Een hele lap tekst maar zeker de moeite waard om te lezen!

De Passo dello Stelvio is een machtige bergpas in Italë. Vooral bekend bij de fietsers, maar ook bij lopers en wandelaars wordt deze berg steeds bekender. Op deze berg wordt ieder jaar, in 2020 op zaterdag 29 augustus, de Stelvio for Life georganiseerd. Op deze dag is de Stelvio pas verkeersvrij en kunnen de deelnemers aan dit geweldige evenement, georganiseerd door Eddie van Run2Day Zwolle met een geweldig team van vrijwilligers, zich inspannen en inzetten voor een gepersonaliseerde behandeling tegen kanker.

Voor de editie van 2020 is er echter iets bijzonders aan de hand. Er zijn twee nieuwe onderdelen in het event. Voor de fietsers is het mogelijk om een XXL variant te fietsen van 108km. Daarnaast worden ook kinderen vanaf 12 jaar (10 jaar na overleg met de organisatie) gemotiveerd om met een volwassenen mee te doen. Wandelend of fietsend. Van waar nu deze inleiding? Het zou geweldig zijn om in 2020 met een grote groep aan de start te verschijnen uit onze eigen regio. En dat heeft een speciale reden. Gekoppeld aan deze groep kinderen zijn wij er onwijs trots op dat wij hebben kunnen regelen dat de helft van het opgehaalde sponsorbedrag gaat naar de stichting Nikai 4 Life. Een kleine stichting uit IJsselmuiden die zich voor 100% inzet voor onderzoek naar Rabdoïde Kinderkanker. Wie is Nikai? Nikai is de zoon van Arjan en Marrie, en is op 4 december 2017 op 12 jarige leeftijd overleden aan deze bijzondere vorm van kanker. Zijn ouders zetten zich nu volledig in om onderzoek te laten doen naar deze vorm van kinderkanker. Helaas is het zo dat in onze moderne wereld van marktwerking er vaak geen geld wordt geïnvesteerd in onderzoeken “waar nog geen resultaten voorhanden zijn”. Een trieste maar harde realiteit.

Op 13 november organiseren wij een infoavond voor de iedereen die zich wil inzetten voor dit prachtige doel. Met als streven om een geweldig grote groep deelnemers uit onze regio aan de start te krijgen van de 2020 editie van Stelvio for Life. Al deze mensen maken dan deel uit van het team Nikai 4 Life. Op deze avond, die om 19:30uur start, krijg je alles te horen over Stelvio for Life en over Nikai 4 Life. Maar vooral ook over Nikai zelf. Want daar doen we het voor. Wil je hierbij zijn? Aanmelden kan via www.run2dayevents.nl en dan zien wij jou graag op 13 november.

Met een sportieve warme groet,

Eddie Sevink
Jan Bakker, Warmlopers
Arjan en Marrie Kroes, Nikai 4 Life