Asselronde Midwintermarathon 25 km te Apeldoorn

Onze sponsoratlete Irene Kalter leverde een topprestatie bij de Asselronde. Ze werd 1e dame in categorie 45+ en 12e dame overall. Lees hieronder haar verslag:

9.30 thuis: Het is 2 graden boven nul en er ligt een dun laagje sneeuw. Wat doe je dan aan?
11.00 Orpheus: aan de koffie en krentenwegge. Gekozen voor een korte broek, compressiekousen en ondershirt met lange mouwen. De blote knieën in de vaseline. Op naar de start.
11.45 de Loolaan: het startschot valt en we snellen weg. Door de bossen omhoog naar Hoog Soeren, afdalen over de heide van Assel. De zon schijnt maar de wind is venijnig koud. Nog een drankpost en de laatste afslag naar de Amersfoortseweg. Nu wordt het bikkelen. Lange rechte weg en vals plat omhoog.

Nog 10 km te gaan en we liggen op een schema voor rond de 1.50. Na 2 km klimmen zit het ergste er op. We worden ingehaald door een groep jonge nog fit uitziende politiemannen. Waar komen zij ineens vandaan. 3 km voor de finish mogen we weer omlaag, krijg ik als gewoonlijk een boost, passeer alle politiemannen en snel met Ronald richting finish. Eindelijk de laatste km. We passeren de naald, nog 500 meter versnellen en over de meet in 1.47.06.

Meer wedstrijdverslagen van Irene lezen? Klik dan hier.