Maurten: GEL 100 

Dit is 's werelds eerste energiegel. Een gewaagde verklaring, maar waar! Technisch gezien zijn traditionele "gels" water en koolhydraten gemengd in stropen, vaak gevuld met smaken en conserveermiddelen. De GEL 100 is compleet anders. Het is een gel gebaseerd op de unieke hydrogel technologie, gevuld met een unieke mix van glucose en fructose (verhouding van 0,8:1) die een opname tot 100 gram koolhydraten per uur mogelijk maakt.

De hydrogel is een soort kapsel dat zorgt voor een soepel transport van de koolhydraten door de maag naar de darm. Pas in de darmen wordt het water, het zout en de koolhydraten opgenomen. Hierdoor levert de GEL 100 snel en effectief de energie voor de verbeterde uithoudingsprestaties.

Hij smaakt niet erg zoet zoals je van de meeste gels gewend bent. Je zou bijna kunnen zeggen dat het smaakloos is. Dit komt mede door de hydrogel technologie. Je hoeft het ook niet met water door te spoelen. De GEL 100 bestaat uit 6 natuurlijke producten, bevat geen kleurstoffen, conserveermiddel of toegevoegde smaken en wordt geleverd in porties van 40 gram die 60% koolhydraten bevatten - een hoge dosis energie in verhouding met de inhoud. Dankzij de hydrogel technologie kun je genoeg energie krijgen, zonder de race te riskeren.

Wanneer te gebruiken
Wij adviseren vòòr de race een sachet Maurten 320 te mengen met 500ml water en deze tijdens het ontbijt of een half uur voor de loop te drinken. De gels zijn ideaal om te gebruiken tijdens de training of race vanwege de hoge afgifte koolhydraten en het gemak om deze mee te nemen. Neem voor herstel direct na het lopen wederom een Maurten 320 sachet met 500ml.

Hoeveelheid energie
In het verleden hebben studies aangetoond dat ons lichaam tot 90 gram koolhydraten per uur kan opnemen. Recente wetenschap heeft echter aangetoond dat de glucose- en fructose-verhouding van 0,8:1 een nog grotere opname mogelijk maakt - tot 100 gram per uur. De GEL 100 is ontwikkeld door deze optimale verhouding te gebruiken en veel energie in te pakken. Eén GEL 100 bevat 25 gram koolhydraten. Je kunt dus tot vier GEL 100 per uur gebruiken voor de maximale opname.

Zelf geven wij de voorkeur om per 6-7 kilometer 1 GEL 100 te nemen. Mede omdat niet iedere loper gewend is om een grote hoeveelheid gels te nemen tijdens het lopen zonder daar problemen met de maag mee te krijgen. Concentreer je op wat jij nodig hebt - niet wat je lichaam kan aannemen.Ingrediënten
• Water • Glucose • Fructose • Calciumcarbonaat • Gluconzuur • Natriumalginaat  

Andere feiten
De Maurten Gel 100 is een geconcentreerde koolhydraatoplossing ingekapseld in een biopolymeermatrix. Een vloeistof in een vast medium die zout, koolhydraten en water omhulsen. De wetenschap achter Maurten sportvoeding is dat het de gastro-intestinale stress vermindert die gepaard gaat met sterk geconcentreerde koolhydraatoplossingen.