Je kunt sportcompressiekousen dragen voor de behandeling en preventie van kuitkwetsuren (onder andere stijve kuiten). Compressiekousen worden niet alleen door sporters gebruikt, ook mensen die veel staand werken kunnen baat hebben bij de sokken. De kousen houden je kuiten compact en voorkomen vermoeide benen.

Tijdens het hardlopen zorgt de compressiekous ervoor dat trilling van de voet vermindert. Hierdoor vermindert de laterale beweging van de kuitspier wat zorgt voor minder tractie aan de achillespees en het scheenbeenvlies. Dit is van belang bij achillespeesaandoeningen of shinsplints.

 

Je kunt de kousen ook gebruiken bij de genezing van zweepslag. Bij zweepslag worden de wondranden in de kuit door de comprimerende kous tegen elkaar gedrukt waardoor er minder kans is op littekenvorming, wat minder kans op bindweefselvorming betekent. Littekenweefsel is enigszins rekbaar, maar zal nooit de elasticiteit krijgen van de omliggende spier. Verder kun je de kousen aantrekken om je herstel te bevorderen na een intensieve training. Door de druk stimuleren de kousen de bloeddoorstroming waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Dit betekent geen of minder spierpijn!

De voordelen van sportcompressiekousen op een rij:

– Sneller herstel

– Optimale afvoer van afvalstoffen

– Gedoseerde compressie

– Afnemend drukverloop van enkel tot knie

– Effectief bij kuitklachten, shinsplints en achillespeesproblemen

 

Nu denk je misschien, kan ik niet mijn oma’s steunkousen aan? Nee! In vergelijking met steunkousen zijn sportcompressiekousen luchtdoorlatend, slijtvast en wordt schuiven in je schoenen voorkomen. Daarnaast hebben die van je oma niet zulke kekke kleurtjes.

Kom langs voor het aanmeten van de kousen, wij hebben in aanloop naar de Venloop alle kleuren en maten op voorraad.