TERUG IN DE TIJD

LoopgroepDE BAZUIN is op 12 januari 1993 in de Muziekwijk te Almere opgericht door Roel van Dijk en is sindsdien uitgegroeid tot een gezellige loopgroep. Voorheen was de start en finish bij buurthuis De Bazuin, sinds 19 oktober 1998 is de start bij sportschool Happy Fitness in Muziekwijk. Op 30 juni 2000 is Roel gestopt met het lesgeven en heeft Gerda  Geerts – Westerkamp  de  loopgroep overgenomen.

WAT IS LOOPGROEP DE BAZUIN?

Loopgroep DE BAZUIN is een loopgroep die gelegenheid geeft om op een gezellige en verantwoorde wijze de loopsport te bedrijven.

VOOR WELKE GROEPEN IS LOOPGROEP  BAZUIN?

Loopgroep DE BAZUIN is er voor sporters van elk niveau die door hardlopen in beweging willen blijven. Kinderen, mannen of vrouwen, jong of oud, iedereen wordt hartelijk ontvangen. Het maakt niet uit wat je doel is, of je op recreatief niveau, op wedstrijdniveau, 2.5 – 5 – 10 – 15 km, een halve marathon of zelfs een hele marathon wilt lopen. Iedereen is van harte welkom.

Ook voor de startende lopers is er gelegenheid om het gehele jaar door te training.

TRAINERS

De loopgroep heeft momenteel 2 gediplomeerde trainers die regelmatig door de KNAU worden bijgeschoold. Zodat iedere deelnemende loper, wat ook zijn/ haar doel is, verzekerd is van verantwoorde looptrainingen.

WAT HOUDEN DE TRAININGEN IN?

Tijdens de trainingen wordt er veel aandacht besteed aan: uithoudingsvermogen,  snelheid, lenigheid, kracht en coordinatie.

Door middel van loopscholing -met behulp van het loop ABC- wordt de techniek van het hardlopen aangeleerd, zodat een mooie economische loopbeweging ontstaat. Want met een goede looptechniek kunnen vervelende blessures worden voorkomen.

Iedere loper kan op zijn/haar niveau aan de trainingen deelnemen en in overleg met de trainer, aan de hand van de vorderingen en prestaties, bepalen met welke intensiteit er tijdens de trainingen gelopen wordt. Ook voor speciale trainingsadviezen of een gericht schema kan men zich altijd tot de trainer wenden. Om vooruitgang in het hardlopen te boeken is het wel van belang om regelmatig de trainingen te blijven bezoeken.

Tijdens de trainingen wordt erop toegezien dat er nooit lopers achterop raken.

WAAR LOPEN WIJ?

Er wordt door de loopgroep lekker in de natuur getraind, zoals in het: Muzenpark, Beatrixpark, Pampushout,  Kromslootpark,  Noorderplassen en rond het Weerwater. In de winter als het s avonds donker is, wordt er op verlichte paden getraind.

WEERSOMSTANDIGHEDEN

De trainingen gaan onder bijna alle weersomstandigheden gewoon door, alleen bij extreme gladheid (ijzel) of onweer kan door de trainer worden besloten de training te annuleren.

VAKANTIES EN FEESTDAGEN

Tijdens alle schoolvakanties gaan de volwassen-trainingen gewoon door, behalve voor de kinderen. Op erkende feestdagen en 5 december worden er geen trainingen gegeven. Ook kan er een andere reden zijn, dat de training geen doorgang vind.

LOGBOEK

De loopgroep  heef een loopboek  waarin  iedere loper zijn aan/opmerkingen, aankondigingen voor wedstrijden/trimlopen en andere wetenswaardig-heden over het lopen en de loopgroep kwijt kan. De wedstrijden/trimlopen worden van tevoren aangekondigd in het lopersboek van de loopgroep zodat er onderling afspraken over deelname en eventueel vervoer gemaakt kunnen worden.

CLUBKLEDING

Informatie over de kleding en de aanschaf hiervan kunt u krijgen bij de trainer. Het is namelijk mogelijk trainingspakken, loopbroeken sweaters, T-shirts, e.d. aan te schaffen in de kleuren blauw/wit met het logo van de loopgroep. Deze kleding is van een goede kwaliteit en uitermate geschikt om er in te trainen en/of wedstrijden mee te lopen. Deze kleding is echter niet verplicht, toch aan te bevelen, vooral de uitstraling van de loopgroep De Bazuin.

DE TRAININGSDAGEN EN TIJDEN

Recreatieve tot marathonlopers:

Maandagavond 19:30 tot 21:00 uur

Woensdagavond 19:30 tot 21:00 uur.

Startcursus voor beginners zonder ervaring en met weinig loopervaring:

Na overleg te bepalen dagdeel en kosten.

LOSSE / KORTE CURSUSSEN

Voor LOSSE en/of KORTE cursussen gelden aparte prijzen en tijden.

TARIEVEN EN BETALING

Half jaar met 1x per week training  € 30,00

Jaar  1x per week training  € 55,00

Half jaar met 2x per week training  € 50,00

Jaar 2x per week training € 95,00

Deze tarieven zijn exclusief de eenmalige vaste jaarbijdrage (lief en leed pot) van € 7,00 per jaar.

Prijswijzigingen onder voorbehoud en geldt niet voor losse/korte cursussen.

Minderjarigen moeten een handtekening van ouder enof voogd.

Een seizoen loopt van 1 juli tot 30 juni.

Betalingen dienen voor aanvang van het nieuwe seizoen te worden voldaan.

PROEFTRAININGEN

Geinteresseerd in loopgroep DE BAZUIN???   Nieuwe lopers voor de gevorderde groepen, kunnen 2 weken gratis mee trainen.

SPORTMASSEUR

De loopgroep heeft contact met een ervaren sportmasseur die tegen een gereduceerd tarief een massagebehandeling geeft. Na een wedstrijd of zware training kan het zinvol zijn om m.b.v. sportmassage de achtergebleven melkzuren te laten wegwerken. Deze sport-masseur is ook gespecialiseerd in  behandeling en preventie van blessures.

ACCOMMODATIE

Sportschool Happy Fitness in Muziekwijk Operetteweg 28-30 Telefoonnummer 036-5468560.

INFORMATIE

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Gerda Geerts 036-5384883 en/ of via de internetsite of via het E-mailadres.

INTERNET-site en E-MAIL-adres:

loopgroep-debazuin.nl

E-mail adres: loopgroep-debazuin@hetnet.nl

Tel. 036-5384883 Mobiel: 06 – 107 13 431  Gerda Geerts-Westerkamp

EIGEN RISICO Deelname aan de looptrainingen en activiteiten van loopgroep De Bazuin zijn geheel voor eigen risico.

TRAINER WORDEN?

Wil je ook trainer worden, neem dan contact op met Gerda Geerts- Westerkamp 036-5384883 of mobiel: 06-10713431 of via de mail: info@loopgroep-debazuin.nl.