Kunnen jullie je nog herinneren, de jongen die iedereen voorbij liep op de Kwaakerrun? Die finishte op de 10km in 00:33:27? Diezelfde jongen die op hele oude schoenen en in katoenen broek en shirt liep? Wij als Run2day Venlo én Sam Lavrijsen (trainer Scopias Talententeam) hebben toch gemeend om deze jongeman eens wat beter uit te rusten. Niet omdat het moet, maar omdat we het hem gunnen en talent de ruimte willen geven. Dat hoort toch ook bij de looppassie, door runners, voor runners!
 
Mesgina Tesfay (24) komt uit Eritrea en is nu ongeveer 2 jaar in Nederland. De Nederlandse taal is hij nog niet geheel machtig maar hij weet wel heel goed wat hij leuk vindt, namelijk heel hard lopen! Dat doet hij pas 7 maanden en zonder "echte" begeleiding en schema's. Hij traint niet alleen, hij doet dat samen met de iets oudere (36) Tesfaalem Mulugeta. Niet één maar twee talenten dus! Tesfaalem liep onder meer al een Marathon in 02:40.
Zojuist waren ze in onze winkel, ze hebben van ons ieder 2 paar schoenen gekregen (1 voor de training, 1 voor de wedstrijden) een setje kleding en sokken en een GPS sporthorloge. Daarnaast krijgen ze een trainingsprogramma op maat en komen ze geregeld met Sam trainen.

Heb je die koppies gezien, daar kun je toch helemaal blij van worden! Mesgina en Tesfaalem, heel veel geluk en succes. We zien jullie wel voorbij flitsen in de regio.