Met hopelijk een mooie zomer voor de boeg willen we je extra inspireren om er lekker op uit te gaan. Op je hardloopschoenen natuurlijk.

De zomerperiode is niet de tijd om alles op alles te zetten om je PR’s aan gort te lopen, voor de meesten is het gewoon veel te warm. Daarnaast begint de vakantieperiode waar je vaak andere erg belangrijke zaken te doen hebt. Zoals op het strand liggen. Met je caravan naar Zuid-Frankrijk. Barbecueën met de buren. Blijft lastig om structureel te trainen en misschien wel keurig een schema te volgen. Maar het blijft niet eeuwig zomer! Daarna moet je toch weer fit en vrolijk die najaars marathon lopen of andere gave dromen uit laten komen.

Tijd dus om in de schaduw van onze mooie Nederlandse natuurgebieden je eigen geheime wapen te worden. Je gaat lekker trailen! Terwijl je minder let op tijden en tempo’s kweek je toch ijzersterke benen en blijft je conditie mooi op peil. En je bent even toerist in eigen land.

En daarom hebben we 6 fantastische trail evenementen door heel Nederland voor je uitgezocht.

 

Run Forest Run Hooilanden
Loop de sunset trail op de vrijdagavond of 1 van de andere afstanden op deze trail door de mooiste plekjes van Drenthe.
Wanneer: 17-18 juni
Afstanden: 10-16 km op 17 juni
10-17-23-34 km op 18 juni
https://runforestrun.nl/hooilanden


Hivernaltrail
De winterklassieker in Zuid-Limburg die elk jaar in de eerste weekend van februari wordt georganiseerd. Deze kon toen helaas niet doorgaan. Dit jaar een jubileum editie in zomerse sferen op 25-26 juni.
Wanneer: 25-26 juni
Afstanden: 11km night trail combi op 25 juni
11-20-30-50 km op 26 juni
https://forasevents.nl/hivernaltrail-2/


Lage Vuursche Trail
Een prachtig gebied in de provincie Utrecht is in kaart gebracht met 3 uitdagende routes. Tussen Paleis Soestdijk, Drakensteyn en Kasteel Groenewoud nemen we je mee door de natuur. Veel afwisselende trail-paden met veel single tracks, zand- en bospaden en stiekem toch wat hoogteverschillen.
Wanneer: 9 juli
Afstanden: 10-21-34 km
https://www.trail-events.com/nl-lage-vuursche-trail-zomer-2022


Leenderbos Trail
Een eindeloos Brabants natuurgebied, met vele single tracks, zandpaden, heidepaden en afwisselende bospaden. Laat je verrassen door de schoonheid van dit gebied met veel afwisselende verschillende afstanden.
Wanneer: 24 juli
Afstanden: 9-15-21-28-42-52 km
https://www.trail-running.eu/events/leenderbos-trail/


Groote Heide Trail
De Groote Heide is een prachtig natuurgebied in Brabant, met bijzondere stukken heide en bossen. Deelnemers krijgen mooie, afwisselende, zware, uitgestrekte en prachtige stukken natuur te doorkruisen.
Wanneer: 7 augustus
Afstanden: 10-20-28-38-52 km
https://www.trail-events.com/nl-groote-heide-trail


Vikingoutdoor Steamtrail
Na een schel maar hard fluitsignaal komt langzaam, piepend en krakend de stoomtrein in beweging. Aan boord 600 trail runners met een glimlach en vol goede moed, klaar voor hun mooie uitdaging. Maar eerst nog over een enkel spoor door de fantastische omgeving van Gelderland.
Wanneer: 20 augustus
Afstanden: 15-25-35 km
https://www.vikingoutdoor.nl/vikingoutdoor-steam-trail/

 

Dit zijn ze! We wensen jou veel mooie avonturen toe deze zomer. Voor advies over al je trail vragen en benodigdheden kun je altijd bij ons terecht.