De door Run2Day Zwolle en een geweldig team van vrijwilligers georganiseerde Stelvio for Life is een jaarlijks terugkerend uniek, persoonlijk sportevenement voor hardlopers, fietsers en wandelaars om geld in te zamelen voor geïndividualiseerd kankeronderzoek door het Centre for Personalized Cancer Treatment (CPCT). Deelnemers beklimmen wandelend, hardlopend of fietsend de Italiaanse bergpas ‘Passo dello Stelvio’, één van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen.

De top van de Stelvio ligt op een hoogte van 2758 meter en wordt bereikt na het afleggen van 21,2 km en het bedwingen van 1533 hoogtemeters. Deelnemers zamelen voor iedere hoogtemeter minimaal 1 euro aan sponsorgeld in.

De opbrengst van dit sponsorgeld komt 100% ten goede aan het onderzoek. Op 28 augustus 2021 wordt alweer de 9e editie van dit gave evenement georganiseerd. Het maximum aantal deelnemers is 653 en je kunt als individu meedoen maar ook als team.  Alle informatie kun je vinden op www.stelvioforlife.nl waar je ook de inschrijving kunt regelen.