Irene Kalter, onze Deventer sponsoratlete, is in training voor de Boston Marathon. In de laatste week voor een marathon moet je rust houden. Lees hieronder hoe Irene dat doet … met als resultaat een mooie podiumplek op de IJsselloop!

De laatste loodjes voor Boston: een 15 km duurloop in 1.10 u 4 uur later gevolgd door de 5 km IJsselloop wedstrijd in 19.49 min. Uitslag 5e overall, 1e V40.

Afgelopen zondagochtend de laatste duurloop voor de marathon gelopen. En omdat het de dag van de IJsselloop is de 15 km route gelopen terwijl de vrijwilligers al druk bezig waren met dranghekken plaatsen, waterposten en de finish op de Brink inrichten. Het begon al aangenaam warm te worden.
Thuis douchen, eten en het wedstrijdtenue aan voor de 5 km start om 14.30.
De finish van de 10 km kijken op de Brink en na een stuk banaan, een slok water en een korte stop voor de dixies naar de Boreel voor het startschot. Meteen de Wilhelminabrug op aangemoedigd door de vele toeschouwers over de Worp, de spoorbrug op, een draai naar de Wellekade en het lange rechte eind over de Welle naar de Brink. Heerlijk zo’n 5 km; geen stop bij de waterposten en in een mum zit je op km 4 en mag je de eindsprint al weer inzetten.

Deze week afbouwen, zaterdag het vliegtuig in en maandag op St Patriotsday fit en uitgerust in het startvak in Hopkinton voor de 42 km lange heuvelachtige weg naar Boston.

Geweldig gedaan, Irene! Goede reis naar de VS en veel succes in Boston!

Wil je meer lezen over Irene? Klik dan hier. Wil je meer lezen over de Boston Marathon? Klik dan hier.

Foto: Spieker Sportfotografie.