Run2Day Utrecht heeft een nauwe samenwerking met het expertisecentrum Hardloopblessurevrij.nl. Met de klantkaart van Run2Day is de eerste afspraak gratis. Hieronder staat een korte uitleg over hun werkwijze.

EXPERTISECENTRUM HARDLOOPBLESSUREVRIJ.NL

 

Het expertisecentrum hardloopblessurevrij.nl isonderdeel van het Academie Instituut en is de locatie voor alle hardlopers die belang hechten aan hun sport en fysieke gesteldheid.

Analyse

Hardloopblessurevrij.nl is gespecialiseerd in de diagnostiek, behandeling en preventie van (hard-)loopgerelateerde klachten. Wij analyseren welke klachten u heeft en wat hiervan de mogelijke oorzaak is. Verder wordt samen met u bekeken hoe de klachten behandeld en/of voorkomen kunnen worden en welke maatregelen geïndiceerd zijn om ervoor te zorgen dat de klachten niet meer terug keren.

Krachtenplatform

Om een hardloopanalyse te kunnen maken beschikt het Academie Instituut als enige praktijk in Nederland over de Zebris FDM-T loopband. Deze loopband bevat een krachtenplatform, maakt gebruik van ca. 5500 hoogkwalitatieve druksensoren en is aangesloten op een pc voor dataverzameling. Er wordt een video-opname gemaakt voor de loopanalyse en er kunnen tevens EMG-metingen voor verschillende spiergroepen gedaan worden om de contractiepatronen tijdens het lopen in kaart te brengen.  

Aanvullende diagnostiek

Tevens bestaat er de mogelijkheid voor aanvullende diagnostiek ten aanzien van uw blessure door middel van specifieke meetinstrumenten en echografie. Met behulp van echografie kunnen uw spieren, pezen, banden etc. in kaart gebracht worden.

Vergoeding

Een afspraak met de fysiotherapeut verbonden aan het expertisecentrum wordt vergoed door uw zorgverzekeraar mits u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Na de analyse wordt uitgebreid verslag gedaan van de bevindingen. U kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van (sport)arts en/of specialist.

Afspraak

Voor een afspraak met het beenexpertisecentrum kunt u contact opnemen met Maarten van der Worp of Holger Drechsler op 030-2515596 of per email: info@hardloopblessurevrij.nl

Voor meer informatie kunt u ook onze website bekijken:

www.hardloopblessurevrij.nl