Sportvoedingsmerk Maurten maakt echt het verschil! 

Kipchoge, Bekele, Kipsang, allemaal gebruiken ze deze revolutionaire sportdrank en liepen sneller dan ooit. Geloof je het niet? Kom naar de Maurten Clinic bij Run2Day Venlo op vrijdag 23 maart 2018 en luister naar niemand minder dan topatleet EDWIN KIPTOO (PR halve marathon 01:00:11) over hoe ook jij je prestaties kunt verbeteren met Maurten.

Vrijdag 23 maart 2018, 19:00 uur
AANMELDEN KAN VIA VENLO@RUN2DAY.NL


Toplopers zoals Mo Farah, Eliud Kipchoge, Wilson Kipsang en onze Nederlans recordhouder Abdi Nageeye drinken Maurten tijdens al hun trainingen en wedstrijden.

Wat is Maurten
Maurten sportdrank is gebaseerd op een nieuwe methode waarbij koolhydraten en elektrolyten worden ingekapseld. In een ‘conventionele sportdrank’ moet de koolhydraatconcentratie relatief laag blijven, omdat een hogere concentratie de maaglediging vertraagt. Daarbij leidt een drank met veel suiker tot maag- en darmklachten. En suiker wordt ook nog eens met grote vertraging opgenomen, pas in de dunne darm. Om die reden zijn de gebruikelijke sportdranken isotoon: ze geven geen maagklachten, maar leveren ook slechts een bescheiden hoeveelheid koolhydraten. Te weinig om een echte boost te geven.

In Maurten producten zijn de koolhydraten verpakt in zogenaamde pH-gevoelige biopolymeren, kortom: deze lossen pas op bij een bepaalde zuurgraad. In de zure maag blijven de koolhydraten verpakt, hierdoor verstoren ze de normale maaglediging niet. De maag laat de drank als het ware door als water. In de dunne darm stijgt de pH, waarop de zogenaamde polymeer-buffers de geconcentreerde lading koolhydraten vrijlaten.

De dunne darm neemt ze vervolgens moeiteloos op. Het resultaat: met iedere slok krijg je snel een relatief grote hoeveelheid koolhydraten tot je beschikking, zonder maag- en darmklachten. Organiseer je de inname slim? Dan kun je tijdens lange duurinspanningen op de cruciale momenten extra direct beschikbare energie tanken. En het mooie is: deze boost is nu exclusief verkrijgbaar bij alle Run2Day winkels!!