Ik ben Emilie Ruijssenaars, samen met mijn sportieve man ben ik woonachtig in Lierop. In mijn jeugdjaren heb ik bij heel wat verenigingen sport beoefend, een aantal voorbeelden hiervan zijn: judo/wedstrijd zwemmen/waterpolo/tennis en atletiek, al snel kwamen we erachter tijdens mijn atletiek jaren dat mijn sterkste onderdeel hardlopen was. Na een aantal Limbra Cross en waterpolo seizoenen moest ik voor een project op school een uitdagend sportief doel aangaan. Dat doel werd: het finishen van een 1/8 triathlon. Toen ging dat jaar alles heel snel en werd ik gespot door de Nederlandse Triathlon Bond.

In het totaal heb ik 4 keer tijdens Nationale kampioenschappen op het podium gestaan, waarvan mijn Nederlandse titel Duathlon Dames 16 eruit springt.

Toen mocht ik op mijn 17de naar het CIOS in Sittard en deze opleiding heb ik afgerond in 2008, na mijn CIOS begon het avontuur bij Defensie.

De afgelopen 8 jaar ben ik werkzaam geweest bij de Koninklijke Landmacht als sportinstructeur, tevens heb ik deel uitgemaakt van de Nationale Militaire Triathlon Equipe.

In het jaar 2012 heb ik de mooiste prestaties neergezet: EK Duathlon/Powerman 15km – 60km – 7,5km eindtijd: 3:50:21 Women 25-30: 3de plaats.

Mijn einddoel in 2012 was het CISM World Military Triathlon Championship OD te Lausanne (Zwitserland). Aan de start van deze wedstrijd stonden ook atleten die meededen aan de Olympische spelen in Londen, super mooi om hier tussen te staan! Alles klopte die dag, uiteindelijk ben ik gefinisht als eerste Nederlander op de 28ste plaats op het WK voor militairen in een tijd van 2:23:44 uur.

De afgelopen jaren heb ik met heel veel plezier verschillende Trailrun wedstrijden gedaan! Op dit moment doe ik geen wedstrijdsport meer en sport ik met name voor de ontspanning en beleving.

Ik heb veel wedstrijd- en coachingservaring opgedaan de laatste jaren als sporter, sportinstructeur en coach. Vanaf dit jaar ben ik de focus meer aan het leggen op voeding en volg ik de opleiding erkend gewichtsconsulent. Hierna wil ik me graag specialiseren op het gebied van sportvoeding. Kortom; heb je een vraag over trainingen/wedstrijdplanning en voeding – ik help je graag verder!!
Klik ook hier voor mijn website.

Kom gezellig langs in de winkel voor een praatje!

Tot snel, groetjes Emilie