Welke training is voor mij geschikt?

Steeds meer mensen kiezen voor hardlopen. Waarom?

Het is een sport:

  • waarbij je niet gebonden bent aan tijd: je kunt lopen wanneer het jou uitkomt;
  • waarvan je doorgaans zelf de training kunt bepalen: de ene keer een kort, snel rondje, de volgende keer een heerlijk rustig lang stuk;
  • waarin iedereen zijn/haar eigen doelstelling kan bepalen: ik wil lekker ontspannen 3x per week 5 km kunnen lopen of ik wil een marathon lopen in 3 á 4 uur.

Met de juiste training, afgestemd op jouw doelstelling en lichamelijke conditie blijft hardlopen ook leuk.

Looptechniek
Daarnaast is de juiste looptechniek van belang. Doorgaans trekt men loopkleding en schoenen aan, zet men al of niet een i-Pod op, trekken de deur achter zich dicht en gaan.
Heb je er weleens aan gedacht wat je lichaam doet als je hardloopt? Maak je grote stappen of juist kleine stappen als je hardloopt? Bewegen je armen mee of juist niet? Als tijdens het lopen je voet neerkomt, is dat dan op je hiel of op de bal van je voet?
Tijdens de training van de loopgroepen van Run2Day wordt ook aandacht besteed aan looptechniek. Dit is een niet te onderschatten onderdeel van de training. Zelfs geoefende lopers die al regelmatig wedstrijden liepen (10/15 km, 10 miles) hebben aangegeven veel baat te hebben gehad bij de loopscholing.

Looptrainingen

Run Academy (onderdeel van Run2Day Haarlem) heeft trainingen voor alle niveaus. De trainingen bestaan uit een warming up, loopscholing (techniek), training en cooling down. Afwisselende programma’s waarin je techniek krijgt aangereikt die het lopen zelf verbeterd en trainingen die je snelheid en/of uithoudingsvermogen vergroten.

Medewerkers van Run2Day kunnen je adviseren welke training het best geschikt is voor jou.
Heb je een specifieke doelstelling zoals een 5km- of 10km-loop, een halve marathon? Dan kunnen we een trainingsschema op maat aanbieden die je naast de training kan helpen je doelstelling te bereiken.

Personal training
We kunnen ons best voorstellen dat je graag wilt lopen, maar dat voor jouw gevoel de drempel nog even te hoog is (Volgens mij kan ik zo’n groep niet bijhouden). Wat dacht je van een paar persoonlijke trainingen? Zonder druk van een groep proeven aan onze hardlooptrainingen en concluderen dat je meer kan dan je dacht.

Meer weten over looptrainingen? Kom naar de Run2Day winkel in de Jacobijnestraat of stuur een email naar haarlem@run2day.nl