Patrick Bos Zevenheuvelenloop

Het weer bleef lekker tot het 11km punt ongeveer. Je zag al dat de lucht behoorlijk grijs aan het worden was en daarna kwam er nog een flinke bui bij. Mijn doelstelling vooraf was om een aanval te doen op mijn pr op de 15km. Die staat op dit moment op 57.20 minuten. Alleen was ik de dagen voor de zevenheuvelenloop wat grieperig geworden waardoor ik vooraf al wist dat de conditie niet optimaal was en een pr er hoogst waarschijnlijk niet in zal zitten.

Nadat het startschot was gegaan en we mochten beginnen begon ik nog wel in een goed tempo. Maar na 3km merkte ik al wel dat de hartslag te hoog werd en de benen wel heel zwaar aanvoelden. Daarna op een lager tempo door gelopen omdat ik al voelde dat een top tijd er voor mij vandaag niet in zou zitten.

Toen we op de Zevenheuvelenweg kwamen en echt wat meer omhoog moesten werd het alleen maar zwaarder en de benen voelden nog zwaarder aan. Geprobeerd in een constant tempo de heuvels op en af te lopen wat nog wel goed lukte. In de laatste paar km’s ging het parcours wat meer naar beneden en hier kon ik het tempo wel wat meer opvoeren richting de finish. Uiteindelijk gefinisht in 1.03.49.

Appelloop, Olst

Op woensdag 13 september was het tijd voor de appelloop in Olst, waar we voor het eerst met team Run2day aan gingen deelnemen. Het team bestond uit Melchior van de Pol, Age Bos en Patrick Bos. Het ging om een 5 km wedstrijd die deels onverhard is.

Nadat het bijna de hele dag had geregend viel dit bij de start heel erg mee en konden we onder droge weersomstandigheden starten. Er stond nog wel altijd een harde wind, maar tijdens de wedstrijd hadden we daar gelukkig geen last van. Na een periode wat minder getraind te hebben wist ik dat ik nog niet in topvorm aan de start stond van de Appelloop.

Nadat het startschot was gegaan in een goed tempo vertrokken en een mooi groepje gevonden waar ik in kon aansluiten. Had tijdens de wedstrijd moeite om een constant tempo vast te houden waardoor de km tijden langzaam opliepen. Uiteindelijk gefinisht in een tijd van 19.14 . Dit was wel weer een goede stap naar de komende wedstrijden toe.

Na afloop nog gezellig wat gedronken en nagepraat en tot onze grote verbazing mochten we met ons team nog naar het podium. Waar we de 1ste plaatst hadden gepakt bij de bedrijvenloop!

Appelloop Olst Run2Day Deventer hardloopspeciaalzaak running

Sponsoratleet Patrick Bos stelt zich voor:

Mijn naam is Patrick en doordeweeks sta ik op de maandag en de donderdag in de Run2Day winkel. Op de zaterdagochtend geef ik trainingen voor de lopers. Ik geef zelf training aan de gevorderde lopers en heb een diploma als KNAU looptrainer.

Zelf loop ik ook graag. Het leukste daaraan vind ik om naar evenementen toe te werken. Ik heb zelf lange tijd voornamelijk getraind voor de 5km wedstrijden en daarbij ook mooie resultaten behaald, waaronder een 2de plek op de IJsselloop in Deventer. Mijn pr op de 5km is 17.07 minuten die ik gelopen heb in Raalte.

Op dit moment ben ik mijn focus aan het verleggen naar de wat langere afstanden. Mijn doelen liggen nu op de afstanden van 10km tot de halve marathon.

Naast het hardlopen ga ik ook naar de sportschool voor krachttrainingen en 1 keer in de week een spinning les.

Mijn favoriete hardloopwedstrijden zijn:

  • Halve marathon Egmond. (Beste resultaat 1.31.00)
  • Zevenheuvelenloop in Nijmegen. (Beste resultaat 57.20 minuten)
  • IJsselloop in Deventer. (Beste resultaat 17.17 op de 5km)
  • Halve marathon Amsterdam. (Beste resultaat 1.30.46)