Zaterdagmiddag 2 augustus is het zover. Op Zandeiland 1 in de Vinkeveense Plassen vindt dan Het Derde Rondje Eilanden plaats. Deze zwemloop-wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot een lokale traditie. Een traditie die deelnemers trekt uit heel Nederland en ver daarbuiten.

 

Het Rondje Eilanden vindt plalogo-blauwats op en rond de eilanden in de Vinkeveense Plassen. De 700 deelnemers leggen het parcours lopend en zwemmend zo snel mogelijk af over de 12 eilanden. Voor de finale is alleen plek voor de 30 snelste heren en de 20 snelste dames. Die mogen vervolgens op een verkorte versie van het parcours strijden voor het hoogste schavot. Een spectaculair schouwspel voor supporters op en om de plas. De winst levert niet alleen eeuwige roem op, er is ook een heuse turfstekerschop te verdienen. Unieker wordt het niet. Alhoewel. Er is dit jaar ook de mogelijkheid om je in te schrijven met een team. In estafettevorm kunnen beide leden van het team de helft van het rondje afleggen om zo een mooie teamprestatie te bereiken.

 

Het mooiste aan het evenement is dat zowel deelnemers, vrijwilligers als publiek genieten van een heerlijk dagje buiten in ongedwongen sfeer. Dit is het feestje dat Het Rondje Eilanden heet. En dat alles tegen het schitterende decor van de Vinkeveense Plassen. Run2Day vindt dit zo’n leuk event dat zij voor het derde jaar sponsor is van Het Rondje.

 

Kom vooral een kijkje nemen op 2 augustus en schrijf je in op www.hetrondjeeilanden.nl.