Op zondag 6 augustus 2017 gaan drie Venlose ondernemers als team deelnemen aan de hele triatlon tijdens de IronMan in Maastricht. Dat houdt in, 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen. Deze drie ondernemers gaan er samen voor met één gedeelde passie, de sport!

Mark Driessen, Run2day Venlo

“Met een klant in de winkel raakte ik aan de praat betreffende zijn passie, de triatlon. In mijn enthousiasme zei ik dat mij dat ook wel een keer gaaf leek maar dat ik een echte hardloper ben en niet kan fietsen en zwemmen. Voordat ik het wist werd ik aan Maud en Arno gekoppeld, zij zochten nog een loper in hun team.”

Mark is eigenaar van de hardloopspeciaalzaak Run2day, welke al zo’n 8 jaar aan de Kwartelenmarkt in Venlo gevestigd zit. De hele dag is hij bezig met zijn passie, de loopsport. Run2day Venlo geeft advies aan zowel startende als ervaren hardlopers en hebben alles in huis, van wedstrijdschoen tot trail en van (onder)kleding tot sporthorloges. Mark loopt 3-4 keer per week en is eigenlijk altijd wel in training voor een marathon. “Ik heb inmiddels zo’n 14 marathons gelopen maar het is wel heel bijzonder om dat deze keer te doen binnen een teamprestatie”

Maud Peuten, Zwumme beej Maud

Zaterdag schreef Maud nog op haar facebook pagina “morgen mag ik zelf aan de bak, zin in! Triatlon Cuijk met team Venlo”. Ze eindigden als tweede gemengde team, een mooie voorbereiding op Maastricht.

Maud ligt haar hele leven al in het water, in de jaren 80 behoorde ze tot de top van Limburg. Nu geeft ze met veel liefde techniek- en zwemtrainingen aan zowel beginnende als ervaren zwemmers/ triatleten. “Wanneer je, met behulp van een aantal technieklessen, er tijdens de triatlon voor kunt zorgen dat een atleet substantieel eerder het water uit kan komen, dan is dat de eerste winst”. Voor Maud kwam het doel van de IronMan als geroepen. “Ik heb echt een doel nodig om tot prestaties te komen. Natuurlijk is er wel een bepaalde druk, ik mag namelijk als eerste starten van ons team”.

Arno Bouten, Fast Cycles Blerick

Onder de rook van Venlo, in het gezellige Blerick, heeft Arno Bouten toch wel de snelste winkel van de drie ondernemers. Vier jaar geleden gaf ook hij gehoor aan zijn passie door zijn winkel Fast Cycles te openen, een zaak die gespecialiseerd is in Racefietsen en Mountainbikes (ATB).

Arno is een echte fietser. Zijn specialisatie ligt normaal gesproken op de iets kortere afstanden en ook meer op de crossbike/ATB dan racefiets. Hij werd eind 2016 nog 3e op het NK marathon masters. “Totaal onverwacht dan toch nog mijn jongensdroom uitgekomen, op het podium met de grote jongens” Onlangs werd hij nog eerste op de baan sprint bij TWC Olympia. In zijn winkel in Blerick komen natuurlijk veel topsporters maar ook voor de beginnende fietser hebben ze alles in huis. “Binnenkort hebben mijn vrouw en ik vakantie en dan ga ik nog de wat langere ritten trainen als laatste voorbereiding op de Ironman”.
Op 6 augustus is het dus zover, de Ironman in Maastricht. Dan staan er zo’n 1000 bikkels aan de start die de hele reis alleen gaan afleggen. Verder mogen onze ondernemers uit Venlo het opnemen tegen 55 andere teams, waarvan 25 ook gemengd (mannen en vrouwen).