Chirunning

 

Blessurevrij hardlopen? Met de techniek van Natural running en Chirunning blessurevrij wordt dit gestimuleerd. Run2Day Utrecht organiseert in samenwerking met David van der Linden en Julitta Boschman een Chirunning clinic op 16 mei 2013.

Veel mensen hebben positieve ervaring met hardlopen, helaas net zo veel mensen hebben negatieve ervaring met de blessures die hier schijnbaar bij horen. Blessures horen niet bij hardlopen! Met Chirunning is iedere loper in staat zonder blessures hard te lopen. Tijdens de Chirunning clinic heb je de gelegenheid om natural running modellen te testen zoals de Nike Free en de Saucony Hattori. Meer weten over natural running schoenen, klik hier.

 

Chirunning is een hardlooptechniek, waarbij 2 thema’s een belangrijke rol spelen: blessurepreventie en efficiënter hardlopen. Je leert tijdens Chirunning een natuurlijke manier van hardlopen, vanuit een goede houding en ontspanning. Minimalistische running schoenen passen heel goed bij de principes van Chirunning. Als je je hardlooptechniek wilt verbeteren, dan zijn dus zowel goede schoenen als een goede, natuurlijke hardlooptechniek belangrijk!

 

David van der Linden en Julitta Boschman, beide werkzaam voor Slimlopen, zijn gecertificeerd Chirunning instructeur. Zij laten je tijdens een introductie clinic kennismaken met Chirunning.

 

Donderdag 16 mei organiseren we vanuit het RunHouse in Utrecht een gratis clinic. We starten om 19:00uur. Je krijgt achtergrondinformatie en gaat uiteraard de techniek ook zelf proberen. Meld je aan via utrecht@run2day.nl.