De HOKA schoenen zorgen overal in de wereld voor rumoer in de hardloopwereld. HOKA One One maakt schoenen met een overgedimensioneerde tussenzool. Deze optisch enorme zolen zorgen natuurlijk voor veel demping maar toch is een HOKA niet zwaar en loopt hij zelfs soepel! Wij categoriseren de HOKA One One modellen allemaal als ‘Maximum Cushioning’ toch is er wel verschil tussen de modellen!

Bij Run2Day hebben we dit jaar gekozen voor twee modellen HOKA One One, de Stinson 3 en de Clifton 2. De Stinson 3 is een echte HOKA van het eerste uur, de zool is extreem dik tot wel twee en een half zo dik als de modellen van andere merken. Dit merk je dan ook aan een uitstekende demping. De Stinson 3 bezit zoals de meeste HOKA schoenen een bredere tussenzool. Het ‘trademark’ van HOKA is de vorm van de tussenzool, de zolen zijn een beetje rond gevormd van hiel naar voorvoet waardoor je gemakkelijker voorwaarts rolt, HOKA noemt dit de ‘Meta Rocker’. De ‘offset’ van de HOKA Stinson 3 is 6mm, dit betekent dat de schoen vlakker is dan een normale hardloopschoen.

Clifton 2

Het lijkt moeilijk om variatie op het thema van de ‘Maximalistische Hardloopschoen’ te maken maar toch is het HOKA gelukt. De Clifton 2 het andere model dat wij bij Run2Day voeren is namelijk een stuk soepeler en lichter dan de Stinson 3. Dit komt omdat de Meta Rocker veel agressiever is door dat ronding in de hiel later stopt en in de voorvoet al eerder begint. Daardoor loopt de Clifton 2 nog soepeler! Ook is de ‘offset’ van de schoen slechts 5mm waardoor midvoetlanding nog gemakkelijker is. De Clifton 2 heeft een iets minder sterk over-gedimensioneerde tussenzool maar blijft wel een echte HOKA.

Keuze

Zoek je een trainingsmaatje voor lange duurlopen en wil je echt eens het HOKA gevoel proberen dan heb je aan de Stinson 3 het ultieme dempende en extreem stabiele maatje. Zoek je toch meer het ‘doorloopgevoel’ maar ben je wel vaak lang onderweg, dan is wellicht de Clifton 2 een betere keus. In ieder geval zorgt een HOKA One One schoen voor een ‘wauw effect’, kom het eens proberen!

HOKA Stinson 3 – Heren

HOKA-Lokale-website-3

HOKA Stinson 3 – Dames

HOKA-Lokale-website-2