In 2020 werden alle wedstrijden van het Rondje Mokum helaas afgelast vanwege de coronamaatregelen. Voor 2021 hopen we op betere tijden. De individuele wedstrijden worden sowieso georganiseerd, maar het uitgangspunt daarbij is dat de wedstrijd virtueel wordt gehouden tenzij fysiek weer is toegestaan.

De Rondje Mokum data voor dit jaar zijn:

Vondelparkloop 17 januari
Louis Vinkloop 14 maart
Nescioloop 11 april
Gaasperplasrun 13 juni
Sloterplasloop 10 oktober
Middenmeerloop 24 oktober
Olympisch Stadionloop 14 november

Deelnemen aan het Rondje is heel eenvoudig. Je kunt je gewoon via inschrijven.nl opgeven voor de afzonderlijke wedstrijden. Daarna wordt je deelname – van zowel wedstrijd- als trimlopers – door ons automatisch geregistreerd en verwerkt tot de stand op deze website. Die wordt zo snel mogelijk na afloop van elke loop bijgewerkt. Zo kun je altijd zien hoe je er voor staat en hoe anderen het gedaan hebben.

Rondje Mokum is een loopcircuit van zeven mooie hardloopevenementen, georganiseerd door de atletiekverenigingen van Amsterdam. Ook in 2020 maken we weer een grote ronde in en om Amsterdam via de zeven wedstrijd- en recreatielopen, zes van 10 kilometer en één van 15 kilometer. De eerste is de Vondelparkloop, medio januari, daarna volgen de Louis Vinkloop in Amsterdam-Noord, de Nescioloop (15km) in Oost en de Gaasperplasrun in Zuidoost. Na de zomer zijn er nog drie lopen: de Sloterplasloop in West, de Middenmeerloop in de Watergraafsmeer en de Olympisch Stadionloop in Zuid. Voor de precieze data zie het programma.
Het Rondje Mokum is een samenwerking tussen de vijf Amsterdamse atletiekverenigingen: Phanos, AAC, AV’23, ATOS en Feniks, en wordt gesponsord door Run2Day.