Innovatie is bij ASICS al vanaf de oprichting in 1949 een vanzelfsprekendheid. Sport is onmisbaar in een gezonde levensstijl. En dat is precies waar ASICS voor staat: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Bij ASICS hebben ze een breed aanbod hardloopschoenen ontwikkeld die jouw manier van bewegen ondersteunen. Ze gebruiken hiervoor innovatieve technologieën die zijn ontwikkeld in hun eigen Institute of Sport Science. Dankzij de dempende GEL™ technologie loop je verder dan ooit en de dynamische FLYTEFOAM™ technologie zorgt voor extra snelheid.

Gel Nimbus

Men's GEL-NIMBUS™ 23 | BLACK/WHITE | Hardloopschoenen | ASICS

De ASICS Gel Nimbus zijn neutrale hardloopschoenen. De Nimbus is een begrip in de hardloopwereld, met name onder de lange afstandslopers. 

Het bovenwerk omsluit de voeten zonder te knellen. Ondanks het gebruik van een dunner materiaal is het bovenwerk erg duurzaam dankzij het gebruik van Monofilament. Dit vergroot het comfort en zorgt ervoor dat je langer op de Nimbus  door kunt lopen. De Ortholite X-40 sockliner biedt extra comfort en demping. Tevens voert het vocht af, zodat de voeten droger en koeler blijven.

De tussenzool bestaat uit een combinatie van FlyteFoam en FlyteFoam Propel. Hier vind je ook de grootste update.De offset is 10 mm offset voor heren en 13 mm voor dames. Door het gebruik van FlyteFoam propel-materiaal is de schoen licht van gewicht. De bekende Gel-technologie is ook in de Nimbus  te vinden bij de hiel en bij de voorvoet.

 

De ASICS Gel Nimbus bevat de Gender Specific Cushioning-technologie. De Nimbus biedt meer stijfheid bij torsiebewegingen in de schoenen voor heren vanwege het zwaardere gewicht van mannen. De tussenzool van de damesschoenen is in verhouding juist iets zachter. 

 

ASICS GT-2000 9 Women

GT 2000

De ASICS GT-2000  zijn hardloopschoenen voor overpronerende lopers. Deze antipronatieschoenen zijn ontworpen voor het lopen van lange afstanden.Door de flexibele tussenzool ontstaat een soepelere ervaring tijdens het hardlopen. Het bovenwerk van Engineered Mesh is dun, waardoor het ademend vermogen groot is. Je voeten blijven droog en fris tijdens het hardlopen.

 

De Flytefoam-tussenzool is licht van gewicht en geeft  energie terug. Hierdoor ontstaat een responsief gevoel tijdens het hardlopen. Ook is er GEL toegevoegd bij de voorvoet en bij de hiel voor meer demping. De voorvoet is flexibel door de groeven die over de gehele breedte van de schoen lopen. Hierdoor kun je gemakkelijker afwikkelen.

 

De Dynamic Duomax-technologie en het Trusstic System bieden stabiliteit en ondersteuning voor overpronerende lopers door te voorkomen dat de voeten tijdens het lopen naar binnen rollen. De slijtzool is duurzaam en draagt bij aan een effectieve schokabsorptie, waardoor je langer door kunt blijven lopen op de ASICS GT-2000 .

 

GT 4000

De ASICS GT-4000  voor heren zijn comfortabele antipronatieschoenen. De hardloopschoenen zijn gebaseerd op een combinatie van twee iconische antipronatie modellen, namelijk de ASICS GT-3000 en de ASICS Gel Foundation. De GT-4000  biedt zeer veel stabiliteit en ondersteuning voor lopers die tot in de laatste fase van de afwikkeling overproneren.

De tussenzool bestaat uit FlyteFoam Propel materiaal wat veel demping biedt en een veerkrachtig gevoel geeft. De combinatie van het Guidance Trusstic System en de Duomax technologie verbeteren de stabiliteit. Zo kun je comfortabel en stabiel hardlopen op deze ondersteunende hardloopschoenen.

Het mesh-bovenwerk omsluit de voeten op comfortabele wijze en biedt veel steun. Tevens heeft het een hoog ademend vermogen. De hielkap in combinatie met de Ortholyte binnenzool zorgt voor een goed lockdown gevoel.

Kayano

De ASICS Gel Kayano zijn antipronatieschoenen. De luxe hardloopschoenen bieden comfortabele demping en ondersteuning tijdens het hardlopen. Al meer dan twintig jaar staat de ASICS Gel Kayano voor stabiliteit en comfort. De flex-groeven zijn  diep wat de afwikkeling in de voorvoet soepeler laat verlopen. Daarnaast verbetert het ook de overgang van de landing naar de standfase.

Dankzij het FlyteFoam materiaal in de tussenzool bieden de hardloopschoenen optimale demping. Hierdoor wordt elke stap aangenaam ondersteund. De hardloopschoenen zorgen ook voor een efficiënter looppatroon. Dit komt door het Guidance Trusstic Systeem dat geïntegreerd is met de Guidance Line technologie. De Kayano is genderspecifiek, wat inhoudt dat de schoenen wat zachter zijn voor dames ten opzichte van de schoenen voor heren. Voor heren is de schoen stijver bij torsiebewegingen, vanwege het zwaardere gewicht bij mannen.