Schoenadvies

SchoenenwandWelke schoen is voor mij geschikt?

Het allerbelangrijkste bij het hardlopen is natuurlijk de juiste schoen. En dan gaat het niet alleen om de juiste maat of pasvorm.

Om een goed advies te kunnen geven is het belangrijk te weten hoe iemand loopt, hoe verhoudt de enkel zich ten opzichte van de voet tijdens het lopen. Dit is te zien aan de afwikkeling van de voet tijdens het (hard)lopen. Normaal gesproken wikkelt de voet zich af van de buitenkant van de hiel naar de binnenkant van de voorvoet. De voet roteert hierbij iets naar binnen (pronatie). Wanneer de voet bij de afwikkeling te ver naar binnen roteert noemt men dat overpronatie, wat kan leiden tot overbelasting en o.a. knieklachten tot gevolg kan hebben.
Aangezien overpronatie veel voorkomt bij lopers, zijn er schoenen ontwikkeld die dit kunnen corrigeren. Run2Day gebruikt video-opnames bij de advisering van loopschoenen om een juiste keuze te kunnen maken.
De ruime sortering schoenen bij Run2Day maken het mogelijk de juiste schoen te kiezen die het hardlopen nog prettiger en leuker te maken!

Wilt u weten of u de juiste schoen hebt? Of wilt u weten met welke u schoen u prettiger zou kunnen lopen?
Loop eens binnen bij de Run2Day winkel in de Jacobijnestraat en laat u adviseren door één van onze  medewerkers!

2 Comments

  1. Gijs van de Wouw

    Hi,

    Ik wil graag voor het eerst gaan hardlopen (39 jaar), en heb dus een schoen advies nodig. Kunnen jullie dat aan de deur geven? Dat zou top zijn! Woon in Bennebroek.

    Thanks!

Leave a Reply

Door runners voor runners. © 2022 www.run2day.nl