Hardloopschoenen zijn er in alle soorten, maten en kwaliteitsniveaus. Er zijn ongeveer 150 verschillende typen schoenen die gekenmerkt kunnen worden als goede hardloopschoenen. Deze schoenen zijn alleen lang niet voor iedereen geschikt. Een goede hardloopschoen wil niet zeggen dat het ook een goede schoen voor jou is!

Gedegen analyse

Wij maken  gebruik van een uitgekiend videoanalysesysteem. We maken een opname van je voeten en loopstijl en bekijken deze beelden vertraagd terug. We kunnen ook de hoeken berekenen voor de afwijking van je voeten. Onze medewerkers, allemaal experts op het gebied van hardlopen én in het analyseren van voeten, voeren deze analyse bij je uit. Voor de eerste analyse krijg je een neutrale schoen. Zo kunnen onze experts zien of je voet bijvoorbeeld naar binnen doorzakt (overproneert) en in welke mate dit gebeurt. Op basis van deze analyse en enkele aanvullende analyses bepalen onze medewerkers welke schoenen qua stabiliteit, demping en pasvorm het beste bij jou passen. Uiteraard spelen je hardloopdoelstellingen, de ondergrond waarop je loopt en je lichaamsbouw ook een belangrijke rol. Meestal blijven er twee tot drie verschillende typen schoenen van verschillende merken over die het meest geschikt voor je zijn. Dan is de keuze aan jou: welke schoenen zitten het lekkerst en eventueel speelt het leuke kleurtje ook een rol.

APK voor je schoenen

Heb je hardloopschoenen maar twijfel je of ze nog goed zijn? Kom langs voor een APK voor je schoenen bij Run2Day Deventer!