Hardloopschoenen zijn er in alle soorten, maten en kwaliteitsniveaus. Er zijn ongeveer 150 verschillende type schoenen die gekenmerkt kunnen worden als goede hardloopschoenen. Deze schoenen zijn alleen lang niet voor iedereen geschikt. Een goede hardloopschoen wil niet zeggen dat het ook een goede schoen voor jou is!

Statische én dynamische loopanalyse

Bij Run2Day Venlo maken we gebruik van een Podoscoop en daarnaast een digitaal videoanalyse systeem. Met de podoscoop maken een opname van de stand van je voeten in 3 houdingen. Met de videoanalyse kijken we daarna verder naar je afwikkeling en loopstijl en bekijken deze beelden vertraagd terug. Je kunt nog zo’n mooi systeem hebben voor het maken van de beelden, wat ons betreft gaat het er uiteindelijk meer om hoe je daarna deze informatie interpreteert!

Ons team, allemaal experts op het gebied van hardlopen én in het analyseren van afwikkeling en loophouding, voeren deze analyse bij je uit. Voor de eerste analyse krijg je een neutrale schoen. Zo kunnen we zien of je voet bijvoorbeeld naar binnen doorzakt (overproneert) en in welke mate dit gebeurt. Maar ook hoe je heupen inveren, de mate van haklanding en loophouding. Op basis hiervan bepalen  we welke schoenen qua stabiliteit, demping en pasvorm het beste bij jou passen. Uiteraard spelen je hardloopdoelstellingen, de ondergrond waarop je loopt en je lichaamsbouw ook een belangrijke rol. Meestal blijven er twee tot drie verschillende typen schoenen van verschillende merken over die het meest geschikt voor je zijn. Dan is de keuze aan jou: welke schoenen zitten het lekkerst en eventueel speelt het leuke kleurtje ook een rol.

Wanneer je niet doorzakt (overproneert) wil dat niet zeggen dat alle neutrale schoenen geschikt zijn. Binnen de categorie neutrale schoenen is ontzettend veel verschil in stabiliteit. Het kan heel goed zijn dat jij een hele stabiele neutrale schoen nodig hebt, terwijl je trainingsmaatje een minder stabiele schoen nodig heeft. Je hoeft bij ons geen afspraak te maken voor een loopanalyse en deze is ook altijd GRATIS!

APK voor je hardloopschoenen

Heb je hardloopschoenen die speciaal voor jou zijn aangemeten maar twijfel je of ze nog goed zijn? Kom langs voor een APK voor je schoenen bij ons in de winkel!