Waar fanatiek sporten en gezelligheid samen gaan

De triathlon vereniging Zeewolde is opgericht op 30 mei 1990 en is een vereniging met ongeveer 110 leden tussen de 18 en 60 jaar, van beginnende tot gevorderde sporters, zowel dames als heren.

De triatlonsport wordt bij ons op verschillende niveaus beoefend. Je kunt kiezen voor alle onderdelen van de triatlon, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld alleen te zwemmen.
Je lidmaatschap wordt aangepast aan het aantal onderdelen waaraan je deelneemt.

De trainingsopbouw is in principe afgestemd op het zo goed mogelijk volbrengen van een kwart triathlon.

ONS MOTTO IS SAMEN UIT SAMEN THUIS

Lopen:
Onder deskundige begeleiding trainen we het hardlopen twee keer per week. Op dinsdagavond om 19.00 vertrekken we vanaf de achterkant van zwembad Het
Baken voor de looptraining. Rond ± 20.30 zijn we dan weer terug. Op zondagmorgen vertrekken we vanaf dezelfde plek om 10.00 uur en zijn dan ± 11.30 terug. De loopschema’s worden van tevoren in het clubblad bekend gemaakt. Er wordt gelopen in de bossen en omgeving van Zeewolde.

Fietsen:
In de zomermaanden wordt er op elke donderdagavond fietstraining gegeven. Ook hierbij vertrekken we vanaf Het Baken maar dan vanaf de voorkant van het gebouw om 19.00 uur. Hierbij zijn we ± 20.30 terug. Er wordt meestal door de polder gefietst. Er start op datzelfde tijdstip een groep die ook graag fietst maar het iets rustiger aan doet.

In de wintermaanden wordt er met de ATB door het bos gefietst. We vertrekken op de zaterdagen om 10.0 uur en zijn dan rond 12.00 uur weer terug. Eens per 4 weken wordt er buiten ons dorp een zwerftocht georganiseerd, soms onder begeleiding van een lokale biker. De vertrektijd wordt op dat moment onderling afgesproken.”

Zwemmen:
Dit is mogelijk op maandag- en woensdagavond van 19.00- 20.00 uur. Het bad is in banen verdeeld en het zwemtempo verschilt van snel in baan 1 tot rustig in baan 5.
Elke eerste maandag van de maand is er een techniektraining onder leiding van een ervaren trainer. Elke derde woensdag van de maand is er een training specifiek gericht op triatlons. Alle zwemleden mogen aan beide trainingen deelnemen. Op de overige zwemavonden hangen er trainingsschema´s in de banen. Men mag deze volgen, maar het hoeft niet.

Ben je enthousiast geworden kom dan eens een keer gezellig mee sporten en de sfeer proeven

Meer info: http://www.tvz-zeewolde.nl/