Hardloopschoenen zijn er in alle soorten, maten en kwaliteitsniveaus. Er zijn ongeveer 150 verschillende type schoenen die gekenmerkt kunnen worden als goede hardloopschoenen. Deze schoenen zijn alleen lang niet voor iedereen geschikt. Een goede hardloopschoen wil niet zeggen dat het ook een goede schoen voor jou is!

Digitale videoanalyse

Bij Run2Day maken we gebruik van een digitaal videoanalysesysteem. We maken een opname van je voeten en loopstijl en bekijken deze beelden vertraagd terug. We kunnen zelfs de hoeken berekenen voor de afwijking van je voeten. Onze medewerkers, allemaal experts op het gebied van hardlopen én in het analyseren van voeten, voeren deze analyse bij je uit. Voor de eerste analyse krijg je een neutrale schoen. Zo kunnen onze experts zien of je voet bijvoorbeeld naar binnen doorzakt (overproneert) en in welke mate dit gebeurt. Op basis van deze analyse en enkele aanvullende analyses bepalen onze medewerkers welke schoenen qua stabiliteit, demping en pasvorm het beste bij jou passen. Uiteraard spelen je hardloopdoelstellingen, de ondergrond waarop je loopt en je lichaamsbouw ook een belangrijke rol. Meestal blijven er twee tot drie verschillende typen schoenen van verschillende merken over die het meest geschikt voor je zijn. Dan is de keuze aan jou: welke schoenen zitten het lekkerst en eventueel speelt het leuke kleurtje ook een rol. Wil je meer weten over de pronatietypen?

Loopanalyse - Herman

Laat je niet verleiden door uiterlijk

Wanneer je niet doorzakt (overproneert) wil dat niet zeggen dat alle neutrale schoenen geschikt zijn. Binnen de categorie neutrale schoenen is ontzettend veel verschil in stabiliteit. Het kan heel goed zijn dat jij een hele stabiele neutrale schoen nodig hebt, terwijl je trainingsmaatje een minder stabiele schoen nodig heeft. Laat je dus niet verleiden door de kleur van een schoen en koop hardloopschoenen altijd na een loopanalyse. Voor kwaliteitsschoenen betaal je ongeveer dezelfde prijs. Je hoeft geen afspraak te maken voor een loopanalyse. De medewerkers in onze winkels staan altijd voor je klaar.

APK voor je schoenen

Heb je hardloopschoenen die speciaal voor jou zijn aangemeten maar twijfel je of ze nog goed zijn? Kom langs voor een APK voor je schoenen in één van onze winkels!

Loopanalyse Run2Day(1)