Sportvoedingsmerk Maurten maakt echt het verschil! Kipchoge, Bekele, Kipsang, allemaal gebruiken ze deze revolutionaire sportdrank en liepen sneller dan ooit. Geloof je het niet? Kom naar de Maurten Clinic bij Run2Day Deventer en luister naar topatleet Ben Vriends over hoe ook jij sneller kunt worden met Maurten.

Meld je aan voor de Maurten sportvoeding clinic bij Run2Day Deventer op woensdag 18 april om 19.00 uur (kom in sportkleding!). Inschrijven via deventer@run2day.nl of kom langs in de winkel.

Toplopers zoals Mo Farah, Eliud Kipchoge, Wilson Kipsang en onze Nederlanse recordhouder Abdi Nageeye drinken Maurten tijdens al hun trainingen en wedstrijden

Maurten sportvoeding clinic bij Run2Day Deventer door Ben VriendsWat is Maurten

Maurten sportdrank is gebaseerd op een nieuwe methode waarbij koolhydraten en elektrolyten worden ingekapseld. In een ‘conventionele sportdrank’ moet de koolhydraatconcentratie relatief laag blijven, omdat een hogere concentratie de maaglediging vertraagt. Daarbij leidt een drank met veel suiker tot maag- en darmklachten. En suiker wordt ook nog eens met grote vertraging opgenomen, pas in de dunne darm. Om die reden zijn de gebruikelijke sportdranken isotoon: ze geven geen maagklachten, maar leveren ook slechts een bescheiden hoeveelheid koolhydraten. Te weinig om een echte boost te geven.

In Maurten producten zijn de koolhydraten verpakt in zogenaamde pH-gevoelige biopolymeren, kortom: deze lossen pas op bij een bepaalde zuurgraad. In de zure maag blijven de koolhydraten verpakt, hierdoor verstoren ze de normale maaglediging niet. De maag laat de drank als het ware door als water. In de dunne darm stijgt de pH, waarop de zogenaamde polymeer-buffers de geconcentreerde lading koolhydraten vrijlaten.

De dunne darm neemt ze vervolgens moeiteloos op. Het resultaat: met iedere slok krijg je snel een relatief grote hoeveelheid koolhydraten tot je beschikking, zonder maag- en darmklachten. Organiseer je de inname slim? Dan kun je tijdens lange duurinspanningen op de cruciale momenten extra direct beschikbare energie tanken. En het mooie is: deze boost is nu exclusief verkrijgbaar bij alle Run2Day winkels.

Wil je meer gedetailleerde informatie? Klik dan op deze link:

Maurten sportdrink voor betere hardloopprestaties