De vereniging voor hardlopen, nordic walking en sportief wandelen in Almere

WELKOM

TrimSlim Almere is een sportieve en gezellige vereniging voor hardlopers, nordic wandelaars en sportieve wandelaars. Ons motto “Sportief en Ongedwongen”.

Trim Slim Almere is een vereniging zonder winstoogmerk.  Alle inkomsten van Trim Slim worden dus besteed aan de vereniging. De contributie is € 120,- per jaar.

De regels waar de vereniging zich aan te houden heeft zijn vastgelegd in de Statuten en in het Huishoudelijk Reglement.

Verder wordt er jaarlijks door het bestuur een beleidsplan gemaakt waar in hoofdlijnen staat omschreven waar het bestuur aan gaat werken.

Alle activiteiten starten vanuit het Buurtcentrum “De Draaikolk”, Lekstraat 2 1316 EM

Almere. (Waterwijk)

HARDLOPEN

Algemene training

Algemene training is een trainingsuur met veel variatie. Een training gericht op techniek, kracht en core stability. Deze training met een  warming-up met aandacht voor rekken, dynamische oefeningen en loopscholing, gevolgd door de kerntraining met als thema snelheid, kracht of uithoudingsvermogen. Na afloop een cooling down om het lichaam weer langzaam tot rust te brengen.

Duurtraining

Duurtraining is een training met een lage intensiteit zonder pauze. Deze training begint altijd langzaam om de spieren warm te laten worden en de snelheid wordt langzaam opgevoerd. Tijdens de training wordt vaak van snelheid gewisseld om het lichaam niet vast te laten roesten in een vast tempo. De trainingen zijn zodanig opgezet dat trainen voor grote evenementen zoals o.a. de 30vanAlmere, DamtotDamloop en de halve/hele Marathon van Amsterdam mogelijk zijn.

Trim Slim streeft ernaar om elke zaterdagochtend en dinsdag-, donderdagavond zowel een A als B groep te trainen. Leden van de vereniging hebben dan de keuze in welke groep zij willen trainen en wat zij kunnen verwachten. Bij uitval van een trainer wordt binnen de bestaande trainersgroep gevraagd om herbezetting, via de APP.

In het geval dat er maar 1 trainer aanwezig is, worden de groepen samengevoegd. Het niveau van de B-groep is dan het uitgangspunt van de training.

Elke eerste zaterdag van de maand verplaatsen we onze trainingen naar een nader te bepalen locatie. Na afloop is er meestal koffie en koek en kan er wat worden nagepraat. De lokatie wordt op facebook bekend gemaakt.

Hieronder het overzicht van de trainingen.

dag

tijd

soort training

dinsdag

ochtend

09:15 – 10:15

algemeen

dinsdag

avond

20:00 – 21:00

algemeen

A en B groep

woensdag

avond

19:30 – 21:00

algemeen

duurlopers

donderdag

ochtend

09:15 – 10:15

algemeen

donderdag

avond

20:00 – 21:00

duurloop

A en B groep

zaterdag

ochtend

09:00 – 10:00 B

09:00 – 10:30 A

algemeen

A en B groep

zondag

ochtend

09:45 – 11:00

inloop ochtend

rustige duurloop

NORDIC WALKING

Nordic Walking komt oorspronkelijk uit Finland, maar deze sportieve vorm van wandelen kunt u ook uitoefenen bij Trim Slim. Wie voor het eerst gaat Nordic walken doet er wel verstandig aan

om de juiste techniek onder de knie te krijgen. Speciaal opgeleide instructeurs geven u

individuele begeleiding en instructies tijdens onze looptrainingen.

Nordic Walking vraagt meer inspanning dan alleen wandelen. Naast het verbeteren van uw conditie, gebruikt u uiteraard uw benen maar ook uw armen en uw rug. De constante beweging van armen zorgt voor een betere doorbloeding en sterkere spieren. Dit heeft een weldadig effect op uw nek, schouders en bovenrug. Nordic Walking verbetert uw conditie en is ook minder belastend voor uw gewrichten.

Nordic Walking is een goede manier van bewegen en voor iedereen vol te houden.

Er is ook een Easy Going groep, voor diegene die eerst de conditie willen opbouwen bijvoorbeeld na een periode van blessures en/of ziekte of sporters die het wat rustiger aan willen doen.

Naast onze looptrainingen doen we ook regelmatig mee aan (NW)evenementen zoals: Egmond wandelmarathon, Ameland, Apenloop Almere, Kippenloop Katwijk, Vierdaagse Vierhouten, Dam tot Dam loop etc.

Hieronder het overzicht van de nordic walking trainingen.

dag

tijd

soort training

woensdag

ochtend

09:15 – 10:15

easy going

woensdag

ochtend

09:15 – 10:45

algemeen

snelle groep

zaterdag

ochtend

09:00 – 10:00

easy going

zaterdag

ochtend

09:00 – 10:30

algemeen

zondag

ochtend

09:45

duurloop

SPORTIEF WANDELEN

Sportief wandelen is wandelen in een pittig tempo. Zo worden grote spiergroepen van armen en benen intensief gebruikt, waarbij met een goede techniek en houding aan het hele lichaam en uithoudingsvermogen wordt gewerkt. Sportief wandelen is ook ideaal voor mensen die na een wat minder sportieve periode weer actief willen bewegen. Sportief wandelen is een perfecte bewegingsvorm zonder stress of blessures.

Hieronder het overzicht van de sportief wandelen trainingen.

dag

tijd

soort training

maandag

ochtend

09:15

duur

dinsdag

ochtend

09:15

algemeen

dinsdag

avond

20:00

duurloop

woensdag

ochtend

09:15

algemeen

donderdag

ochtend

09:15

algemeen

zaterdag

ochtend

09:00

algemeen

zondag

ochtend

09:45

duurloop

OVER DE VERENIGING

Onder begeleiding van gediplomeerde en vakbekwame trainers kunt u in groepsverband met individuele aandacht bij ons  sporten.

De volgende sporten kunt u bij ons uitoefenen:

hardlopen, sportief wandelen en nordic walking.

Klik hier voor meer info

CONTACT

Voor informatie kunt u een mail sturen  naar:

info@trimslim.nl

Lid worden? Stuur het inschrijfformulier naar: ledenadministratie@trimslim.nl

START LOKATIE TRAININGEN

Buurtcentrum “De Draaikolk”

Lekstraat 2

1316 EM Almere