Het meest complete sporthorloge van dit moment. De Garmin ForeRunner 735XT combineert alle functies van Triatlonhorloge ForeRunner 910XT met die van een activity tracker in combinatie met optische hartslagmeting en dit alles in een mooie kleine behuizing!

Garmin was al marktleider in triatlonhorloges met de FR910XT, nu brengt Garmin alle functies van dit bewezen tophorloge in de nieuwe FR 735XT en voegt daar optische hartslagmeting aan toe. Garmin heeft zelf een systeem voor optische hartslagmeting ontwikkelt, dit Garmin Elevate systeem is nauwkeurig, maakt een borstband overbodig en je hoeft je horloge niet enorm stevig om je pols te doen om het correct te laten werken.

Garmin-Forerunner-735xt

Een andere functie die de FR735XT uniek maakt is de directe koppeling met STRAVA. De STRAVA Live Suffer Score app is standaard geïnstalleerd op de FR735XT. Bovendien krijg je bij aanschaf van een FR735XT gratis 60 dagen toegang tot STRAVA Premium.

De FR735XT bezit standaard de volgende profielen; Running, Swimming, Hiking, Crosscountry Skieing, Strength Training en Cycling. Wanneer voor een profiel gekozen is laat het scherm de meest voor de hand liggende waarden zien. Dit is ook aan te passen. In een scherm kunnen altijd drie waarden tegelijkertijd zichtbaar zijn.  Na de training kan de data automatisch via Bluetooth uitgelezen worden in Garmin Connect om de training te analyseren.

Garmin-forerunner-735xt-specs

Net zoals de FR630 kan de looptechniek en efficiëntie zichtbaar gemaakt worden door middel van de Garmin Stride Dynamics parameters. Natuurlijk zijn hoogteverschillen zichtbaar indien van toepassing, slagfrequentie indien gezwommen is en allerlei fietsparameters wanneer het horloge gekoppeld is aan een vermogensmeter of een frequentiemeter op de fiets. De activity tracking functies van de FR735XT houden het aantal stappen bij dat je zet gedurende de dag alsmede het aantal etages dat je dagelijks op en neer loopt op werk en thuis en ook het aantal kilometers dat je aflegt gedurende de dag. De FR735XT kan je coachen in het behalen van je doelstelling middels meldingen en kan de doelstelling op basis van je bewegingspatroon continu aanpassen.

Kortom de FR735XT is het ideale trainingsmaatje als je alles wilt weten over je training maar ook je dagelijks leven graag gepushed wilt worden.