Ik ben Michael Beuwer, 27 jaar en promovendus aan de TU/e, maar buiten mijn werk ben ik vooral met hardlopen bezig! Ik focus me op de 800 en 1500m. In de winter bouw ik de afstand uit, dan loop ik afstanden van 5 km tot de halve marathon. Mijn trainingen zijn: twee keer in de week op de baan, één keer in het bos en de overige trainingen zijn duurloopjes. Een vaste rustdag dwingt me om voldoende rust te pakken, al is het regelmatig lastig om een dag niet te lopen.

Van de snelle trainingen in het wedstrijdseizoen waar je vaak maar een paar keer volle bak 200 meter loopt met daartussen volledig herstel, kan ik erg genieten. Toch zijn de mooiste trainingen die in het bos elke zaterdag. Samen tempo’s knallen, midden in de natuur. Hier komt voor mij de vrijheid van het lopen, het sociale en de snelheid samen, genieten!

Naast lopen ben ik ook steeds meer bezig met eten, ik houd erg van lekker uitgebreid en uiteraard gezond koken. En een gezonde leefstijl maakt je alleen maar beter. Samen met genoeg rust pakken en niet geblesseerd raken is het de basis voor goede prestaties. Zorg dat je consistent traint en ben niet eigenwijs om maar te blijven gaan bij pijntjes. Dat is me vaak genoeg overkomen en weken of zelfs maanden niet kunnen lopen is veel erger dan een keertje rustig aandoen. Uiteraard betekent dit niet dat er, ook bij mij, af en toe een duurloopje veel te hard gaat of dat ik bospaadjes op volle snelheid neem, die inherente motivatie om te hard te gaan maakt lopen juist zo mooi!

Hoewel ik de meeste aanleg heb voor het snelle werk op de baan is mijn meest memorabele wedstrijd een 5 km. Bij de Venloop liep ik tactisch goed door langzaam naar de kopgroep toe te lopen en met een snelle laatste kilometer kon in met mijn 800m-snelheid iedereen in de eindsprint verslaan. Voor enorm veel publiek de winst pakken én mijn PR verpulveren, na alles gegeven te hebben, geeft een extreem voldaan gevoel!

LightningFast040 bestaat niet alleen uit snelle atleten, maar ook uit een groep vrienden die gewoon hard en veel willen lopen, genieten van hard trainen en op trainingen en wedstrijden het beste in elkaar naar boven halen. Het afgelopen jaar hebben we samen getraind, plannen gesmeed, en gediscussieerd over alles van eten, doelen en prestaties van topatleten tot visie, rust en of we wel of niet dat die extra serie pakken op de training. Hierdoor ben ik nog veel gemotiveerder om die snelle tijden te gaan halen en, nog belangrijker, heb ik ook de overtuiging dat dat gaat lukken. Het plezier in het trainen samen met de onderlinge wisselwerking geeft mij enorm veel voldoening, tijd dus om ook komend jaar de PR’s verder aan te scherpen!

Persoonlijke records
800m: 1:55,02 (Vught, 2017)
1500m: 3:59,56 (Wageningen, 2017)
3000m: 9:00,30 (Apeldoorn, 2017)
5km: 15:25 (Venlo, 2017)
10km: 33:00 (Schoorl, 2017)
Halve marathon: 1.15:39 (Eindhoven, 2016)