Anita Spieker, sponsoratlete van Run2Day Deventer, stond twee weken geleden nog op het podium bij de IJsselloop. Gisteren, bij de Enschede Marathon, had ze het een stuk zwaarder. Oorzaak: de hitte. Hieronder leest u haar relaas:

Vanmorgen met ons drietjes vertrokken. Chantal ging de 5 km lopen en Hans ging fotograferen. Het was nog lekker koel en bewolkt. We waren lekker op tijd.Het was nog erg rustig. Omgekleed in de Van Heekgarage, tas ingeleverd. Ook daar was het rustig. Ik ben dat niet gewend. Rotterdam/Amsterdam altijd erg druk. Grote rijen bij de toiletten en in de file naar het startvak.In Enschede niks van dat alles.

Op mijn gemak het startvak in. En eindelijk het startschot. Ik hoopte dat ik een 3:30 zou kunnen lopen. Na 12 km besloten dat niet te doen. Veel te warm om 5 min per km te lopen. Op 13 km stond Hans te fotograveren en riep dat ik niet in moest zakken. Maar ik kon niet harder. Bij alle posten water en sportdrank gepakt. Maarja gegeven moment lukte dat niet meer hardlopend. Kleine stukjes wandelen om alles binnen te krijgen. Plotseling zag ik Ed langs te route staan. Dat was een verrassing. Ik had hem niet verwacht. Ik kon ook nog wel genieten van het publiek.Run2Day Deventer atlete Anita Spieker Enschede Marathon

Het werd wel heel zwaar en warm. De hele winter verliepen de trainingen prima. Maar ja niet in warm weer. Op 34 km had ik het vreselijk warm. Bij de drankpost water over mij heen gegooid maar dat hielp maar een klein beetje. In het park op 38 km stonden Ed en Hans. Ik voelde mij erg leeg en stopte bij hun. Ed had een pakje chocomelk. Even wat anders. Het voelde in eerste instantie niet lekker in de maag maar geleidelijk aan werd het opgenomen in het lichaam. Ik kon zelfs weer wat harder lopen. Uiteindelijk gefinisht in 3:52:59.

Wilt u meer lezen over Anita’s hardloopprestaties? Klik dan hier.

Website Enschede Maraton