De bekende Nederlandse psychiater Bram Bakker, schrijver én hardloper, geeft op zaterdag 15 september een lezing in de Runhouse van Run2Day Utrecht aan de Mariastraat 10.

Hardlopen is goed voor je lichaam, dat weet iedereen ondertussen wel. Maar dat het ook de geest verrijkt, is veel minder bekend. Over de mogelijkheden om met hardlopen je algemeen welbevinden te verbeteren gaat deze lezing. Over het voorkomen van een burnout, over het omgaan met stress, over het belang van de ademhaling en over de vraag of het ook ongezond kan zijn, dat bewegen.


Bram Bakker (links op foto) en Koen de Jong

In een interactieve voordracht zal aan de hand van allerlei praktijkvoorbeelden door Bram worden toegelicht waarom het goed is dat je al hardloopt, of waarom je dat nu toch eens zou moeten gaan doen. Bram verduidelijkt de theorie met voorbeelden, leuke feiten en handige trainingstips. Zijn onlangs verschenen boek Bewegen voor beginners, dat hij samen met Koen de Jong schreef, komt natuurlijk ook uitgebreid aan bod.

Voor diegenen die Bram nog niet of wat minder goed kennen:
Bram Bakker is een eigenzinnig iemand die de psyche van de mens dan ook op zijn geheel eigen wijze benaderd. Bram kan verder ook nog eens een behoorlijk schrijven, getuige het feit dat zijn boeken zoals ‘Verademing’, Zucht’, ‘New York New York’ en ‘De Dwarse Psychiater’ als warme broodjes over de toonbank gaan. Onlangs verscheen zijn jongste boek ‘Bewegen voor Beginners’. In 2003 debuteerde Bram Bakker als schrijver met ‘Te gek om los te lopen’, een boek vol kritische verhalen over de psychiatrie. Het boek kreeg enorm veel media-aandacht en leidde tot veel discussie. Het was een groot verkoopsucces. In korte tijd werden er ruim 10.000 exemplaren van verkocht. Sindsdien volgden met grote regelmaat nieuwe titels. Soms ook in samenwerking met een andere auteur. Naast boeken publiceert Bram ook al jaren columns die voor een deel zijn gebundeld in ‘De dwarse psychiater’. Ook leverde hij bijdragen voor zeer uiteenlopende media als ‘Vrij Nederland’, ‘Psychologie Magazine’, ‘Volkskrant’ en ‘VIVA’. Iedere twee weken verschijnt er in de zaterdagbijlage van het ‘AD’ een column van zijn hand.

Datum: zaterdag 15 september 2012
Start: 13.00 uur
Einde: rond 14.30 uur
Locatie: Run2Day Utrecht, Mariastraat 10

De toegang is natuurlijk gratis maar het is wel noodzakelijk om jezelf in te schrijven. Het aantal plaatsen is namelijk beperkt. Dus schrijf je snel in en kom genieten van alles wat Bram te vertellen heeft!
Na afloop van de presentatie zijn de inspirerende boeken van Bram te koop. Je kunt ze zelfs direct door hem laten signeren.