Innovatie is bij ASICS al vanaf de oprichting in 1949 een vanzelfsprekendheid. Sport is onmisbaar in een gezonde levensstijl. En dat is precies waar ASICS voor staat: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Bij ASICS hebben ze een breed aanbod hardloopschoenen ontwikkeld die jouw manier van bewegen ondersteunen. Ze gebruiken hiervoor innovatieve technologieën die zijn ontwikkeld in hun eigen Institute of Sport Science. Dankzij de dempende GEL™ technologie loop je verder dan ooit en de dynamische FLYTEFOAM™ technologie zorgt voor extra snelheid.

Gel Nimbus

ASICS GEL-Nimbus 24 heren

De ASICS Gel Nimbus zijn neutrale hardloopschoenen. De Nimbus is een begrip in de hardloopwereld, met name onder de lange afstandslopers. 

Het bovenwerk omsluit de voeten zonder te knellen. Ondanks het gebruik van een dunner materiaal is het bovenwerk erg duurzaam dankzij het gebruik van Monofilament. Dit vergroot het comfort en zorgt ervoor dat je langer op de Nimbus  door kunt lopen. De Ortholite X-40 sockliner biedt extra comfort en demping. Tevens voert het vocht af, zodat de voeten droger en koeler blijven.

De tussenzool bestaat uit een combinatie van FlyteFoam en FlyteFoam Propel. Hier vind je ook de grootste update.De offset is 10 mm offset voor heren en 13 mm voor dames. Door het gebruik van FlyteFoam propel-materiaal is de schoen licht van gewicht. De bekende Gel-technologie is ook in de Nimbus  te vinden bij de hiel en bij de voorvoet.

 

De ASICS Gel Nimbus bevat de Gender Specific Cushioning-technologie. De Nimbus biedt meer stijfheid bij torsiebewegingen in de schoenen voor heren vanwege het zwaardere gewicht van mannen. De tussenzool van de damesschoenen is in verhouding juist iets zachter. 

 

ASICS GT-2000 10 heren

GT 2000

De ASICS GT-2000  zijn hardloopschoenen voor overpronerende lopers. Deze antipronatieschoenen zijn ontworpen voor het lopen van lange afstanden.Door de flexibele tussenzool ontstaat een soepelere ervaring tijdens het hardlopen. Het bovenwerk van Engineered Mesh is dun, waardoor het ademend vermogen groot is. Je voeten blijven droog en fris tijdens het hardlopen.

 

De Flytefoam-tussenzool is licht van gewicht en geeft  energie terug. Hierdoor ontstaat een responsief gevoel tijdens het hardlopen. Ook is er GEL toegevoegd bij de voorvoet en bij de hiel voor meer demping. De voorvoet is flexibel door de groeven die over de gehele breedte van de schoen lopen. Hierdoor kun je gemakkelijker afwikkelen.

 

De Dynamic Duomax-technologie en het Trusstic System bieden stabiliteit en ondersteuning voor overpronerende lopers door te voorkomen dat de voeten tijdens het lopen naar binnen rollen. De slijtzool is duurzaam en draagt bij aan een effectieve schokabsorptie, waardoor je langer door kunt blijven lopen op de ASICS GT-2000 .

 

ASICS GT-4000 3 dames

GT 4000

De ASICS GT-4000  voor heren zijn comfortabele antipronatieschoenen. De hardloopschoenen zijn gebaseerd op een combinatie van twee iconische antipronatie modellen, namelijk de ASICS GT-3000 en de ASICS Gel Foundation. De GT-4000  biedt zeer veel stabiliteit en ondersteuning voor lopers die tot in de laatste fase van de afwikkeling overproneren.

De tussenzool bestaat uit FlyteFoam Propel materiaal wat veel demping biedt en een veerkrachtig gevoel geeft. De combinatie van het Guidance Trusstic System en de Duomax technologie verbeteren de stabiliteit. Zo kun je comfortabel en stabiel hardlopen op deze ondersteunende hardloopschoenen.

Het mesh-bovenwerk omsluit de voeten op comfortabele wijze en biedt veel steun. Tevens heeft het een hoog ademend vermogen. De hielkap in combinatie met de Ortholyte binnenzool zorgt voor een goed lockdown gevoel.

 

 

ASICS GEL-Pursue 7 dames

Pursue

Naast de Nimbus heeft Asics ook een andere neutrale hardloopschoen; de Pursue . Zoals gezegd is de Pursue een neutrale hardloopschoen, maar desondanks is de stabiliteit erg goed. Dit komt door het TRUSSTIC™-systeem, wat er voor zorgt dat de torsie stijfheid erg hoog is. In de praktijk betekent dit dat de schoen stabiliteit geeft wanneer je dit nodig hebt, meteen vanaf de start of juist pas wanneer de vermoeidheid begint op te treden.

Verhoogd comfort.
Het bovenwerk is opgebouwd uit een naadloos enginered mesh en zorgt voor een comfortabele fit voor veel verschillende soorten voeten. De voering onder de voet is iets aangepast waardoor deze beter aansluit en zo meer steun geeft aan de voetboog.
Ondanks dat de stabiliteit erg hoog is, is de Pursue ook een erg comfortabele schoen. Dit komt door de combinatie van schokabsorberende Gel-technologie en de Flytefoam tussenzool. Deze combinatie zorgt voor comfort, maar ook voor een responsieve afwikkeling. Dit maakt de Asics Pursue tot een hele goede allround trainingsschoen.

Duurzaamheid.
Asics heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit laten zij zien op twee manieren zien. De AHARPLUS slijtzool is erg stevig en slijtvast. Dit verhoogd het aantal kilometers dat je schoen mee gaat, je hoeft dus minder vaak nieuwe schoenen te kopen. Daarnaast is in de Pursue 7 gebruik gemaakt van duurzame verf, die minder schadelijk is voor het milieu. Ook gebruikt Asics steeds meer gerecyclede materialen, dus goed om te horen dat Asics zich ook met het milieu bezig houdt.

 

 

 

ASICS Metaracer heren

Metaracer

De METARACER™-schoen is speciaal gemaakt voor hardlopers die het maximale uit hun snelle trainingssessies en wedstrijden willen halen.

Het bovenwerk is ontworpen om zoveel mogelijk luchtcirculatie door te voeren, dit helpt je voeten koel te houden. Deze verkoelende schoen zorgt ervoor dat je lichaam niet zo hard moet werken om je koel te houden. Het bovenwerk zelf heeft ook afvoeropeningen om water af te voeren dat anders in de schoen zou kunnen komen.

De GUIDESOLE™-technologie heeft een goede teenafzetvorm.

Deze twee componenten worden gecombineerd om de beweging van het enkelgewricht te verminderen, waarmee hardlopers bij elke stap energie besparen.

In combinatie met een koolstofvezelplaat in de tussenzool genereert deze schoen een rollende beweging die de voet daadwerkelijk naar voren stuwt, wat een totaal unieke loopervaring oplevert.

De METARACER™-schoen met GUIDESOLE™-technologie is speciaal ontworpen om je prestaties naar een hoger niveau te tillen.

ASICS Magic Speed heren

Magic speed

Het Engineered Mesh-bovenwerk valt nauwsluitend om de voeten. Het is licht van gewicht en voelt zacht aan. Het is ontworpen om de voeten koel en comfortabel te houden. Dit doet het bovenwerk dankzij een hoog ademend vermogen.

De tussenzool is voorzien van de Guidesole-technologie die wordt gecombineerd met een asymmetrische carbonplaat. Dit helpt je voet naar voren te stuwen wat ervoor zorgt dat je meer energie bespaart tijdens de run. Dankzij de Guidsole-technologie worden enkelbuigingen en de belasting van de benen vermindert. De Magic Speed is voorzien van FF Blast demping onder de hiel en voorvoet. Dit materiaal is lichtgewicht en verhoogt de schokabsorptie en het reactievermogen. Tevens zorgt de demping voor een zachte landing en een responsieve afwikkeling. De Ahar buitenzool geeft goede grip en tractie.

ASICS Novablast 2 LE heren

Novablast

De ASICS Novablast hardloopschoen is een relatief nieuwe hardloopschoen binnen de hardloopcollectie van ASICS in het snellere segment. De Novablast 2 past helemaal in deze tijd; veerkrachtig (bouncy), lichtgewicht en responsief. De LE versie is een Limited Edition met een unieke look&feel van het bovenwerk.

FLYTEFOAM Blast
De Novablast tussenzool is wederom voorzien van Fytefoam Blast. Flytefoam Blast is een der meest bouncy foams te creëren binnen de runningmarkt. Het staat garant voor een energieke, responsieve en zeer comfortabele run. De zool van de Novablast zorgt voor een trampoline-effect en voor voortstuwing gedurende langere runs. De zool is iets lager dan in de eerste versie (30mm) en geeft je meer comfort gedurende je runs. Dit in combinatie met de 8mm drop zorgt ervoor dat de schoen makkelijk afwikkelt. De AHAR rubber slijtzool geeft grip en is slijtvaster dan vergelijkbare materialen. De hielstabilisator en de wijd uitstaande zool zorgen voor een stabiele basis.

Bovenwerk
Het bovenwerk, gemaakt van een lichtgewicht jacquard mesh, zorgt voor extra ventilatie waardoor de voeten langer koel blijven gedurende het hardlopen. Het bovenwerk is voorzien van reflectiedetails om zichtbaarheid te vergroten tijdens je hardlooprondje in het donker. De vastgestikte tong zorgt ervoor dat deze goed op zijn plek blijft gedurende je runs.

De Novablast stelt je in staat minder energie te verbruiken gedurende het hardlopen wat je prestaties ten goede komt. Wil je “further en faster” probeer dan eens de Novablast in de winkel en laat je overtuigen.