Kleding, draag geen katoen!
Katoen wordt zwaar en blijft erg lang nat. Draag daarom synthetische sportkleding. Afhankelijk van het weer kun je kiezen voor een zogenoemd ondershirt als basis, maar soms ook als enige laag (bij erg warm weer). Onderkleding houdt je warm na een plons in het water en droogt echt snel zodat je de volgende obstakel alweer zonder zorg kunt nemen.

Bij warm weer zorgt onderkleding ook voor een goede opvang van zweet maar ook voor het uitademen van dit zweet zodat je ook snel weer droog bent.

Over deze onderkleding kun je nog eventueel een functioneel hardloopshirt dragen.

 

Wat voor een sportbroek je draagt is heel persoonlijk. De ene persoon draagt liever een korte broek en de andere liever een lange tight ter bescherming van de benen. Kies in ieder geval ook weer voor functionele kleding en géén katoen.

Sport BH en ondergoed
Draag onder je sportkleding óf géén ondergoed óf ook functioneel ondergoed. Wanneer je een katoenen onderbroek draagt onder je sportkleding dan krijg je alsnog een natte kont ;-)

Voor de dames onder ons, een goede sport BH is toch wel een must. Wist je dat een gewone BH de beweging van je borsten, tijdens inspanning, met 37% reduceert? Maar dat het met een goede sport BH maarliefst met 74% gereduceerd wordt? Een goede sport BH ondersteunt niet alleen goed, hij schuurt niet.Schoenen
Het is bijna een gewoonte geworden om stormlopen op je oude schoenen te doen. Daar valt iets voor te zeggen, maar oude schoenen hebben echter heel erg weinig grip doordat de zool al afgesleten is. Voor een hindernissen stormloop heb je toch echt wel wat stevigere schoenen nodig met een grover profiel. Trailrunningschoenen zijn hiervoor het allerbest. Deze geven meer grip op een modderige en glibberige ondergrond. Door het stevige stof kunnen ze tegen een stootje tijdens het tijgeren, klauteren en klimmen. Dus doe er gerust meerdere stormlopen op en/of loop er daarna lekker mee door de bossen. Het is dus geen weggegooid geld om op nieuwe schoenen Venlo Stormt te lopen.


Accessoires
Je ziet sommige bestormers met handschoentjes. Dat is ook iets persoonlijks. Je moet dat gewoon een keer uitproberen! Het kan voor meer grip zorgen of ervoor zorgen dat je geen splinters in je handen krijgt. Gebruik in ieder geval handschoenen zonder vingers voor de meeste grip en van sneldrogend materiaal.

Bij Run2day hebben we in aanloop naar Venlo Stormt speciale aanbiedingen om het bestormen zo aangenaam mogelijk te maken!

Lees op deze pagina over deze aanbiedingen speciaal voor jou!